راحت ترین راه چک کردن ممنوع الخروجی با کد ملی

چک کردن ممنوع الخروجی پیش از مسافرت های خارجی امری مهم و قابل توجه است. تصور کنید که از قبل کلی برای سفر به یک کشور دیگر برنامه ریزی کرده و پاسپورت، ویزا، بلیط هواپیما و حتی هتل را از قبل رزرو کرده باشید، اما درست قبل از خروج از گیت و هنگام بررسی پاسپورت شما، متصدی فرودگاه به شما می گویید که ممنوع الخروج شده اید.

آن موقع عکس العمل شما چیست؟ مطمئنا بسیار عصبانی و ناراحت  خواهید بود و برای عدم چک کردن ممنوع الخروجی قبل از آماده سازی مقدمات سفر، خود را دشنام می دهید. امروز به همین علت ما در این مطلب تصمیم داریم شما را با راه های استعلام ممنوع الخروجی آشنا سازیم؛ پس همراه ما باشید!

Query-forbidden-exit-with-national-code

چرا ممنوع الخروج می شویم؟

ممنوع الخروج شدن علاوه بر اینکه موجب هدر رفتن هزینه ها و انرژی صرف شده مربوط به آماده سازی سفر می شود، شما را بسیار کلافه و عصبی خواهد کرد. متاسفانه افرادی که می خواهند به سفرکاری بروند، بیش از افرادی که به قصد تفریح می خواهند از کشور خارج شوند، ضرر مالی می بینند.

اما ممکن است این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد، چرا یک فرد حقیقی ممنوع الخروجی می شود؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم دلایل مختلفی برای ممنوع الخروجی وجود دارد، از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بدهکاری مالیاتی و پرونده های مربوط به عدم پرداخت مالیات؛ البته معمولا تنها در صورتی فرد برای پرداخت مالیات ممنوع الخروج می شود که بیش از 500 میلیون تومان بدهی مالیاتی داشته باشد. در این صورت مرجع قضایی مربوطه حکم ممنوع الخروجی را برای شخصیت حقیقی صادر می کند.
  • داشتن بدهی به یک شخص حقیقی یا حقوقی؛ در صورتی که به یک فرد حقیقی یا حقوقی بدهی داشته باشید، امکان جلب و ممنوع الخروجی شما وجود دارد.
  • شهرت داشتن به دزدی، تکدی گری، کلاهبرداری در خارج از کشور باعث ممنوع الخروجی فرد می شود.
  • عدم اجازه قیم یا سرپرست شخصیت حقیقی برای خروج از کشور
  • افرادی که دادگاه تشخیص دهد خروج آن ها از کشور می تواند به منافع ملی ضرر برساند، ممنوع الخروج می شوند.

در حالت کلی می توان چهار دسته زیر را علت ممنوع الخروجی فرد حقیقی در نظر گرفت:

  • علل کیفری
  • علل قضایی
  • علل مربوط به مشکلاتی در سازمان دارایی کشور
  • علل مالیاتی

نحوه چک کردن ممنوع الخروجی 

قبل از پرداختن به نحوه استعلام ممنوع الخروجی بهتر است بدانید معمولا در صورت ممنوع الخروجی یک فرد حقیقی، از طرف دادگاه ابلاغیه ای برای فرد صادر خواهد شد. بدین ترتیب معمولا افراد از ممنوع الخروج بودن خود اطلاع پیدا می کنند. با این حال در برخی اوقات به دلایل مختلفی مانند مسائل کیفری یا مالی ابلاغیه ای برای فرد صادر نشده و او از ممنوع الخروج بودن خود اطلاعاتی نخواهد داشت. در این حالت هنگام خروج از کشور فرد با مشکلات بسیار زیادی روبرو می شود؛ برای جلوگیری از چنین مسئله و مشکلی استعلام ممنوع الخروجی اهمیت بسیار زیادی دارد. به منظور چک کردن یا استعلام ممنوع الخروجی هم راه های زیادی وجود دارد که ما در ادامه می خواهیم ساده ترین راه ها را برای شما بازگو کنیم.

