هزینه اظهارنامه قضایی چطور محاسبه می شود؟

هزینه اظهارنامه قضایی بر اساس معیار های خاصی تعیین می شودف در واقع طبق قانون 156 آیین دادرسی یکی از امکانات و ابزارهایی که برای مطالبه رسمی حقوق افراد توسط قانون گذار در اختیار آن ها قرار داده شده است، می توان به اظهارنامه قضایی اشاره کرد. در برخی مواقع امکان دارد فردی برای احقاق حق خود شرایط اینکه در مرجع قضایی حضور پیدا کند را نداشته باشد، در این حالت شاید فرد بخواهد طبق مصالحه این روند را برای رفتن به دادگاه طی کرده و برای این منظور از طریق اعلام درخواست خود به طرف مقابل اقدام می کند.

بدین ترتیب فرد می تواند از طریق اظهارنامه قضایی درخواست خود را برای طرف مقابل دعوی ارسال کرده و روند پرونده را ساده تر کند. امروز هم به همین علت ما در این مطلب تصمیم گرفته ایم در مورد اینکه اظهارنامه مالیاتی چیست و هزینه اظهارنامه مالیاتی چگونه محاسبه می شود با شما عزیزان صحبت کنیم؛ پس برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید!

به-چه-چیزی-اظهارنامه-می-گویند؟

به چه چیزی اظهارنامه می گویند؟

خب قبل از آنکه به بحث و گفت و گو در مورد هزینه اظهارنامه قضایی بپردازیم بهتر است که شما را با این مسئله آشنا سازیم. همانطور که در بالا هم گفته شد، طبق قانون 156 آیین دادرسی مدنی، نوشته هایی که به کمک آن فرد می تواند حق خود را مطالبه کرده و باید آن را با توجه به مقرارتی خاص تحریر نمود، اظهارنامه قضایی نامیده می شود.

به کمک یک اظهارنامه فرد می تواند آمادگی لازم به منظور تسلیم اموال، سند ملکی، وجه نقد و غیرنقد به طرف مقابل دعوی را اعلام نماید. ضمن اینکه این اظهارنامه را می توان نوعی سند عادی به شمار آورد که توسط اداره ثبت اسناد، اداره املاک کشور و یا دفاتر دادگاه ها به صورت رسمی برای فردی ارسال می شود. دلیل ارسال این سند، اثبات چیزی است به آن شخص تسلیم شده یا که مطلبی را به اطلاع آن برسانند. البته به یاد داشته باشید که اظهارنامه را نمی توان به عنوان ادله ای برای اثبات دعوی در نظر گرفت.

مواردی که در اظهارنامه قضایی ذکر می شود؟

همانطور که در بالا در مورد اینکه اظهارنامه قضایی به چه چیزی گفته می شود، صحبت کردیم. در این قسمت هم باید قبل از پرداختن به هزینه اظهارنامه قضایی در مورد مواردی که باید در آن ذکر شود، بحث کنیم.

به طور کلی باید بدانید که اظهارنامه بر طبق یک فرم خاصی ثبت یا تنظیم می شود، شما باید بخش هایی از این سند قضایی را به صورت کاملا صحیح تکمیل نمایید؛ از همین رو در ادامه برخی از مواردی که باید حتما در اظهارنامه قید شود را بازگو می کنیم.

 اظهارنامه-قضایی

  • مشخصات اظهار کننده

اظهار کننده همان فردی است که اظهارنامه را برای طرف دیگر دعوی ارسال می کند، این شخص باید تمام مواردی که در اظهارنامه به خودش مربوط است مانند مشخصات فردی و نشانی محل زندگی خود را در اظهارنامه قضایی قید کند.

  • مشخصات مخاطب

تمام مشخصات شخصی فردی که اظهارنامه برای او صادر شده مانند نام و نام خانوادگی به همراه نشانی محل زندگی اش در اظهارنامه قید شود.

  • موضوع

موضوع اظهارنامه هم یکی دیگر از مواردی است که قید آن در اظهارنامه اهمیت بسیار زیادی دارد. موضوع در متن اظهارنامه باید بالاتر از خلاصه مطالبی که در اظهارنامه در مورد آن صحبت شده، آورده شود.

  • خلاصه اظهارات

تمام مطالبی که قرار است در اظهارنامه به اطلاع مخاطب می رسد باید در قسمت خلاصه اظهارت نوشته شود.

  • خلاصه جواب

قسمتی از اظهارنامه به پاسخ مخاطب اختصاص داده شده است. در آن قسمت مخاطب اظهارنامه باید پاسخ خود به اظهار کننده را بنویسد.

ضمن اینکه قبل از آنکه در مورد هزینه اظهارنامه قضایی اطلاعاتی به دست آورید، باید در مورد اینکه اظهارنامه باید در چند نسخه صادر شود، آگاه گردید. به طور کلی نیاز است که در سه نسخه فرم اظهارنامه نوشته شود. یکی از این نسخه ها در دفتر دادگستری بایگانی می شود. نمونه دیگر آن به مخاطب ارسال و نسخه دیگر را هم به اضافه نتیجه ابلاغیه به اظهار کننده ارائه می گردد.

