کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا + [مفهوم کامل]

در دنیا این روزها استفاده از تکنولوژی همه چیز غیر ممکن را ممکن ساخته است، با وجود اینترنت در سراسر دنیا و همچنین تجهیزاتی که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند همه چیز امکان پذیر است. با ما باشید تا یکی از جدید ترین اخبار تکنولوژی را معرفی نماییم و در رابطه با کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم، با ما همراه باشید.

کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا-1

مولفه های هوش مصنوعی

به طور کلی مفهوم اینترنت اشیا و کار برد های آن به این شرح است که شما می توانید با استفاده از این تکنولوژی بسیاری از کنترل های داخلی و خارجی اماکن را از راه دور در دسترس بگیرید.
کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا بسیار گسترده می باشد که در ابتدا مولفه های اصلی هوش مصنوعی را با هم بررسی خواهیم کرد:

داده: هوش مصنوعی با استفاده از داده ها و اطلاعاتی که دریافت می کند می تواند تحلیل و پیش بینی هایی با دقت خوب انجام دهد در نتیجه برای استفاده از هوش مصنوعی باید داده های معتبر در اختیار آن گذاشت.

الگوریتم: با استفاده از الگوریتم های مختلفی که در هوش مصنوعی وجود دارد مانند شبکه های عصبی عمیق، می توان روی داده ها تحلیل های مناسبی انجام داد.

 دانش: در مرحله آخر نیز با استفاده از نتایجی که از خروجی الگوریتم ها روی داده ها بدست آمده است، می توان دانش جدیدی کشف کرد و از این دانش جهت حل مسائل مختلف استفاده کرد.

استفاده از این تکنولوژی در دنیای انسانها شگفتی های زیادی آفریده است به طوری کی می توانند زیبایی های مجازی را به صورت کامل واقعی لمس نمایند، از کاربرد های مهم آن می توان به استفاده از هوش مصنوعی در بازی های رایانه ای اشاره کرد که محیطی سراسر هیجان و لذت را برای گیمر ها ایجاد می نماید، برای این کار داشتن بهترین لپ تاپ های گیمینگ برای گیمرهای حرفه ای گام نخست به حساب می آید.

کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا-2

 کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا

با توجه به نکاتی که در بخش قبل گفته شد، مهمترین مزیت هوش مصنوعی تحلیل داده و کسب دانش از این داده ها می باشد. وسایلی که به اینترنت اشیا متصل می شوند دارای حسگر هایی هستند که می توانند اطلاعات و داده ها محیط را دریافت کنند.
مثلا با استفاده از دستگاه هایی که به اینترنت اشیا متصل هستند و در مناطق مختلف یک شهر قرار داده شده اند، اطلاعات مربوط به تغییرات آب و هوایی در گذر زمان ثبت می شوند و با ارسال این داده ها به الگوریتم های هوش مصنوعی می توان وضعیت آب و هوا و پیش بینی بارش در روز های آینده را انجام داد.
یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی در اینترنت اشیا، در زمینه سلامت می باشد که با با استفاده از لباس های مخصوصی که فرد می پوشد، وضعیت سلامتی او مانند فشار خون، ضربان قلب، دمای بدن و … دریافت می شود و با ارسال این داده ها به یک سیستم هوش مصنوعی می توان مانند یک پزشک از وضعیت او مطلع شد و حتی پیش بینی کرد که آیا در آینده به بیماری خاصی مبتلا خواهد شد یا نه.
یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی در اینترنت اشیا که به تازگی دانشمندان از آن استفاده می کنند، پیش بینی تغییرات اقلیمی کره زمین می باشد. جهت انجام این کار سخت افزارهای زیادی در بخش های مختلف کره زمین قرار داده می شوند و این وسایل اطلاعات جمع آوری شده از نقاط مختلف کره زمین را به یک سیستم هوش مصنوعی می فرستند تا این سیستم با تحلیل داده ها بتواند وضعیت اقلیمی، تغییرات آب و هوایی، گرمایش زمین و … را پیش بینی کند.
در نتیجه با استفاده از این پیش بینی ها می توان از تغییراتی که در آینده اتفاق می افتند مطلع شد و جهت روبه رو یی با این اتفاقات تمهیدات مناسبی اندیشید.

اینترنت اشیا یک فرصت یا یک تهدید

بسیاری از افراد  فکر می کنند وقتی تمام اشیا و وسایل مختلف به اینترنت متصل شوند و بین یکدیگر اطلاعات ردوبدل کنند، می تواند تهدیدی برای بشر باشد اما این گفته اشتباه است.
در صورتی جمله قبل درست می باشد که از یک هوش مصنوعی توزیع شده قوی در اینترنت اشیا استفاده شود و این اشیا قدرت تحلیل رخدادهای اطراف خود را داشته باشند.
در نتیجه وقتی این اشیا به قدرت هوش مصنوعی یعنی همان دانش دست پیدا کنند، این احتمال وجود دارد که کنترل این اشیا از دست بشر خارج شود.

کلام آخر

کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا بسیار زیاد می باشد اما با ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، می توان به تمام وسایل متصل به اینترنت یک هوش مصنوعی هدیه داد که هم ممکن است برای بشر بسیار سودمند باشد و هم ممکن است یک زنگ خطر بزرگی باشد.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.