مقایسه چیپست اگزینوس با اسنپدراگون (در گوشی های هوشمند)

امروز به مقایسه اگزینوس با اسنپدراگون و ویژگی های هر کدام میپردازیم. یکی از مهم ترین مواردی که تعیین کننده کیفیت بهترین گوشی های هوشمند می باشند، چیپست های استفاده شده در آن ها هستند. در واقع چیپست ها نقش مهمی در کیفیت تلفن های هوشمند دارند و قدرت پردازشی تلفن را مشخص می کنند. به همین دلیل است که سازندگان همواره سعی در ارتقاء این چیپست ها دارند. به گونه ای که طی هفت سال گذشته موفقیت ها و پیشرفت های زیادی در این حوزه مشاهده شده است.

در این مدت، پردازنده های هسته ای که حداکثر فرکانس پردازشی ان ها 412 مگاهرتز بود، اما هم اکنون پردازنده های 8 هسته ای با قدرت پردازشی 2 گیگاهرتز جایگزین آن ها شده اند. شرکت های بزرگی مثل سامسونگ و کوالکام موفق شده اند به پیشرفت های خوبی در این زمینه برسند و روند پیشرفت چیپست ها را با سرعت بیشتری ارتقا دهند. پردازنده اسنپدراگون و اگزینوس دو چیپست معروف و قدرتمند بازار هستند که توسط این دو شرکت ساخته شده اند.

مقایسه چیپست اگزینوس با اسنپدراگون

نگاهی به تاریخچه ساخت چیپست های اگزینوس و اسنپدراگون

خانواده Exynos ابتدا با چیپست 32 بیتی S5PC110  (که به Exynos 3 Single نیز معروف است) شکل گرفت. در این چیپست یک پردازنده تک هسته ای با معماری ARM Cortex-A8 و ساختار 45 نانومتری وجود داشت که با فرکانس پردازش 1 گیگاهرتز کار می کرد. این چیپست در سال 2010 معرفی شد و سامسونگ از آن در برخی از محصولات خود مانند Galaxy Tab و Galaxy Wave II استفاده می کند.

اما کوالکام ابتدا چیپست تک هسته ای خود یعنی Snapdragon (S1) QSD8250 را معرفی کرد و در اختیار سازندگان گوشی های هوشمند قرار داد. HTC و آلکاتل شرکت هایی بودند که از اولین سری چیپست های Snapdragon در تولید خود استفاده کردند. جالب است بدانید که به دلیل برخی سیاست های Qualcomm، محصولات سامسونگ به جای چیپست Exynos با Snapdragon در ایالات متحده عرضه می شوند.

مقایسه چیپست اگزینوس با اسنپدراگون

بررسی تفاوت های چیپست اگزینوس و اسنپدراگون

با وجود شباهت های چیپست های Exynos و Snapdragon، این دو تراشه معمولاً از نظر قدرت متفاوت عمل می کنند. برای مقایسه چیپست اگزینوس و اسنپدراگون و درک بهتر تفاوت های آن ها، دو سری اگزینوس 9810 با اسنپدراگون 845 را به عنوان نماینده هر کمپانی با هم مقایسه می کنیم.

پردازنده Exynos 9810 با فرکانس بالاتری نسبت به Snapdragon 845 کار می کند، که به معنی عملکرد سریع تر در تراشه سامسونگ است. در واقع پردازش دستگاه های مجهز به Exynos 9810 سریع تر بوده و عملکرد بهتری نسبت به سایر رقبا دارد. از طرف دیگر Exynos 9810 برای ضبط و پخش ویدئو از حداکثر وضوح 4K با سرعت 120 فریم بر ثانیه پشتیبانی می کند. اسنپدراگون حداکثر رزولوشن 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه را پشتیبانی می کند. از نظر قدرت عکاسی، هر دو چیپست تقریباً برابر عمل می کنند، که به تولیدکنندگان اجازه می دهد از سنسورهای دوگانه استفاده کنند. تنها بخشی از چیپست کوالکام که برتری بیشتری دارد پردازنده گرافیکی یا همان GPU است.

در زیر ما به نتایج بنجمارک GeekBench برای Exynos 9810 و Snapdragon 845 توجه می کنیم. در این آزمایش ما از Galaxy S9 با چیپست Exynos و تعدادی از پرچمداران بازار با Snapdragon 845 استفاده کردیم.

بر اساس این نتایج اعداد بیشتری برای چیپست Exynos در GeekBench نوشته شده است و تراشه در هر دو بخش تک هسته ای و چند هسته ای عملکرد بهتری دارد. حتی Google Pixel 3 XL ، آخرین پرچمدار لیست بالا ، بدون نتیجه رضایت بخش از Samsung Exynos پیشی گرفت.

جالب است بدانید که تفاوت عملکرد Exynos و Snapdragon تنها مربوط به دو مدل مورد بحث در این مقاله نیست و در هر نسلی شاهد چنین موردی هستیم. پرچمداران سامسونگ مدتهاست که در ابتدای لیست بنچمارک ها در بین گوشی های اندرویدی قرار دارند و در برابر مارک های مختلف چیپست های Snapdragon ظاهر می شوند.

علاوه بر معیارها، عملکرد بهتر چیپست Exynos در تجربه کاری با دستگاه مشهود است و کاربران پرچمداران سامسونگ بهترین تجربه گوشی های هوشمند را در این محصولات تجربه می کنند. خوشبختانه سامسونگ در حال بررسی نسخه Exynos از مصرف کننده پرچمدار ایرانی خود است و مردم می توانند تا حد ممکن در تلفن های هوشمند خود از قدرت استفاده کنند.

 

امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.