بررسی کامل مفهوم اینترنت اشیا و کاربرد های آن + [مفهوم کامل]

در چند دهه اخیر اینترنت جایگاه ویژه ای در زندگی افراد پیدا کرده و نقش موثری در زندگی روزانه و مشاغل دارد از همین رو می بایست از تجهیزات گسترده ای در این زمینه استفاده نمود. به طور کلی استفاده از تجهیزاتی که با استفاده از اینترنت به هم در ارتباط هستند را اینترنت اشیا می نامند، در ادامه با ما همراه باشید تا با آخرین اخبار تکنولوژی روز دنیا ، این مفهوم را به زبان ساده برای شما بیان نماییم.

اینترنت اشیا -2

اینترنت اشیا چیست به زبان ساده

به مجموعه ای از سیستم ها و سخت افزارهای مختلف که از طریق اینترنت با یکدیگر در ارتباط هستند و می توانند بین هم دیگر اطلاعات انتقال دهند را اینترنت اشیا می گویند. تقریبا تمام دستگاه ها قابلیت اتصال به اینترنت اشیا را دارند و برای این کار کافی است تا این دستگاه ها به اینترنت متصل شوند و از تجهیزات و سخت افزارهای استاندارد اینترنت اشیا در آن ها استفاده شود. همین اینترنت معمولی که ما از آن استفاده می کنیم باعث ارتباط انسان ها با یکدیگر شده است که این ارتباط از طریق گوشی های موبایل، سیستم های کامپیوتری و … می باشد اما در اینترنت اشیا هدف اتصال انواع اشیا مانند بهترین لپ تاپ های، سایر مودم و تجهیزات شبکه، انواع کولر، بخاری، یخچال، در پارکینگ، تجهیزات پزشکی و … می باشد.

مولفه های اینترنت اشیا

  • حسگرها: هنگامی که اشیا را به اینترنت وصل کنیم، انتظار داریم تا اطلاعات محیط پیرامون را جمع آوری کنند و آن ها را برای ما بفرستند. مثلا با بکارگیری یک حسگر در بخاری می توان دمای محیط را دریافت کرد و اگر دما بسیار بالا بود، بخاری به طور خودکار خاموش شود. در واقع داده های محیط توسط حسگرها دریافت می شوند.
  • اتصالات: جهت انتقال اطلاعات و برقراری ارتباط بین اشیا مختلف، باید اتصالاتی برقرار باشد تا این اشیا بتوانند در یک بستر امن بین یکدیگر اطلاعات ردوبدل کنند. جهت برقرای این اتصالات پروتکل های مختلفی وجود دارند که توضیح آن ها خارج از حوصله این نوشتار است.
  • ابر: هنگامی که هر یک از سیستم های موجود در شبکه اینترنت اشیا با استفاده از حسگرهای مختلف اطلاعات پیرامون خود را جمع آوری می کنند، این اطلاعات را باید در یک مکانی ذخیره سازی کنند که به لطف رایانش ابری این کار بسیار ساده تر شده است و این اطلاعات در بستر ابر ذخیره می شوند
  • تحلیل داده ها: اگر بخواهیم اطلاعاتی که جمع آوری کرده ایم را تحلیل کنیم و از آن ها دانشی استخراج کنیم، میتوانیم از روش های داده کاوی استفاده کنیم. مثلا با جمع آوری داده های مربوط به دمای یک منطقه در یک بازه زمانی و تحلیل این اطلاعات به وسیله الگوریتم های داده کاوی می توان پیش بینی کرد که دمای روزهای آینده چه تغییری خواهد کرد.
  • رابط کاربری: رابط کاربری یکی از بخش های مهم هر سیستم نرم افزاری می باشد که از این طریق کاربر بهتر می تواند با نرم افزار ارتباط برقرار کند. در اینترنت اشیا نیز از رابط های کاربری با استانداردهای مختلفی استفاده می شود.
  • محرک ها: با استفاده یک گوشی موبایل و اینترنت شما می توانید اشیا داخل خانه خود را که به اینترنت متصل هستند کنترل کنید. مثلا می توانید از راه دور یخچال خانه را خاموش کنید یا درجه بخاری را کم و زیاد کنید. این فرمان هایی که از راه دور جهت کنترل دستگاه ها صادر می شوند از طریق محرک ها صورت می گیرند.

اینترنت اشیا -1

کاربرد اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا دارای کاربردهای بسیار زیادی می باشد اما در این بخش دو نمونه از آن ها را بررسی خواهیم کرد:

کشاورزی

با قرار دادن دستگاه های مختلف در زمین های کشاورزی می توان اطلاعات مختلف را دریافت کرد و از وضعیت محصولات مطلع شد که این کار باعث می شود تا محصولات به موقع برداشت شوند و اگر دچار آفتی شدند، از راه دور بتوان آن ها را شناسایی کرد.

پزشکی

با پوشیدن برخی از لباس های مخصوص و دریافت اطلاعات مختلف از بدن مانند دمای بدن، فشار خون، ضربان قلب و … می توان کنترل بهتری بر روی سلامت داشت.

 

کلام آخر

تلفیق اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و بلاک چین می تواند زمینه ساز یک انقلاب عظیم باشد که در حال حاضر در آستانه ورود به آن هستیم و امیدواریم که در آینده ای نزدیک شاهد تحولات بنیادی در زمینه های مختلف باشیم.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.