نکات مهم که قبل از خرید تلویزیون باید بدانید

راهنمای خرید تلویزیون

خرید تلویزیون از دغدغه‌های همیشگی برای خریداران تلویزیون است. انتخاب بهترین گزینه در میان هزاران تلویزیون از برندهای متنوع و ویژگی‌هایی عجیب که حتی تلفظ نام برخی از آن‌ها هم سخت و ناآشنا است، برای هر شخصی گیج کننده خواهد بود. فارغ از امکاناتی که برخی از فروشنده‌ها به طور عجیبی روی آن تأکید دارند و ممکن است حتی به دردتان هم نخورد، چندین اصل مهم در خرید هر تلویزیونی وجود دارد. در این مطلب ما تمام نکاتی که قبل از خرید تلویزیون باید به آن توجه کنید را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

قیمت

قیمت تلویزیون را می‌توان جزو اصلی‌ترین رکن‌های خرید تلویزیون دانست. با وجود وضعیت آشفته‌ی بازار ایران تغییراتی آنی در قیمت تمام تلویزیون‌های موجود در بازار رخ می‌دهد. به همین دلیل بهترین کار قبل از اقدام برای خرید بررسی وضعیت قیمت‌ها خواهد بود. سپس بودجه‌ای که می‌خواهید برای خرید تلویزیون اختصاص دهید را مشخص کنید. بی‌شک با تعیین بودجه تمام بخش‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد نیز خود به خود سمت و سویی مشخص‌تر خواهند گرفت. به عنوان مثال با تعیین بودجه دایره‌ی انتخاب سایز صفحه نمایش نیز در محدوده‌ی قیمت موردنظرتان مشخص می‌شود.

سایز صفحه نمایش

انتخاب سایز تلویزیون کاملاً به نیازهای شما بستگی دارد. قبل از هر چیز متراژ محیطی که می‌خواهید تلویزیون را در آن قرار دهید بسنجید. برخی افراد برای اتاق و محیط‌هایی کوچک تلویزیون نیاز دارند که خب خرید یک تلویزیون بالاتر از 50 اینچ برای این موقعیت‌ها مناسب نخواهد بود. بالعکس خرید تلویزیون کوچک برای محیطی بزرگ نیز اصلاً جلوه‌ای جالبی نخواهد داشت و مدل‌های بالای 60 اینچ گزینه‌ی بهتری خواهند بود. همچنین نکته‌ی دیگری که باید به آن توجه کنید فاصله‌ی محل نشستن با تلویزیون است. حتی اگر محیط بزرگی دارید اما موقعیت ساخت آن طوری است که هنگام نشستن فاصله‌ی کمی با تلویزیون خواهید داشت تلویزیون‌های بزرگ برایتان مناسب نخواهد بود.

سایز صفحه نمایش

کیفیت تصویر

می‌رسیم به بخشی که خریداران توجه‌ی فوق العاده ویژه به آن دارند. در این بخش باید این نکته را به عرضتان برسانیم که وضوح تصویر به تنهایی نمی‌تواند نشانگر کیفیت عالی تصویر در تلویزیون باشد و برخی از امکانات بخش تصویر نیز تأثیر زیادی در کیفیت دارند پس حتماً به امکانات تصویر تلویزیون از جمله نوع پنل، پردازشگر تصویر، فناوری‌هایی همچون HDR و نور پس زمینه‌ی صفحه نمایش توجه کنید.

HD : این کیفیت تصویر را در تلویزیون‌هایی بسیار قدیمی می‌توان یافت. در حال حاضر برخی از تلویزیون‌ها با اندازه کوچک همچون 32 اینچ ممکن است دارای کیفیت HD باشند که زیاد چنگی به دل نمی‌زنند.

FULL HD : تلویزیون‌های پایین‌رده از اغلب برندها دارای کیفیت تصویر فول اچ دی هستند. این کیفیت تصویر در حد معمولی است و اگر صرفاً می‌خواهید به تماشای تلویزیون بپردازید و رنگ و نور آن زیاد برایتان مهم نیست تلویزیون‌های FULL HD برایتان مناسب خواهد بود. هرچند این کیفیت تصویر نیز در حال منسوخ شدن است و تعداد محدودی از مدل‌هایی با اندازه کوچک از آن برخودار هستند.

4K : کیفیت 4K محبوب‌ترین و رایج‌ترین کیفیت تصویر مورد استفاده در تلویزیون است. تقریباً 90‌ درصد تلویزیون‌های دنیا در حال حاضر از این کیفیت تصویر استفاده می‌کنند و نمایش تصاویر در آن بسیار عالی و مناسب خواهد بود.