 تنظیم-اظهارنامه

اظهارنامه قضایی باید چگونه تنظیم گردد؟

در مطالب بالا ما قبل از اینکه در مورد هزینه اظهارنامه قضایی با شما صحبت کنیم به اینکه اصلا اظهارنامه قضایی چیست و چه مواردی باید در آن مطرح گردد اشاره کردیم. اما حال نیاز است که شما در مورد اصولی که باید برای تنظیم آن در نظر گرفته شود، دقت کرد. در ادامه مواردی که باید هنگام نوشتن اظهارنامه قضایی به آن دقت داشته باشید را ذکر می کنیم.

  • هنگام تنظیم اظهارنامه باید از الفاظی درست استفاده شود. ضمن اینکه از نشر مطالب کذب، دروغ و افترا باید بپرهیزید.
  • متن اظهارنامه بهتر است که کوتاه باشد. ضمن اینکه مطالب درون آن باید بدون ابهام و با آگاهی کامل در مورد مفاهیم تحریر گردد.
  • اگر به همراه اظهارنامه چیز دیگری را می خواهید ارسال کنید، باید در متن تنظیم شده اظهارنامه به آن اشاره شود.
  • ضمن اینکه باید در متن اظهارنامه به شماره، چک ها، مشخصات ظاهری اسناد، محل نگهداری آن ها، قراردادها و… آورده شود.
  • قبل از اینکه به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید، بهتر است که متن اظهارنامه خود را آماده کنید.

نحوه ارسال اظهارنامه قضایی چگونه است؟

پس از تنظیم اظهارنامه قضایی شما باید آن را برای ارسال به اداره ثبت اسناد یا دفتر دادگاه، تمری روی آن بزنید. ضمن اینکه پیامکی که در آن پیامک متن اظهارنامه تایید شده برای اظهار کننده ارسال می شود.

به منظور دریافت نتیجه شما باید بعد از 20 روز؛ پس از دریافت پیامک گفته شده، نتیجه اظهارنامه را از همان مکانی که اظهارنامه قضایی را در آنجا ارسال کرده اید، دریافت نمایید.

هزینه اظهارنامه قضایی به چه صورتی است؟

در مطالب فوق در مورد اینکه اظهارنامه قضایی چیست و در این سند رسمی چه مواردی باید قید شود، صحبت کردیم. حال در آخر کار قصد داریم در مورد هزینه اظهارنامه های قضایی با شما صحبت کنیم؛ از همین رو در ادامه لیستی آماده کرده ایم که در آن لیست هزینه چندی از اظهارنامه های قضایی را شرح داده ایم، البته توجه داشته باشید که میزان هزینه ثبت اظهار نامه قضایی با توجه به نوسانات قیمت در سال جدید متفاوت خواهد بود.

  • اشخاص حقوقی یا همان شرکت ها برای ثبت اظهارنامه های مالیاتی به علاوه هزینه های کارکرد باید 1850000 ریال پرداخت نمایند.
  • اشخاص حقوقی یا همان شرکت ها به منظور ثبت اظهارنامه مالیاتی بدون کارکرد باید هزینه ای معادل با 1200000 ریال پرداخت کنند.
  • ثبت اظهارنامه های مالیاتی برای گروه یک 900000 ریال هزینه در بر دارد.
  • ثبت اظهارنامه مالیاتی برای گروه دو 700000 ریال هزینه دارد.
  • ثبت اظهارنامه مالیاتی برای گروه سه 550000 ریال هزینه خواهد داشت.
  • ثبت اظهارنامه مالیاتی برای املاکی ها باید 550000 ریال پرداخت کنند.
  • هر ملک اضافی در اظهارنامه املاک 150000 ریال هزینه در پی خواهد داشت.
  • ثبت اظهارنامه اصلاحی نصف قیمت اظهارنامه هزینه در پی دارد.
  • هزینه صدور فیش اظهارنامه برای هر فیش 30000 ریال است.
  • هزینه پرداخت الکترونیکی فیش مالیات برای هر فیش 100000 ریال خواهد بود.
  • برای ثبت نام الکترونیک اعتراضات و شکایات باید 300000 پرداخت شود.
  • ثبت یک مورد اعتراض در سامانه هزینه ای معادل با 500000 ریال در پی خواهد داشت.
  • ثبت نام کد اقتصادی 500000 ریال هزینه در بر دارد.
  • ثبت شریک در اظهارنامه تقریبا 100000 ریال هزینه در پی خواهد داشت.

سخن آخر

در این مطلب سعی داشتیم شما را با هزینه اظهارنامه قضایی و اینکه اصلا اظهارنامه قضایی چیست و چگونه باید تنظیم شود، آشنا سازیم. همانطور که دریافتید، اظهارنامه قضایی یک سند عادی است که توسط اداره ثبت اسناد، اداره املاک کشور و یا دفاتر دادگاه ها به صورت رسمی برای فردی ارسال می شود. به موجب این سند یک فرد می تواند حق خود را مطالبه کند. البته که باید برای نوشتن آن به مقررات خاصی که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم، توجه کرد.

 

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.