آشنایی با عملکرد فناوری تشخیص چهره در گوشی های هوشمند

امروزه تقریبا همه ی گوشی ها به فناوری تشخیص چهره مجهز هستند و کاربرد اصلی آن ها، تشخیص هویت از روی چهره یا صرفا تشخیص چهره می باشد.
از فناوری تشخیص چهره می توان جهت کنترل دسترسی به گوشی های هوشمند استفاده کرد بدین صورت که جهت ورود به گوشی و کار کردن با آن، یک عکس که متعلق به صاحب گوشی است را به آن داد و از این پس هنگام ورود به  گوشی، این سیستم تشخیص چهره فعال می شود و یک عکس از فرد مورد نظر می گیرد.

فناوری تشخیص چهره در گوشی های هوشمند-1

کاربرد فناوری تشخیص چهره در گوشی های هوشمند

با استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره می توان مانع از ورود افراد مختلف به گوشی شد یا مثلا هنگام فیلمبرداری با گوشی، استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره می تواند افراد را در تصویر شناسایی کند و دور آن ها یک کادر مربعی بکشد. کمپانی های زیادی در این زمینه فعالیت می کنند و با تولید استفاده از این فناوری در اسمارت فون ها سبب افزایش امنیت شده اند، گوشی های سامسونگ، آیفون، هواوی، شیائومی و سایر برند ها از این تکنولوژی استفاده می کنند.
یکی از کاربردهای جالب فناوری تشخیص چهره، استفاده از آن در برنامه هایی مانند اینستاگرام یا نرم افزارهای ویرایش تصویر می باشد که با تشخیص چهره افراد این قابلیت وجود دارد تا فیلترهای مختلف روی صورت اعمال شوند یا هنگام تماس های تصویری نیز می توان از مدل های مختلف ویرایش تصویر روی صورت استفاده کرد.

نحوه کار فناوری تشخیص چهره در گوشی های هوشمند

توسعه نرم افزارهای مجهز به فناوری تشخیص چهره، مستلزم به کارگیری الگوریتم های هوش مصنوعی در آن ها می باشد. جهت ایجاد یک برنامه شناسایی چهره، ابتدا دیتاست هایی که دارای تعداد بسیار زیادی از تصاویر افراد هستند را جمع آوری می کنند و سپس با طراحی یک شبکه عصبی عمیق، می توان از روی این تصاویر به شبکه های عصبی عمیق یاد داد که چهره یک آدم چگونه است.
این شبکه ها با استفاده از میلیون ها تصویر از چهره ی انسان های مختلف، مانند یک بچه یاد می گیرند که چهره افراد را شناسایی کنند سپس که شبکه های عصبی عمیق با تصاویر مختلف آموزش دیدند، می توان از آن ها در قالب API یا ساختارهای خاصی در برنامه های نرم افزاری استفاده کرد و یک تصویر را به عنوان ورودی دریافت و تشخیص دهند که آیا این عکس مربوط به چهره یک انسان است یا نه.
هنگامی که صاحب گوشی نیز یک تصویر از خود را جهت عدم ورود افراد  مختلف به گوشی را به این سیستم می دهد، سامانه تشخیص چهره عکس او را در حافظه ذخیره می کند و هر فردی که مثلا بالای 95 درصد به عکس صاحب گوشی شبیه باشد را به عنوان صاحب گوشی تشخیص می دهد.

فناوری تشخیص چهره در گوشی های هوشمند-2

چالش های تشخیص چهره در اسمارت فون ها

سیستم تشخیص چهره همیشه با چالش های مختلفی رو به رو است که یکی از این چالش ها، گول خوردن این فناوری تشخیص چهره با قرار گیری عکس یک فرد بر روی کاغذ می باشد. مثلا یک فرد که صاحب گوشی نیست و نمی تواند به  گوشی وارد شود می تواند تصویری از صاحب گوشی که بر روی یک کاغذ یا جسم دیگری وجود دارد را جلوی دوربین گوشی بگیرد و ماژول تشخیص چهره گوشی نیز فریب بخورد و قفل گوشی باز شود.
البته این مشکل در چندين سال گذشته بیش تر به عنوان یک چالش بزرگ مطرح بود اما با رشد الگوریتم های هوش مصنوعی و مخصوصا شبکه های عصبی عمیق، راهکار های مختلفی برای بهبود این مشکل ابداع شده است. چالش دیگری که وجود دارد، گول خوردن این فناوری تشخیص چهره به هنگام تغییر در ظاهر فرد می باشد.

کلام آخر

فناوری تشخیص چهره علاوه بر استفاده در گوشی های هوشمند، در زمینه های دیگری نیز مورد استفاده قرار می گیرند که نتایج بسیار خوبی را به همراه دارند. البته قدرت این فناوری به لطف وجود الگوریتم های هوش مصنوعی  و مخصوصا شبکه های عصبی عمیق می باشد.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.