مهم‌ترین امکانات طراحی سایت فروشگاهی چیست؟

امروزه مخصوصا پس از شیوع ویروس کرونا در سال 1399 تاکنون، مردم عادت به خرید اینترنتی کرده‌اند و اکثر محصولات مورد نیاز و خدمات خود را به صورت آنلاین خریداری یا رزرو می‌کنند. به همین سبب بسیاری از کسب و کارها و شرکت‌ها اقدام به طراحی سایت فروشگاهی کرده‌اند تا بتوانند مشتریان بیشتری را بدست بیاورند و کاربران اینترنت را روانه وبسایت خود نمایند. اما کاربران اینترنت فقط از وبسایت فروشگاهی و کسب و کار آنلاینی خرید می‌کنند که امکانات لازم را درون وبسایت خود داشته باشند و بتوانند اعتماد مشتری را بدست بیاورند در غیر اینصورت کاربران فورا از آن وبسایت خارج می‌شوند و از آنها خرید نمی‌کنند. در ادامه مهم‌ترین امکاناتی که باید یک سایت فروشگاهی داشته باشد را بیان خواهیم کرد تا اگر یک کسب و کار اینترنتی دارید بتوانید اعتماد مشتریان خود را بدست آورید و علاوه‌براین سایتی حرفه‌ای داشته باشید که کار کردن با آن برای مشتریانتان راحت باشد.

امکانات مهم در طراحی سایت‌های فروشگاهی

جستجوی سریع

درون هر سایت فروشگاهی باید جستجوی سریع و راحت را به گونه‌ای قرار داد تا مشتریان به محض اینکه وارد سایت می‌شوند بتوانند محصول مدنظر خود را فورا پیدا نمایند و اقدام به خرید آن کنند. برای مثال فرض کنید یک وبسایت رستورانی داریم، همانطور که می‌دانیم در اینگونه سایت‌ها محصولات فراوانی از انواع غذاها وجود دارند که کاربران مخصوصا افراد کارمند در ساعت‌های ظهر و شب به این سایت‌ها مراجعه می‌کنند و اقدام به خرید می‌نمایند. بنابراین باید در طراحی سایت‌های رستوانی گزینه جستجوی سریع را به گونه‌ای قرار داد تا هنگامی که کاربران وارد اینگونه سایت‌ها می‌شوند، فورا غذای مدنظر خود را درون وبسایت سرچ نمایند و اقدام به خرید کنند تا غذای آنها سریع به دستشان برسد.

فیتلر نتایج جستجو

بعد از قرار دادن جستجوی محصولات باید فیلتر محصولات را برای حرفه‌ای‌تر کردن وبسایت فروشگاهی درون وبسایت اجرا کرد. به گونه‌ای مشتریان بتوانند محصولات را از ارزان تا گران‌ترین و … فیلتر نمایند.

پشتیبانی آنلاین

یکی از مهمترین امکاناتی که باید درون وبسایت‌های فروشگاهی پیاده‌سازی نمود، پشتیبانی آنلاین است. یعنی یک طراح سایت باید گزینه پشتیبانی آنلاین را در همه صفحات سایت به گونه‌ای پیاده‌سازی نماید تا کاربران و مشتریانی که وارد سایت می‌شوند بدون اینکه وارد شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام و واتساپ آن فروشگاه شوند یا با آنها تماس بگیرند، سوالات خود را به صورت آنلاین درون وبسایت بپرسند و جواب آنها را فورا دریافت نمایند.

روش‌های مختلف حمل و نقل

کاربر پس از انتخاب محصول خود درون وبسایت فروشگاهی و در نهایت اقدام به پرداخت الکترونیکی آن باید روش حمل و نقل و آدرس خود را درون سایت انتخاب نماید. بنابراین باید طراحان وبسایت‌ها انواع روش‌های حمل و نقل محصول مانند پست پیشتار، پیک و … را درون سایت فروشگاهی قرار دهند تا کاربران با توجه به تمایلات خودشان روش رسیدن محصول به دستشان را انتخاب نمایند.

