پرکاربردترین سبک های معماری در جهان

معماری نیز مانند دیگر رشته های علمی در سال های گذشته خصوصا در دهه های اخیر، رشد بسیاری را تجربه کرده است. خلق آثار جدید توسط معماران معاصر موجب ایجاد سبک های مدرن در این رشته شده است. امروزه این فن نه تنها در کشورهای توسعه یافته، بلکه در سراسر جهان رو به گسترش می‌باشد. ایجاد فناوری و نرم افزارهای جدید طراحی، همچنین رشد تکنولوژی در ساخت پنل ها و مصالح ساختمانی، یکی دیگر از عوامل شکل گیری روش های مدرن در طراحی ساختمان می‌باشند.

شناخت متدهای مدرن در طراحی و اجرای بخش های مختلف ساختمان، به ما کمک خواهند کرد تا بتوانیم به سلیقه مخاطبان خود نزدیک تر شده و دائما در این زمینه به روز باشیم. این امر البته به نوع فرهنگ یک جامعه نیز بستگی خواهد داشت. میزان تاثیرپذیری یا تاثیرگذاری یک فرهنگ در آثار هنری و سبک های معماری آنها پیداست. باید در نظر داشت که امروزه کشورهای متعددی در زمینه طراحی و ایجاد متدهای جدید در ساخت و ساز پیشتاز هستند. در ادامه این محتوا به بیان برخی از پرکاربردترین سبک های معماری در جهان و موضوعات مرتبط با آن خواهیم پرداخت.

سبک های پرکاربرد معماری

ایده های مختلف طراحی یک ساختمان با توجه به نوع سلیقه و روحیات افراد مورد استقبال قرار می‌گیرند. اما همانطور که بیان شد، نوع فرهنگ نیز در بکارگیری آنها تاثیر زیادی دارد. بعضی از سبک های پرطرفدار معماری را در ادامه بررسی خواهیم نمود.

طراحی کلاسیک

این معماری یکی از پرکاربردترین روش های طراحی در جهان است که هر منطقه با توجه به نوع متریال، مصالح و معماری خود از آن استفاده می‌کند. به طور کلی در این سبک تضاد و بی تناسبی جایگاهی نداشته و بهتر است سوژه با توجه به رنگ های سنتی متریال معمول طراحی شود.

طراحی مدرن

خواستگاه این طراحی کشورهای اروپایی خصوصا آلمان می‌باشد. در این روش، خبری از طرح های پیچیده در نمای خارجی و داخلی نمی‌باشد. به طور کلی برای بزرگ و یا کوچک جلوه دادن فضا و پنل ها از رنگ و خطوط استفاده می‌شود. در این نوع طراحی رنگ های ساده بسیار کاربرد دارند. شما در طراحی مدرن با سوژه ای نسبتا ساده و فضایی کاملا کاربردی مواجه خواهید بود.

طراحی مینیمال

می‌توان گفت امریکا، استرالیا و کانادا اولین کشورهایی بودند که از این سبک در معماری داخلی و خارجی خود استفاده کردند. در طراحی مینیمال هر فاکتوری تنها به میزان نیاز مورد استفاده واقع می‌شود. از جهت سادگی می‌توان این سبک را نزدیک به سبک مدرن دانست. اولویت اول در این طراحی استفاده حداقلی از خط و رنگ می‌باشد. در نتیجه شما در طراحی مینیمال، افراط و زرق و برق مشاهده نخواهید کرد.

سبک اسکاندیناوی

از دهه 1950 تا اوایل قرن 20، طراحی دکوراسیون و معماری ساختمان در بخش هایی از اروپا مانند کشورهای دانمارک، سوئد، فنلاند، نروژ و ایسلند به شکل قابل توجهی مورد تحول و تغییر واقع شد. همین مسئله موجب ایجاد سبکی خاص در طراحی داخلی و خارجی ساختمان ها بود که امروزه با نام سبک اسکاندیناوی شناخته می‌شود. رنگ های طوسی روشن و سفید در این سبک از رنگ های اصلی به شمار می‌روند و برای جبران سردی این رنگ ها از چوب استفاده می‌شود. پوست و سر حیوانات شکار شده بخشی از تزئینات محیط در این سبک هستند.

