بازی های شناختی چیست و چه کاربردی در روند فکری افراد دارد؟

امروز با معرفی بازی های شناختی، یکی از تکنیک های برتر در جهت تعامل علم و عقل در خدمت شما هستیم. البته پیش از آن لازم دانستیم  توضیح مختصری من باب تعریف علوم شناختی و نقش آن در فناوری و تکنولوژی در اختیار شما قرار دهیم.  برای کسب اطلاع از جدیدترین اخبار تکنولوژی با ما همراه باشید.

 

علوم شناختی چیست؟

علوم شناختی یکی از رشته های جدید و بین رشته ای است که در این مقاله قصد داری م مبحث بازی ها را در علوم شناختی بررسی کنیم. هدف اصلی از علوم شناختی، مطالعه ذهن، شناخت و هوش می باشد که دارای زیر شاخه های مختلفی نیز هست مانند روانشناسی شناختی، علوم شناختی زبان، علوم اعصاب شناختی، فلسفه ذهن، هوش مصنوعی، انسان شناسی شناختی و … در حقیقت در علوم شناختی دنبال این هستیم که منبع هوشمندی در موجودات شناختی رو بفهمیم. در ادامه بیش تر در مورد بازی های شناختی، بازی درمانی، درمان به کمک بازی و …صحبت خواهم کرد.

بازی های شناختی چیست؟

بسیاری از کودکان یا حتی افراد بالغ به بیماری های خاصی دچار هستند که با استفاده از بازی درمانی می توان تا حد خوبی آن ها را درمان کرد. به طور خلاصه یعنی بازی های رایانه ای کمک می کنند تا اثرات برخی از بیماری های خاص در این افراد کاهش یابد یا حتی از بین برود. به این نوع بازی های خاص که کمک به درمان یا بهبود بیماری ها می کنند بازی درمانی می گویند که همه ی آن ها زیر مجموعه علوم شناختی هستند.
درمان به کمک بازی می تواند در بسیاری از مواقع جایگزین پزشک شود یعنی کودکان خجالتی یا آن افرادی که دارای مشکلی خاص هستند به جای مراجعه به پزشک می توانند از بازی های شناختی استفاده کنند. گام اول برای موفقیت در این روش خرید تجهیزات لازم است. این تجهیزات می تواند یکی از بهترین گوشی های هوشمند برای بازی و یا بهترین لپ تاپ گیمینگ برای گیمر ها، پس معطل نکنید.

درمان به کمک بازی:

البته این روش همه ی بیماری ها را درمان نمی کنند بلکه برخی از بیماری ها در برخی از افراد یا کودکان را بهبود می بخشند. در واقع هدف از بازی درمانی، شناسایی بیماری مور نظر و بررسی بخشی از مغز که به علت این بیماری از کار افتاده یا کم کار شده است می باشد سپس با استفاده از روش های علوم شناختی و هوش مصنوعی اقدام به ساخت بازی هایی جهت ترمیم یا بهبود ناحیه مغزی آسیب دیده می شود که به این بازی های رایانه ای، بازی های شناختی می گویند. به عنوان مثال بچه های اوتیسم رفتارهای ثابت، یکنواخت و تکراری  دارند، به جزئیات دقت بیش تری می کنند، از تکنولوژی خیلی خوششون میاد و با ربات ها بازی می کنند. در نتیجه می توان بازی هایی را که روی قسمت مغزی آن ها تاثیر می گذارد را در قالب بازی های رایانه ای یا ربات های اسباب بازی طراحی کرد تا این بچه ها بتوانند با بازی کردن، بخش هایی از مغزشون که آسیب دیده است را بازسازی کنند. یا مثلا افرادی که دچار افسردگی هستند را می توان به کمک یک پزشک بررسی کرد که چه بخش هایی از مغز این افراد تاثیر بیش تری روی بیماری افسردگی دارد و یا این که فعالیت چه بخش هایی از مغز اگر زیاد شود عوامل افسردگی نیز کاهش پیدا می کند. در نتیجه با بررسی این موارد و طراحی یک بازی که روی بخش خاصی از مغز تاثیر می گذارد، می توان افسردگی را به کمک بازی های شناختی تا حد بسیار خوبی از بین برد. البته بیماری های بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارند که همه ی آن ها نیز با شناسایی بخش کم کار مغز، به بهبود آن ناحیه کمک می کنند مانند کودکان بیش فعال، کودکان خجالتی، افرادی که دچار ترس هستند و …

کلام آخر:

درمان به کمک بازی یکی از جدیدترین روش ها جهت درمان برخی از بیماری ها به کمک علوم شناختی می باشد. در سال های گذشته بازی های شناختی تاثیر بسیار خوبی بر روی کودکان و افراد بیمار گذاشته است و امروزه درمان به کمک بازی به یکی از شاخه های پرطرفدار تبدیل شده است.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.