معنی متخصص ارتودنسی چیست و متخصص ارتودنسی کیست؟

متخصص ارتودنسی چیست و چند سال طول می کشد؟

شاید با شنیدن کلمه متخصص ارتودنسی از خود بپرسید معنی متخصص ارتودنسی چیست؟ متخصص ارتودنسی کیست و چه کاری انجام می دهد؟ در این مقاله سعی شده است پاسخ این سوالات داده شود. متخصص ارتودنسی، علاوه بر گذراندن دوره دندانپزشکی عمومی یک دوره سه یا چهار ساله را پشت سر گذاشته است تا برای رفع ناهنجاری های دندان ها و فک ها تخصص کسب کند. متخصص ارتودنسی چند سال طول می کشد یا بهتر است بگوییم تخصص ارتودنسی چند سال طول می کشد؟ هرچند بازه زمانی برای کسب این تخصص در کشورهای مختلف متفاوت است، اما در ایران یک دوره تقریبا ده ساله لازم است تا شخص علاوه بر دوره دندانپزشکی عمومی، تخصص ارتودنسی را بگیرد. کار متخصص ارتودنسی چیست؟ اصلی ترین وظیفه او اصلاح بایت و هم تراز کردن دو فک است. همچنین بی نظمی های دندان ها را اصلاح می کند و به شما لبخندی زیبا هدیه می دهد. با اصلاح مشکلات دندان ها و فک ها، جویدن و صحبت کردن شما نیز درست می شود.

متخصص ارتودنسی چیست

متخصص ارتودنسی چیست؟

متخصص ارتودنسی یعنی چه؟ سوالی که احتمالا با شنیدن کلمه ارتودنسی از خود پرسیده اید و اکنون دنبال این هستید که بدانید متخصص ارتودنسی کیست و چه می کند؟ متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست، شخصی است که پس از فارغ‌التحصیلی از رشته دندانپزشکی عمومی، سه تا چهار سال در زمینه تخصص ارتودنسی تحصیل کرده است. کار این متخصص در وهله اول پیشگیری و سپس تشخیص و اصلاح نامنظمی‌های دندان، فک و صورت است. این متخصص با استفاده از وسایل مختلف مانند براکت، پروتز، جراحی و لیزر، دندان‌های كج را صاف كرده، مشکلات بایت را رفع می‌کند و فک‌ها را تراز می‌کند.

تخصص ارتودنسی

متخصص ارتودنسی چند سال طول می کشد؟

تخصص ارتودنسی چند سال است؟ در کشور های مختلف مدت زمان دوره تخصص ارتودنسی متفاوت است. در ایران یک متخصص ارتودنسی ابتدا باید ۶ سال دوره دندانپزشکی عمومی را بگذراند. پس از آن باید دوره تخصص ارتودنسی را پشت سر گذاشت. برخی دانشگاه ها واحد های درسی خود را در ۶ ترم (سه سال) ارائه می کنند و برخی سال چهارم را نیز برای تخصص ارتودنسی در نظر می گیرند. بنابراین روی هم رفته، یک متخصص ارتودنسی ۱۰ سال به تحصیل و کسب دانش و مهارت لازم مشغول است.

کار متخصص ارتودنسی چیست؟

سوال دیگری که با شنیدن کلمه متخصص ارتودنسی ذهن را درگیر می کند، این است که کار متخصص ارتودنسی چیست؟ متخصص ارتودنسی با استفاده از ابزارهای ثابت یا متحرک مانند بریس های ارتودنسی، نگهدارنده ها، کش های ارتودنسی، موقعیت دندان ها را در دهان تغییر می دهند. ناهنجاری هایی که توسط یک متخصص ارتودنسی درمان می شود عبارت است از:

  • دندان های کج و نامرتب
  • مشکلات بایت (هماهنگی و قرار گرفتن درست دندان های بالا روی دندان های پایین را بایت می گویند. در حالت نرمال دندان های بالا کمی جلوتر از دندان های پایین هستند. در غیر این صورت مشکلات بایت به وجود می آید).
  • شلوغی دندان ها در یک ناحیه
  • فاصله بیش از حد بین دندان ها
  • هم تراز نبودن فک ها

هدف نهایی یک متخصص ارتودنسی این است که بایت شما را اصلاح کند. دندان هایی صاف که در فاصله مناسبی از هم قرار دارند و در دو فک به صورت تراز روی هم قرار می گیرند. با داشتن بایت سالم شما در هنگام خوردن و جویدن غذا مشکلی نخواهید داشت و به درستی صحبت خواهید کرد. به خاطر داشته باشید که متخصص ارتودنسی مشکلات دهان و دندان ها را در هر سنی اصلاح می کند (منبع).

کار متخصص ارتودنسی چیست

دلایل مراجعه به متخصص ارتودنتیست

شایع ترین دلیل مراجعه افراد به ارتودنسی مال اکلوژن است. مال اکلوژن به هرگونه ناهماهنگی در دندان ها یا فک ها گفته می شود. بسیاری از موارد مال اکلوژن ارثی است. مال اکلوژن منجر به ازدحام بیش از حد دندان ها، بدشکل شدن فک، یا الگوهای نامنظم بایت می شود. مال اکلوژن معمولا با موارد زیر درمان می شود:

  • بریس های ارتودنسی: باندهای مربعی فلزی، سرامیکی یا پلاستیکی به دندان ها متصل می شوند. با استفاده از سیم ها یا فنر ها به دندان ها نیرو وارد می شود تا دندان ها را تراز کند. بیماران مبتلا به مال اکلوژن جزئی اغلب به جای بریس های سنتی از بریس های شفاف به نام الاینر استفاده می کنند. برخی اوقات لازم است تا از خارج دهان به دندان ها فشار وارد شود. در این صورت بیمار از هدگیر استفاده می کند.
  • جراحی: زمانی که شما دچار آندر بایت (جلو بودن فک پایین نسبت به فک بالا) یا اور بایت (جلو بودن بیش از اندازه فک بالا نسبت به فک پایین) هستید و بیماری شما شدید تشخیص داده شده است، ممکن است برای کوتاهتر یا بزرگتر کردن طول فک نیاز به جراحی داشته باشید. البته جراحی فک زمانی تجویز می شود که رشد شما تمام شده باشد و درمان های ارتودنسی کمتر تهاجمی غیر موثر بوده باشند.

نیاز به ارتودنسی را چه کسی تشخیص می دهد؟

در ویزیت های دوره ای که با دندانپزشک خود دارید، ممکن است متوجه ناهماهنگی دندان ها یا مشکلات فک خود شوید. بنابراین اولین کسی که شما را به یک متخصص ارتودنسی ارجاع می دهد، دندانپزشک شماست.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.