نحوه چک کردن ممنوع الخروجی از طریق وب سایت

در این روش قبل از هر چیز شما باید به وب سایت استعلام  ممنوع الخروجی با آدرس my.ssaa.ir مراجعه نمایید. ورود به این سایت از طریق سیستم عامل های مختلف ویندوز، اندروید، ios امکان پذیر خواهد بود؛ پس از ورود به سایت به ترتیب مراحل فوق را دنبال کنید.

  • بعد از ورود به سایت در بین گزینه های موجود، روی گزینه اجرای اسناد رسمی کلیک نمایید.
  • صفحه ای برای شما باز می شود، در این صفحه هم باید از بین گزینه ها گزینه استعلام ممنوع الخروجی را بزنید.
  • اطلاعاتی در صفحه جدید از شما خواسته می شود، آن ها را با دقت پر کرده و دکمه بررسی را انتخاب کنید.
  • لینکی مستقیم بعد از پر کردن اطلاعات شما و بررسی صحت آن ها شما را به صفحه مربوط به استعلام ممنوع الخروجی هدایت می کند.

Exit-ban-inquiry-system

نحوه چک کردن ممنوع الخروجی از طریق اداره گذرنامه

در گذشته و قبل از فراهم شدن امکان استعلام ممنوع الخروجی از طریق وب سایت مربوطه، افراد برای آگاهی از ممنوع الخروجی خود باید به اداره گذرنامه مراجعه می کردند. در حال حاضر هم این امکان وجود دارد، اما باز هم استفاده از وب سایت برای متقاضیان و استفاده از کد ملی راحت تر خواهد بود.

نحوه چک کردن و استعلام ممنوع الخروجی از طریق سامانه ناجا

استعلام ممنوع الخروجی از طریق سامانه ناجا هم امکان پذیر است. برای این منظور قبل از هر چیز شما باید اپلیکیشن پلیس من را روی تلفن همراه هوشمند خود نصب نمایید؛ پس از نصب اپلیکیشن به راحتی می توانید با داشتن کد ملی ممنوع الخروج بودن خود را چک کنید. البته باید به یاد داشته باشید که در این روش برای چک کردن و استعلام ممنوع الخروجی خود مبلغ 5200 تومان باید در سامانه پرداخت نمایید.

Query-forbidden-to-exit-online

آیا امکان استعلام ممنوع الخروجی از طریق تلفن با پیامک وجود دارد؟

برخلاف تصور افراد زیادی که فکر می کنند سامانه تلفنی و یا پیامکی خاصی برای استعلام ممنوعیت خروج فرد از کشور وجود دارد، باید بگوییم که چنین امکان تا کنون برای شخصیت های حقیقی فراهم نشده است. تنها روش هایی که یک شخص حقیقی می تواند از طریق آن ها وضعیت خروج خود از کشور را چک کند شامل مراجعه به  وب سایت ثبت من، سامانه ناجا و اداره گذرنامه می شود. شما هم برای استعلام ممنوع الخروجی می توانید از روش های فوق استفاده نمایید.

سخن آخر

همانطور که از مطالب بالا دریافتید یک فرد حقیقی به دو مجوز برای خروج از کشور و ورود به یک کشور دیگر نیاز خواهد داشت. معمولا مجوز کشور میزبان شامل پاسپورت، ویزا توسط سفارت آن کشور است. اما کشور مبدا هم باید برای خروج فرد از کشور مجوزی صادر نماید. اگر یک فرد حقیقی در پرونده خود محکومیت های مالی یا کیفری داشته باشد؛ مرجع قضایی مربوطه در کشور مبدا به او اجازه خروج از کشور را نمی دهد. با این توضیحات هر فرد حقیقی قبل از اقدام برای انجام مراحل مربوط برای سفر باید ممنوع الخروج بودن و وضعیت مجاز بودن خود را برای خروج از کشور مورد بررسی قرار دهد. امیدواریم که این خواندن این مطلب در زمینه چک کردن ممنوع الخروجی به شما کمکی کرده باشد.

 

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.