سقف کاذب چیست؟ بررسی مزایا، کاربرد و قیمت انواع سقف کاذب

درای وال یا ساخت و ساز خشک، یکی از سیستم های نوین ساخت و ساز است که امروزه بسیار مورد توجه طراحان قرار گرفته است. سقف کاذب یکی از ساختارهای سیستم درای وال است که علاوه بر زیبایی، مزایای فراوانی را برای معماران فراهم می سازد.

سقف کاذب که به سقف ثانویه نیز معروف است، امروزه در بسیاری از پروژه های ساختمانی، مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه بطور کامل به معرفی سقف های کاذب پرداخته و مزایا، قیمت و انواع آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.

سقف کاذب چیست؟

پیش از اینکه صنعت ساختمان سازی پیشرفت عظیمی را به خود بیند، در ساختار سقف ها، از سقف های غیر استاندارد ساخته شده از گچ و رابیتس، استفاده می شد. با گذر زمان و توسعه صنعت ساخت و ساز، انواع سقف کاذب، جایگزین سقف های غیر استاندارد شد. سقف کاذب با قرارگیری در زیر سقف اصلی به عنوان سقف دوم، زیبایی و منحصر به فردی را در فضای داخلی ایجاد می کند.

به طور کلی سقف های کاذب در دو مدل یکپارچه و مشبک تقسیم بندی می شوند و هر یک مزایا، کاربرد و مشخصات خاصی دارد. در ادامه به طور کامل به بررسی این 2 نوع سقف می پردازیم.

سقف کاذب یکپارچه

اگر بخواهیم ساده ترین مدل از انواع سقف کاذب را معرفی کنیم، قطعا سقف کاذب یکپارچه، گزینه اصلی خواهد بود. این مدل از سقف، بدلیل ویژگی هایی همچون وزن کم و اجرای سریع، بهترین جایگزین برای سقف های سنگین (با توجه به استانداردهایی که دارد) است. ساختار تشکیل دهنده سقف کاذب یکپارچه، متشکل از موارد زیر است:

  • زیرسازی سبک وزن فولادی معلق تشکیل شده از مقاطع U، L، F و C

  • اجرای یک الی دو لایه پنل گچی بر روی مقاطع توسط پیچ های مخصوص

  • درزگیری و اجرای دو لایه بتونه کاری

همچنین امکان اجرای انواع پوشش و رنگ آمیزی این مدل سقف، پس از خشک شدن بتونه، وجود دارد. گفتنی است که، با توجه به موجودیت فضای خالی در پشت این سقف ها، امکان اجرای تاسیسات مختلف، در این فضاها و یا بهره مندی از انواع عایق، وجود دارد.

سقف کاذب مشبک

ساختار تشکیل دهنده سقف کاذب مشبک، شامل سازه های شبکه سپری و تایل های سقفی است. فرایند نصب این نوع سقف به این صورت است که شبکه سازه های سپری، توسط آویزهایی که تنظیم پذیر هستند، به سقف اصلی، وصل شده و تایل ها به شکل وزنی، داخل آن جای می گیرند. پشت این مدل سقف، به مانند سقف های یکپارچه، خالی است و در این فضای خالی، می توان به اجرای لایه های صوتی و حرارتی پرداخت. از طرفی می توان به وسیله پنل های آکوستیک، موقعیت آکوستیکی فضا را تنظیم کرد.

با توجه به مزایای قابل توجهی که سقف کاذب مشبک دارد، از آن در محیط های تجاری، درمانی، آموزشی همچون بانک ها، بیمارستان ها، درمانگاه ها، دانشگاه ها و غیره استفاده می شود. همچنین امکان اجرای این سقف به صورت ترکیبی با سقف یکپارچه نیز وجود دارد؛ همچنین سقف‌های کاذب مشبک به رنگ آمیزی نیازی ندارند.

مزایا سقف کاذب

معماران و مهندسانی که در فضای داخلی از سقف کاذب استفاده می کنند، مزایای منحصر به فردی را در ساختار ساختمان فراهم می کنند. از جمله مزایای سقف کاذب، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر ساختار سقف اصلی فضا، قدیمی و کسل کننده شده باشد، با اجرای سقف کاذب، می توان فضای دلنشینی ایجاد کرد.