معماری و طراحی شرقی

این سبک عموما در کشورهای خاور میانه و همینطور در مناطق جنوب آسیا مانند هند رواج دارد که شاخه های متنوعی داشته و با توجه به فرهنگ یک کشور مورد استفاده واقع می‌شود. بکارگیری این سبک نیاز به فضای زیادی دارد و به همین جهت در بسیاری از این مناطق دیگر مورد استفاده نمی‌باشد. اما با وجود فراگیری معماری های سبک کلاسیک و مدرن در سراسر جهان، باز هم مناطقی را می‌توان یافت که از این سبک در ساخت و ساز خود پیروی کرده اند.

تاثیر نرم افزارهای طراحی در معماری‌های جدید

بیش از 3 دهه است که نرم افزارهای طراحی ساختمان در جهان بکارگیری می‌شوند. استفاده از این ابزار به طراحان نماهای خارجی و داخلی و همچنین به نقشه برداران و مهندسان بخش های دیگر مانند برق و تاسیسات، کمک می‌کند که پروژه خود را با دقت و ظرافت بیشتری طراحی و اجرایی کنند. در این میان برخی از برنامه ها کاربرد بیشتری نسبت به دیگر نرم افزارها دارند.

به تصویر کشیدن ایده های طراحان به صورت دقیق تر توسط نرم افزارهای طراحی، موجب این شد که آنها بتوانند بخش زیادی از انرژی خود را در کار به ایده پردازی های بیشتر و انجام تست های لازم در فضای نرم افزار اختصاص دهند. همین مسئله موجب شکل گیری آثار بسیار جذاب و ایجاد سبک های معماری جدید شد.

بهترین نرم افزار طراحی ساختمان

برنامه های متنوعی برای طراحی و مدل سازی بخش های مختلف ساختمان وجود دارد. برخی از آنها مانند اتوکد در محیطی 2 بعدی این امکان را به کاربر می‌دهند. این در حالیست که امروزه نرم افزارهای متنوعی برای طراحی داخلی و خارجی به صورت سه بعدی وجود دارند. رویت یک نرم افزار ساده و فوق العاده کاربردی در طراحی بخش های مختلف ساختمان است. بسیاری از دانشجویان و علاقمندان به حوزه معماری پس از گذراندن یک دوره آموزش رویت می‌توانند به راحتی وارد بازار کار شوند.

یادگیری این نرم افزار بسیار آسان بوده و این مسئله در زمان شما بسیار اهمیت دارد. Revit یک برنامه قدرتمند است که با استفاده از ابزارهای اتوماسیون متعدد امکان همکاری چند مهندس در بخش های مختلف ساختمان را به صورت همزمان فراهم می‌آورد. برخی از ویژگی های خاص این نرم افزار را در ادامه بیان خواهیم نمود.

  • آموزش آسان و سریع
  • محیط کاربر پسند
  • تبدیل سریع نقشه های فاز یک به فاز دو و ارائه سه بعدی
  • طراحی فاز دو و محاسبه متره و برآورد به صورت دقیق
  • ابزارهای اتوماسیون و ارتباط با نرم افزارهای دیگر بیم (BIM)
  • امکان ویرایش و تغییر در بخش های مختلف با صرف کمترین زمان
  • امکان نمایش وضعیت اقلیمی، نور، سایه و … بر روی سازه

جمع بندی

در این مقاله به معرفی پرکاربردترین سبک های معماری در جهان پرداختیم و پس از آن در رابطه با تاثیر تکنولوژی در طراحی و معماری و نرم افزارهای مهم در این زمینه صحبت کردیم. امیدواریم که این مقاله مورد استفاده شما مخاطب عزیز قرار گرفته باشد.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.