معرفی برترین کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی و سلامت

امروزه علوم مختلف در هم تنیده شده و همین امر سبب شده که بتوان از تکنولوژی در زوایای متنوع زندگی انسان استفاده کرد، در ادامه قصد داریم در رابطه با نحوه کاربرد اینترنت اشیا در علوم پزشکی مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم.

تعریف اینترنت اشیا

به مجموعه ای از دستگاه های مختلف که توسط اینترنت با همدیگر در ارتباط هستند را اینترنت اشیا می گویند. این دستگاه ها می توانند دارای طیف وسیعی باشند مانند بهترین لپ تاپ ها، اسمات فون، ساعت های هوشمند، یخچال، تلویزیون، تردمیل، کولر، انواع تجهیزات پزشکی، خودروها و …. و با اتصال یک یا چند دستگاه مختلف به همدیگر از طریق اینترنت، یک شبکه ای از اشیا به وجود می آید و از طریق اینترنت می توانند با همدیگر ارتباط برقرار کنند.
مهم نیست که این دستگاه ها در چه جایی از این کره زمین باشند، بلکه با وصل شدن به اینترنت، می توانند بین همدیگر اطلاعات منتقل کنند. ساده ترین مثال برای توضیح این مبحث استفاده از مودم و تجهیزات شبکه است که امکان اتصالات گسترده در سراسر دنیا را فراهم نموده است. اینترنت اشیا در حوزه پزشکی و سلامت کاربردهای بسیار زیادی دارد که در ادامه برخی از آن ها را ذکر خواهیم کرد.

کاربرد اینترنت اشیا در سلامت-1

کاربرد اینترنت اشیا در سلامت

تجهیزات پوشیدنی

با قرار گیری وسایلی مانند ساعت های هوشمند، کنترل کننده ضربان قلب، کنترل فشار خون، کنترل قند خون و … در قالب لباس هایی مخصوص و پوشیدن آن ها می توان اطلاعاتی که این دستگاه ها از بدن فرد استخراج می کنند را به صورت آنلاین دریافت کرد و از طریق اینترنت برای سرور مربوطه فرستاد. در نتیجه استفاده کردن از این تجهیزات پوشیدنی و بررسی مداوم سلامت فرد، این تعریف را به ما می دهد که یک دکتر شخصی هموار مراقب سلامتی ما است و هنگام بروز خطر، هم خود ما و هم بیمارستان یا پایگاه مربوطه را مطلع می شود.

کنترل داروها

در چند سال گذشته سنسورهایی ابداع شده است که همراه با داروها خورده می شوند و در بدن فرد، نحوه مصرف داروها و میزان آن ها مشخص می شود. بنابراین با استفاده از آن ها می توان پی برد که داروها بعد از مصرف در بدن ما چه مراحلی را طی می کنند یعنی در طول روز یا هفته چه داروهایی با چه میزانی به بدن ما رسیده است و چقدر از آن ها جذب بدن شده است. این اطلاعات می توانند از طریق اینترنت به گوشی ما یا بیمارستان مربوطه ارسال شوند.

کنترل آسم یا بیماری های تنفسی

در سال های اخیر شرکت های پیشرو در حوزه فناوری، دستگاه های هوشمند ساخته اند که با اتصال آن ها به اینترنت می توانند وضعیت آسم، تنگی نفس، خفگی و … را رصد و هنگام بروز حادثه ای از طریق اینترنت به بیمارستان یا سازمان مربوطه اطلاع دهند.

کاربرد اینترنت اشیا در سلامت-2

اینترنت اشیا و هوش مصنوعی

یکی از کاربردهای جالب اینترنت اشیا، تلفیق آن با تکنولوژی هوش مصنوعی می باشد و در حوزه سلامت نیز به موفقیت های بزرگی رسیده است. به عنوان مثال با استفاده از دستگاه های پوشیدنی که همواره میزان قند خون، فشار، ضربان قلب و … را دریافت می کنند می توان با استفاده از یک الگوریتم هوش مصنوعی تشخیص داد که آیا این فرد در آینده دچار سکته قلبی، مغزی یا … خواهد شد یا نه.
مثلا با بررسی اطلاعات دریافتی از سنسورهای خوراکی داخل بدن بیمار، میزان اثر بخشی دارو ها را متوجه شد یا این که پیش بینی کرد که آیا تداخل داروهای مصرف شده با یکدیگر باعث بروز حملات قلبی یا بیماری های مختلف دیگر می شود یا نه. علاوه براین یک بیمارستان می تواند با استفاده از اینترنت اشیا و بکارگیری آن روی تمام بیماران خود، از وضعیت بیماران خود از راه دور اطلاع داشته باشند.

کلام آخر

در این مقاله با اینترنت اشیا و کاربردهای آن در حوزه سلامت آشنا شدیم و متوجه شدیم که با تلفیق اینترنت اشیا و هوش مصنوعی می توان انقلاب بزرگی را رقم زد که در حال حاضر ما در آستانه ورود به این انقلاب بزرگ هستیم. در پایان نیز باید بگوییم که کاربرد اینترنت اشیا صرفا به حوزه سلامت محدود نمی شود و در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.