اراتوستن چه کسی بود و چرا و چگونه مشهور شد؟

در وب سایت تخصصی دانشگاه کسب و کار زندگی نامه افراد مشهور و معروف توضیح داده شده است. یکی از این افراد مشهور، اراتوستن می‌باشد. اراتوستن یک یک دانشمند بزرگ است که ملیت او طبق نقشه کنونی جهان ما، به لیبی مربوط می شود. این دانشمند بزرگ در دوران اسکندر می زیسته است. ما می خواهیم در طول این محتوا در مورد زندگی و فعالیت های انجام شده توسط این دانشمند بزرگ مطالبی را بیان کنیم. بنابراین توصیه می کنیم در صورت علاقمند بودن ما را تا پایان این محتوا همراهی کنید.

اراتوستن که بود؟

همانطور که در بالا ذکر کردیم اراتوستن یک دانشمند بزرگ بوده که در دوران حکومت اسکندر مقدونی زندگی می کرده است. این دانشمند بزرگ را با نام های اراتستن و اراتوستنس نیز می شناسند. او یک ریاضیدان، شاعر، جغرافیدان، فیلسوف، تاریخ نگار و منجم بزرگ بود. اراتوستن در سال 276 پیش از میلاد مسیح در سیرن یا قورینا چشم به جهان گشود. سیرن هم اکنون یکی از شهرهای کشور لیبی است. او تحصیلات خود را در آتن سپری کرد. در آن روزگار بطلمیوس سوم که پادشاه اسکندریه بود اراتوستن را برای آموزش فرزندش به اسکندریه فراخواند. بنابراین او راهی اسکندریه شد و به ریاست کتابخانه بزرگ آنجا منصوب شد. مهمترین فعالیت علمی که این دانشمند بزرگ انجام داده است، محاسبه محیط کره زمین بوده است. بنابراین او اولین دانشمندی بود که توانست با توجه به تفاوت در زاویه تابش خورشید در دو شهر اسکندریه و آتن محیط کره زمین را محاسبه کند.

برخی فعالیت های اراتوستن

اراتوستن یکی از دوستان ارشمیدس دانشمند بزرگ عصر خود بود. در وب سایت تخصصی دانشگاه کسب و کار زندگینامه و سرنوشت دانشمندان بزرگ را تشریح داده و توضیح می دهند تا جوانان با خواندن آن ترغیب شد و انگیزه به دست آورند. او همچنین هم عصر اقلیدس یکی دیگر از دانشمندان بزرگ زمان خود بوده است. در یونان باستان اراتوستن را بتا می نامیدند. دلیل این نامگذاری این بود که او را دومین دانشمند بزرگ زمان خودش می دانستند. بتا نیز دومین حرف الفبای یونانی است به همین دلیل این تشبیه را انجام داده اند. برخی دیگر بر این عقیده هستند که شماره اتاق او در مدرسه اسکندریه دو یا بتا بوده است.

یکی از مهمترین نوشته های اراتوستن کتاب پلاتونیکوس می باشد. او این کتاب را در زمینه مباحث مقدماتی دانش هندسه به رشته تحریر درآورده است. البته قابل ذکر است که بحثی در ارتباط با موسیقی در این کتاب گنجانده است. همچنین این دانشمند بزرگ روش غربال را برای به دست آوردن عددهای اول ابداع نمود. این دانشمند بزرگ اولین کسی است که در نوشته های خود نام ایران را ذکر کرده است. او در نوشته های خود ایران را آریانا نامیده است. او همچنین نقشه ای از جهان که مورد نظر یونانی ها بود ترسیم نمود. این نقشه از جهان را از جزیره انگلستان یا بریتانیا تا سریلانکا و از دریای کاسپین یا مازندران تا شاخ آفریقا که اتیوپی نام دارد نشان می دهد. توصیه میکنم مقاله فیثاغورس را نیز مطالعه بفرمایید.

اراتوستن چگونه محیط کره زمین را محاسبه نمود؟

اراتوستن برای محاسبه کره زمین قبلا به این نتیجه رسید که اندازه های لازم را برای اندازه گیری این محیط در اختیار دارد. او ابتدا در هنگام انقلاب ظهر در شهر اسوان در مصر هیچ سایه ای مشاهده نمی کرد. عدم مشاهده سایه در حالی بود که نور خورشید به صورت مستقیم به عمق یک چاه تابیده میشد. بنابراین طبق این مشاهده ها او متوجه شد زاویه تابش خورشید در این هنگام در آسوان کاملا عمود است.

در چنین روزی او در شهر اسکندریه طول سایه را اندازه گیری نمود. سایه محاسبه شده در شهر اسکندریه هفت درجه با خط عمود فاصله داشت. بنابراین او می بایست زمین را به شکل دایره ای در نظر می گرفت. اراتوستن فاصله بین دو شهر آسوان و اسکندریه را هفت درجه را محاسبه کرد. او همچنین این فاصله را با طی کردن روی زمین حدود 5000 هزار استادیوم تخمین زد. بنابراین او توانست محیط زمین را 250000 استادیوم محاسبه کند. استادیوم واحد اندازه گیری فاصله در زمان این دانشمند بوده است.

Shape1

فعالیت های علمی انجام شده توسط این دانشمند بزرگ

وب سایت دانشگاه کسب و کار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش می دهد. اراتوستن در طول عمر پربار خود فعالیت های متعددی انجام داده است. برخی از این فعالیت ها در زیر ذکر شده اند.

  • روش یافتن عددهای اول در ریاضیات
  • پیدا کردن فاصله نجومی (فاصله زمین تا خورشید)
  • ترسیم نقشه ای از 675 ستاره در آسمان
  • ترسیم نقشه جهان که مورد نظر یونانی ها بود
  • ترسیم خط سیر نیل تا خرطوم
  • محاسبه و تنظیم یک گاهشمار تا چنگ تروی
  • محاسبه فاصله زمین تا ماه
  • محاسبه شیب مدار زمین با اندکی خطا
  • فعالیت در زمینه اخلاق و تئاتر

اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقمند هستید می توانید از hbr.org ، Bloomberg.com، businessuni.net و wsj.com استفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید.

 

منبع: دانشگاه کسب و کار | کارآفرینی | استارتاپ

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.