معرفی نقاط ضعف اینترنت اشیا در ایران+ [بررسی چالش های آن]

اینترنت اشیا یکی از حوزه های بسیار جذاب و البته جدید می باشد. چالش های اینترنت اشیا بسیار زیاد است که در این مقاله قصد نقاط ضعف اینترنت اشیا در ایران را داریم پس تا انتهای جدیدترین اخبار و تکنولوژی با ما همراه باشید. با توجه به مفهوم اینترنت اشیا و استفاده از سایر تکنولوژی ها مانند کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا می توان از نتیجه گرفت که دنیای امروز تنها به واسطه این تکنولوژی ادامه حیات دارد اما متاسفانه ما در حوزه تکنولوژی نسبت به سایر کشورها عقب تر هستیم که در حوزه اینترنت اشیا این مورد بیش تر حس می شود. در ادامه سعی می کنم به این سوال  جواب و در مورد چالش های اینترنت اشیا صحبت کنم.

 نقاط ضعف اینترنت اشیا در ایران

نقاط ضعف اینترنت اشیا در ایران

چالش های اینترنت اشیا بسیار زیاد است که برخی از مهم ترین چالش های اینترنت اشیا در ایران به شرح زیر است:

  • نبود زیرساخت های مناسب.
  • نبود تجهیزات استاندارد در حوزه اینترنت اشیا.
  • نبود دانش کافی در برخی حوزه های خاص.
  • اعتماد نکردن مردم به این تکنولوژی.
  • عدم سرمایه گذاری روی پروژه های اینترنت اشیا.

 نقاط ضعف اینترنت اشیا در ایران

چرا ایران در حوزه اینترنت اشیا ضعیف عمل می کند؟

فراموش نکنیم که با توجه به این که سختی های اینترنت اشیا زیاد است اما مزیت اینترنت اشیا بسیار زیادتر است که با تحقق این تکنولوژی در زندگی، می توانیم آسایش بیش تری را تجربه کنیم. از جمله مهم ترین عواملی که باعث شده است تا ایران در حوزه اینترنت اشیا ضعیف عمل کند به شرح زیر است:

  • نبود زیر ساخت های استاندارد: از مهم ترین چالش های اینترنت اشیا می توان به نبود زیر ساخت های مناسب اشاره کرد. وقتی که جهت پیاده سازی ایده های اینترنت اشیا، تجهیزات مناسب، زیر ساخت های استاندارد، تکنولوژی های مرتبط و … وجود ندارد، قطعا پروژه های بزرگ در ادامه مسیر به مشکل بر خواهند خورد.
  • فرهنگ سازی ضعیف: قبل از ورود هر تکنولوژی به کشور، باید فرهنگ آن بیاید و با فرهنگ سازی درست، مردم خواهان این تکنولوژی و تغییر در ابعاد زندگی خود باشند که متاسفانه در کشور ما ابتدا تکنولوژی می آید سپس به دلیل نبود فرهنگ سازی، مردم از آن استفاده های نادرست می کنند
  • شغل های سنتی: در سطح کشور هنوز هم شغل های سنتی وجود دارند که مدیران یا افرادی که در آن زمینه هستند، خواهان تغییر و ترکیب تکنولوژی با شغل خود نیستند. بنابراین تا زمانی که خود مردم نسبت به ورود تکنولوژی در عرصه های مختلف زندگی رغبتی نشان ندهند، هیچ تکنولوژی نمی تواند پایه های خود را محکم کند.
  • اعتماد نکردن به استارتاپ ها: از جمله سختی های اینترنت اشیا که افراد تازه وارد با آن روبرو می شوند، عدم اعتماد سازمان ها به طرح های موجود در این زمینه است. شاید این اعتماد نکردن از این جا ناشی شده باشد که تعداد بالایی از استارتاپ ها و طرح های حوزه اینترنت اشیا به دلیل وجود مشکلات زیاد، با شکست مواجه شده اند.
  • همکاری نکردن دولت با مراکز رشد و نوآوری: دولت نیز در برخی مواقع با مراکز رشد و شتابدهنده ها همکاری نمی کند یعنی به نوعی از حاشیه امنیت خود خارج نمی شود. در نتیجه حمایت نکردن دولت از طرح های بزرگ می تواند باعث شکست پروژه های اینترنت اشیا در ایران شود.
  • ریسک نکردن و نبود سرمایه گذار های خطر پذیر: یکی دیگر از مهم ترین چالش های اینترنت اشیا که تقریبا همه ی افراد در حوزه استارتاپ با آن رو به رو شده اند، جذب سرمایه گذار ریسک پذیر می باشد. به دلیل ماهیتی که اینترنت اشیا دارد، یعنی این که نیاز به میزان سرمایه گذاری های نسبتا بزرگی دارد و همچنین به دلیل احتمال شکست این طرح ها، سرمایه گذاران به راحتی در این حوزه سرمایه گذاری نمی کنند مگر این که طرح یا ایده مورد نظر، یک ایده ارزشمند باشد و احتمال موفقیت آن نیز بالا باشد.

کلام آخر

از چالش های اینترنت اشیا می توان موارد بیش تری را نیز ذکر کرد اما در کنار این چالش ها، باید مزیت اینترنت اشیا را در نظر بگیریم و با حل این مشکلات، این تکنولوژی را در ابعاد مختلف جامعه وارد کنیم.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.