پرداخت آنلاین

مهم‌ترین امکاناتی که یک سایت فروشگاهی باید داشته باشد این است دارای قابلیت پرداخت آنلاین باشد زیرا وجه تمایز سایت فروشگاهی با دیگر سایت‌ها دقیقا درگاه پرداخت الکترونیکی آن است تا مشتریان بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن بعد از انتخاب محصول خود، هزینه آن را درون وبسایت پرداخت نمایند. یک شرکت طراحی سایت خوب و طراح حرفه‌ای باید بداند که چندین روش پرداخت مانند انواع درگاه‌ها و کارت به کارت را درون وبسایت قرار دهد تا مشتریان هر طور که مایل هستند بتوانند هزینه محصول خود را پرداخت نمایند یا هر زمان که یک گزینه پرداخت دچار اختلال شد، بتوانند از گزینه دیگری استفاده نمایند. برای مثال اگر یک پروژه طراحی سایت دندانپزشکی دریافت کرده‌اید باید چندین گزینه پرداخت را درون این وبسایت قرار دهید تا بیماران بتوانند حق ویزیت خود را به صورت آنلاین و فوری پرداخت نمایند و کار کردن با وبسایت برای آنها ساده باشد زیرا هر طراح سایتی باید تمامی وبسایت‌ها را به‌ گونه‌ای طراحی نماید تا استفاده آن برای همه در هر سن و میزان تحصیلاتی راحت باشد.

رزرو آنلاین خدمات

اگر یک سایت فروشگاهی-شرکتی طراحی می‌کنید باید خدمات رزرواسیون را درون وبسایت قرار دهید. ممکن است فکر کنید که امکان رزرو آنلاین برای سایت‌های فروشگاهی جزو واجبات نیست اما برای سایت‌هایی در دسته فروشگاهی-شرکتی جزو الزامات می‌باشد. برای مثال فرض کنید شما به عنوان یک طراح یک پروژه طراحی سایت برای شرکت باربری را دریافت کرده‌اید و در نگاه اول این سایت برای شما در دسته‌بندی سایت‌های شرکتی قرار می‌گیرد اما اینگونه نیست بلکه یک شرکت باربری دارای خدمات اسباب کشی، حمل بار، بسته بندی و … است که مدیر آن شرکت می‌خواهد سایتی را طراحی نماید که مشتریان به صورت آنلاین در هر نقطه‌ای که از کشور قرار دارند بتوانند این خدمات را رزرو نمایند. بنابراین شما به عنوان طراح سایت باید امکانات رزرو آنلاین را درون سایت قرار دهید تا کاربران پس از ورود به سایت و انتخاب خدمات آنلاین خود بتوانند هزینه خدمات را به صورت ودیعه یا کامل (با توجه به صلاحدید مدیر شرکت باربری) پرداخت نمایند زیرا هدف یک شرکت باربری رزرو آنلاین خدمات از سوی مشتریان است در غیر اینصورت مشتریان به صورت حضوری به شرکت آنها مراجعه می‌کنند و خدمات مدنظر خود را رزرو می‌نمایند. بنابراین هدف طراحی سایت برای شرکت‌های باربری این است که مشتریان خدمات را به صورت آنلاین و شبانه روزی رزرو نمایند.

سرعت سریع بارگذاری

وبسایت‌های فروشگاهی به علت تعداد محصولات بالایی که دارند و کاربران بسیاری که به صورت روزانه وارد سایت می‌شوند، معمولا پس از مدتی کند می‌شوند. بنابراین باید طراحان و برنامه‌نویسان وبسایت فروشگاهی آن را از نظر سرعت بهینه سازی نمایند زیرا اگر یک کاربر وارد سایتی با سرعت بارگذاری کند شود فورا از آن خارح می‌شود زیرا امروزه همه می‌خواهند تا تمامی کارهای خود را به صورت فوری انجام دهند.

چند زبانه بودن وبسایت

برخی از فروشگاه‌های آنلاین آنقدر معروف هستند که تمایل دارند سایت خود را دو زبانه (فارسی-انگلیسی) نمایند تا مشتریانی را در خارج از کشور بدست بیاورند و از این طریق درآمد بیشتری را کسب کنند. بنابراین یک شرکت طراحی سایت خوب باید امکانات چند زبانه بودن را درون وبسایت قرار دهد.

سخن آخر

برای پیاده‌سازی امکانات مهم درون وبسایت فروشگاهی باید ابتدا نوع کسب و کاری که می‌خواهید برای آن سایت طراحی نمایید را بررسی نمایید و نیازهای کاربران و مدیران وبسایت را بشناسید تا بدانید کدام یک از امکانات مهم را می‌توان درون وبسایت فروشگاهی پیاده‌سازی نمود تا کاربران به علت سهولت استفاده از سایت فروشگاهی، همان را برای خرید خود انتخاب نمایند.

منبع: سپیداران وب

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.