تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی +[بررسی ویژگی و کاربرد ها]

در این مقاله در مورد تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی صحبت خواهیم کرد، اما پیش نیاز تشریح این مسئله بهتر است به اولین سوال پاسخ دهیم؟ اما بازی دو بعدی چیست؟
بازی های دو بعدی در محیط های دو بعدی که دارای دو بعد X, Y می باشد وجود دارند. یک صفحه کاغذ را در نظر بگرید، این صفحه دارای یک بعد افقی یا X و یک بعد عمودی یا Y می باشد و شما هر طرحی که روی این کاغذ بکشید یک طرح دو بعدی است.
بازی های دو بعدی بر خلاف بازی های سه بعدی از پیچیدگی خیلی کمتری برخوردار هستند، علت آن نیز ساده است چون بازی های سه بعدی در واقع شبیه سازی محیط واقعی دنیای ما می باشند اما بازی های دو بعدی در نهایت شبیه سازی یک محیط دو بعدی یا روی یک صفحه کاغذ می باشند که از پیچیدگی کمتری برخوردار است.
از ابتدای تولید بهترین کنسول های بازی، سعی در این بود که بتوانند بهترین کیفیت را از طریق صوت و تصویر به کاربر انتقال دهند.
در حال حاضر بهترین پلی استیشن های موجود در بازار با داشتن بهترین نرم افزار و سخت افزار امکان تجربه چند بعدی در بازی را برای گیمر ها فراهم می کند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر به این مقوله مهم بپردازیم.

تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی

بازی سه بعدی چیست؟

در بخش قبل در مورد بازی های دو بعدی توضیح دادم اما حال بازی سه بعدی چیست؟ باز های سه بعدی شبیه سازی شده دنیای واقعی هستند و دارای سه بعد X, Y ,Z می باشند که تمام کاراکترها و محیط و عوامل موجود در بازی داری سه بعد هستند.
تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی بسیار زیاد است که در بخش بعدی مهم ترین های آن ها را توضیح خواهم داد. در بازی های سه بعدی باید قوانین دنیای واقعی مانند نیروی جاذبه، گرانش، وزش باد، قوانین فیزیک و … را به طور دقیق شبیه سازی کرد و شخصیت های بازی که در بازی در حال تعامل با یکدیگر هستند از این قوانین پیروی کنند.
در بازی های دو بعدی نیز این قوانین حاکم است اما در بازهای سه بعدی که به دنیای سه بعدی ما بسیار شبیه تر است باید به طور ویژه ای از این قوانین در آن استفاده شود.

تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی

تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی

تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی بسیار زیاد است که در زیر هم ترین تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی را لیست کرده ام:

  • قوانین فیزیک: یکی از عمده تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی، مربوط به اعمال قوانین فیزیکی در بازی می باشد و در بازی های سه بعدی که واقع گرایانه تر است، باید این قوانین را به گونه ای دقیق تر در بازی اعمال کرد.
  • فیلمبرداری: بازی های دو بعدی نیاز به تکنیک ها فیلمبرداری خاصی ندارند اما در بازی های سع بعدی دقیقا مانند دنیای واقعی با چالش های مختلف فیلمبرداری مواجه خواهید شد.
  • گرافیک بازی: بازی های سه بعدی از گرافیک و کیفیت بالاتری برخوردار هستند و جهت طراحی این مدل بازی ها باید از تکنولوژی های روز دنیا در حوزه گرافیک استفاده کرد.
  • پردازنده های قوی: چالش اصلی در باز های سه بعدی، پردازش های سنگین در آن می باشد. یک بازی سه بعدی دارای پردازش های گرافیکی و محاسباتی بسیار زیادی می باشد که سیستم های خانگی جوابگو این کار نیستند و باید از چندین GPU یا سیستم دیگر استفاده کرد.
  • هوش مصنوعی: یکی از مهم ترین تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی بحث هوش مصنوعی می باشد. بازی های سه بعدی معروفی که امروزه وجود دارند، قطعا بدون استفاده از هوش مصنوعی قادر نبودند در این حد واقع گرایانه باشند. با استفاده از هوش مصنوعی می توان به کاراکترهای بازی یاد داد که چگونه مبارزه یا رانندگی کنند که وجود هوش مصنوعی در بازی های دو بعدی نیز می تواند به جذابیت آن بیفزاید اما معمولا از مدل های هوش مصنوعی متوسط در بازی های دو بعدی استفاده می شود.

تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی

کلام آخر

در این مقاله مهم ترین تفاوت بازی های دو بعدی و سه بعدی را توضیح دادم و همچنین در ابتدای مقاله به دو سوال مهم یعنی “بازی دو بعدی چیست؟” و “بازی سه بعدی چیست؟” نیز جواب دادم که امیدوارم برای شما مفید واقع شده باشد.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.