8K : تلویزیون‌های محدودی با کیفیت تصویر 8K تولید شده‌اند. این کیفیت برترین کیفیت تصویر برای تلویزیون است وضوحی خارق العاده دارد. با توجه به پیشرفت برق‌آسای تکنولوژی این کیفیت تصویر در آینده‌ی بسیار نزدیک فراگیر شده و محبوبیت 4K را به خود جذب می‌کند.

کیفیت تصویر

صدا

در خرید تلویزیون اگر توجه ویژه‌ای به صدای تلویزیون دارید تا حدی کارتان سخت‌تر خواهد بود. چراکه اغلب تلویزیون‌های بازار(بجز مدل‌های بالارده و پرچم‌دار) از صدایی معمولی برخوردار هستند. البته میزان صدای این تلویزیون‌ها که معمولاً 20 وات است قادر به پخش صدا در محیط خواهد بود و لازم نیست نگران کم بودن میزان صدای آن باشید. اما در کل توقع ایجاد صدایی سینمایی و چندبعدی را از آن‌ها نداشته باشید. برای کسانی که اهمیت زیادی به بلندی صدا می‌دهد ما خرید تلویزیون بالارده را (صرفاً به خاطر بلندی صدا) پیشنهاد نمی‌کنیم. بهتر است یک ساندبار که اغلب قیمت مناسبی هم دارند را برای ارتقای صدای تلویزیون خود خریداری کنید تا محکوم به صرف هزینه‌ای گزاف تنها برای صدای تلویزیون نباشید.

امکانات هوشمند

در دریای بی‌انتهای تکنولوژی هرچه وسایل هوشمند‌تری را داشته باشیم زندگی راحت‌تری خواهیم داشت. برندهای مختلف با ساخت تلویزیون‌های هوشمند ارتباطات ما را گسترده‌تر کرده‌اند و امکاناتی بسیار کاربردی را در اختیارمان قرار می‌دهد. حتی اگر علاقه‌ای به استفاده از امکانات هوشمند ندارید بهتر است مدل‌هایی را خریداری کنید که به اینترنت دسترسی دارند؛ چراکه تقریباً تمام آپدیت‌های مربوط به تلویزیون با اتصال به اینترنت ممکن است. البته مهم‌ترین بخش در امکانات هوشمند مربوط به سیستم عامل تلویزیون می‌باشد. اغلب برندها دارای سیستم عامل اختصاصی خود هستند که خب امکانات منحصربفرد و متنوعی را نیز دارا هستند. اتصال به انواع گوشی و (البته اگر علاقه‌مند هستید) دستیارهای صوتی را نیز در امکانات هوشمند تلویزیون موردنظرتان چک کنید.

گیمینگ

تعداد افرادی که به بازی‌های ویدیویی علاقه دارند کم نیستند. بسیاری از ما دوست داریم تلویزیونی که خریداری می‌کنیم را بتوان برای گیمینگ نیز مورد استفاده قرار داد. حال اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید باید حساسیت بیشتری هنگام خرید تلویزیون داشته باشید. نرخ نوسازی یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی است که باید به آن توجه کنید. نرخ نوسازی 120 هرتز بهترین نتیجه را در سرعت بازی‌های ویدیویی خواهد داشت. پشتیبانی از ویژگی‌هایی همچون HDMI 2.1، VRR، ALLM، FreeSync و eARC نیز از دیگر قابلیت‌های گیمینگ هستند که باید به آن‌ها دقت کنید.

تلویزیون برای بازی

بهترین تلویزیون برای خرید!

اگر بخواهیم صادقانه در این باره صحبت کنیم بهترین تلویزیون در میان انواع برند و مدل‌ها اصلاً وجود ندارد. حتی تلویزیون‌های OLED‌ که برترین مدل‌های دنیا هستند نیز در برخی موارد نادر دچار پیکسل سوختگی می‌شوند. پس به دنبال یک مدل ایده‌آل و بی‌نقص نباشید. توصیه‌ی ما به شما این است که نیازهای خود و توقعاتی که از تلویزیون دارید را در یک لیست و به ترتیب دسته‌بندی کنید. سپس با توجه به بودجه‌ای که دارید از میان تلویزیون‌های موجود در بازار به راحتی می‌توانید بهترین گزینه برای خرید را پیدا کنید. خرید یک تلویزیون متوسط با امکانات موردنیاز شما بهتر از خرید یک مدل فول امکانات با قابلیت‌هایی است که حتی ممکن است یک بار هم از آن‌‌ها استفاده نکنید. پس بهترین تلویزیون برای خرید همان تلویزیونی است که از نظر شما بهترین باشد.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.