  • امکان اجرای نورپردازی در این مدل سقف ها وجود دارد.

  • از آنجایی که سقف کاذب بسیار منعطف است، در ساخت سقف های دکوراتیو استفاده می شود.

  • زیرسازی و پنل گذاری در سقف کاذب، راحت و سریع است.

  • با توجه به سبک بودن این ساختار، حمل و نقل آن و هزینه های مرتبط با آن کاهش می یابد.

  • مقاومت بالا در برابر زلزله، با توجه به سبک وزن بودن و پیروی از اتصالات محکم و استاندارد.

  • امکان ترمیم، تعویض و تعمیر سقف کاذب میسر است.

معرفی اجزای سقف کاذب

عناصر و اجزای تشکیل دهنده انواع سقف کاذب باید طبق استانداردهای فنی، نصب و اجرا شود. در ادامه به معرفی هر یک از این اجزا می پردازیم.

  • پنل گچی یا صفحات روکش دار گچی: صفحات مقاوم در برابر حریق، پنل گچی ساده، صفحات مقاوم در برابر رطوبت و صفحات مقاوم در برابر حریق و رطوبت.

  • تایل سقفی: تایل گچی آکوستیک، تایل گچی طرح دار و تایل گچی ساده.

  • ابزار آلات اتصال: مهار چکشی، مهارهای ویژه اعضای توخالی، پیچ های اتصال سازه به سازه، پیچ های اتصال پنل به سازه و پیچ اتصال سازه به ساختار خشک.

  • مقاطع فولادی پروفیلی: سازه درز انقطاع، سازه زیرسازی سقفی، سازه تراز سقف یکپارچه، سازه محافظ گوشه، سازه محافظ لبه و نبشی تراز سقف مشبک.

  • سازه های سپری: سازه T3600، سازه T1200 و سازه T600.

  • نوارها: نوار درزگیر، نوار corner bead، نوار جداکننده و نوار عایق.

  • آویزها: آویز نانیوس، آویز UH36، آویز سیمی و عامل اتصال HT90.

  • مصالح تکمیلی: ماستیک، بتونه درزگیر، پرایمر زیر رنگ.

قیمت سقف کاذب

هزینه نصب و اجرای سقف کاذب به عوامل بسیار متعددی بستگی دارد. متراژ و نوع سقف، که به بررسی کامل آن پرداختیم، اصلی‌ترین عامل در قیمت نهایی سقف کاذب می باشد. بدیهی است هرچه متراژ مورد نیاز بزرگ‌تر باشد، قیمت نهایی اجرایی آن، افزایش پیدا خواهد کرد.

عموما اجرا سقف های کاذب ترکیبی که در ساختار آنها از دو نوع سقف مشبک و یکپارچه استفاده می شود، پرهزینه‌تر از مدل‌های دیگر است. لازم به ذکر است، سقف های کاذب مشبک که در اجرای آنها می توان از تایل های گچی طرح دار استفاده نمود، هزینه اجرایی بالاتری نسبت به سقف های کاذب یکپارچه دارند.

جمع بندی

در نهایت با توجه به مزایا، کاربرد و انواع سقف کاذب که به بررسی آن پرداختیم، این ساختار را می توان بهترین گزینه برای طراحی داخلی ساختمان ها معرفی کرد. کی پلاس به عنوان بزرگترین تولیدکننده سیستم های درای وال در ایران، یکی از معتبرترین و بهترین مجموعه‌های فروش، نصب و اجرا انواع سقف کاذب است.

این مجموعه با تولید انواع تایل و صفحات روکش دار گچی در مدل ها و طرح های متنوع، می تواند با اجرای ساختار سقف کاذب، ظاهری جذاب و مدرن در دکوراسیون داخلی ساختمان ها ایجاد کند. کی پلاس با برگزاری دوره های آموزشی و تشکیل شبکه های عاملیت در سراسر ایران، توانسته نصاب های بسیار ماهری جهت اجرا انواع سقف کاذب تعلیم کند. در این صورت طراحان و پیمانکاران می‌توانند جهت اجرا و نصب این ساختار، با مجموعه کی پلاس در ارتباط باشند.

منبع: https://kplus.ir/systems-and-products/drywall-systems/ceiling-systems /

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.