استفاده از سامانه اظهارنامه مالیاتی چگونه است؟

سامانه اظهارنامه مالیاتی خدماتی همچون، پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک متقاضیان، ثبت اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی، استعلام پرونده مالیاتی و موارد دیگری در این ارتباط، می‌پردازد. متقاضیان استفاده از این خدمات، می‌توانند با ورود به سایت ثبت نام، اقدام به پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک خود نموده و سپس، اقدام به ارسال اظهارنامه نمایند.

پرداخت مالیات، از جمله وظایف مشمولین مالیات بوده و در صورت عدم پرداخت، با جریمه‌های سنگینی روبرو خواهند بود. سالیانه همه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات باید گزارش مالی جامعی از کلیه سود‌ها، زیان‌ها و هزینه‌های خود در اختیار سازمان مالیات کشور قرار دهند. این گزارش تحت عنوان اظهارنامه مالیاتی توسط خود شخص باید انجام شود. ارائه و ثبت اظهارنامه برای همه شرکت‌ها، تاجران و افراد مشمول مالیات اجباری است. پس از خود اظهاری مشمولین مالیات و بررسی آن توسط سازمان امور مالیاتی، میزان مالیات مشخص شده و مشمولین، باید نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند.

مالیات‌هایی که اشخاص حقوقی موظف به پرداخت آن هستند به شرح زیر است:

مالیت بردرآمد

مالیات بر درآمد یکی از انواع مالیات در شرکت‌ها است که مطابق با قوانین و مقررات مالیاتی از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی محاسبه می‌شود. باتوجه بهماده1 قانون مالیات مستقیم هر شخص حقوقی ایرانی متناسب با دارایی خود که در ایران یا خارج از ایران دارد ملزم به پرداخت مالیات می‌باشد.

شرکت‌های مختلف نیز به عنوان یک شخص حقوقی تلقی شده بنابراین نیاز است تمام درآمدهای شرکت محاسبه شده و پس از کسر معافیت‌های آن مبلغ خالص مالیات پرداخته شود و در صورت نادیده گرفتن آن بسیاری از حقوق قانونی خود را از دست خواهند داد.

 

مالیات بر عملکرد

مالیات برعملکرد نیز نوعی از مالیات شرکت‌ها و از نوع مستقیم به حساب می‌آید که به نحوه عملکرد شرکت‌ها و همچنین سود و زیان آن‌ها بستگی دارد. در این نوع مالیات با توجه به قوانین و مقررات سازمان امور مالیاتی همه شرکت‌ها موظفند میزان درآمد و هزینه‌های شرکت خود را طی یک سال مالی ثبت کنند و همچنین سود و زیان آن را نیز تعیین کنند، سپس ۲۵درصد سود خالص از آن را تحت عنوان مالیات برعملکرد به سازمات مالیات پرداخت کنند.

مالیات بر اموال و املاک

مالیات بر اموال و املاک در شرکت‌ها به این معنا است که شرکت‌ها برای املاکی که دارند نیز نیاز است مالیات مربوطه را پرداخت کنند.

مالیات تکلیفی

پیش‌تر گفتیم که نوعی مالیات در شرکت‌ها با توجه به سود و زیان معاملات تعیین می‌شود که مالیات بر عملکرد نام دارد. علاوه براین مالیات، شرکت‌ها موظفند تا مالیاتی را با عنوان مالیات تکلیفی پرداخت نمایند، از مهم‌ترین و رایج‌ترین مالیات تکلیفی، مالیات بر حقوق کارکنان است که لازم است شرکت بصورت دقیق آن را محاسبه و کسر نمایند تا به اداره مالیات پرداخت شود.

مالیت بر ارزش افزوده

این نوع مالیات بسیار راحت بدست می‌آید و به همین دلیل نیز اهمیت بالایی دارد، ارزش افزوده را می‌توان اینگونه تعریف کرد ارزشی که در فرآیند تولید بوجود می‌آید. این نوع مالیات غیر مستقیم است و مصرف کنندگان هنگام خرید آن را پرداخت می‌کنند. در واقع این مالیات توسط مصرف کنندگان پرداخت می‌شود، به این صورت که تولید کنندگان در هر دوره مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می‌کنند و هربار با یک خرید آن را از خریدار دریافت می‌کنند.

مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی:

در این بخش مدارکی را که باید اشخاص حقوقی برای تشکیل پرونده مالیاتی همراه خود داشته باشند را نام برده‌ایم:

  • اصل و کپی اساسنامه شرکت
  • اصل و کپی آگهی تأسیس
  • اصل و کپی روزنامه رسمی
  • اصل و کپی شرکت نامه
  • اصل و کپی اظهارنامه ثبت شرکت‌ها
  • اصل و کپی آگهی تغییرات
  • اصل و کپی شناسنامه (صفحه اول) اعضای هیئت‌مدیره، اصل و کپی کارت ملی کلیه اعضای هیئت‌مدیره
  • کپی فیش تلفن محل شرکت
  • اصل گواهی امضای صاحبان امضای مجاز تأیید شده در دفترخانه اسناد رسمی
  • تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی شرکت (دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی)
  • اصل فیش واریز دو در هزار مبلغ سرمایه اولیه شرکت در بانک ملی

لینک منبع

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.