آیا زنی که مهریه می گیرد می تواند ازدواج کند؟

بعضی از افراد هنگام جدایی برای دریافت مهریه اقدام می کنند. یکی از سوالاتی که ممکن است برای افراد پیش بیاید، این است که آیا زنی که مهریه می گیرد می تواند ازدواج کند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که با توجه به قانون وضع شده، بله مهریه بعد از ازدواج مجدد خانم هم جاری خواهد بود. شما می توانید برای ترسیع در روند دریافت مهریه از بهترین وکیل رشت کمک بگیرید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه در طلاق توافقی و ازدواج مجدد به سایت برترین وکیل مراجعه کنید.

آیا زنی که مهریه می گیرد می تواند ازدواج کند؟

مهریه چیست؟

مهریه سنتی است که از قدیم به جا مانده و تاکنون ادامه داشته است که نشان دهنده احترام و محبت مرد به زن بوده است. مهریه یک حق مادی به نفع دختر است که بعد از عقد به مالکیت او در آورده می شود و در قانون مدنی ذکر شده که دختر مالک مهریه خود می باشد. درخواست مهریه از طرف زن، بدون هیچ گونه محدودیتی می باشد و حتما نباید هنگام طلاق درخواست مهریه کرد. بعد از عقد و شروع زندگی زناشویی هم می توان طلب مهریه کرد.

انواع مختلف مهریه

مهریه انواع زیادی دارد که شامل موارد زیر می باشد:

  • مهرالمسمی: این مهریه به صورت توافقی می باشد و هنگام عقد مشخص می شود. همچنین در این مهریه امکان تعیین شخص سوم هم وجود دارد.
  • مهر محمدی: این مهریه به اسم مهرالسنه هم شناخته شده است. مهرالسنه، مهریه ای است که پیامبر برای حضرت فاطمه تعیین کرده بود.
  • مهرالمتعه: اگر موقع عقد، مهریه مشخص نشود و مرد قبل از برقراری رابطه زناشویی تصمیم به طلاق بگیرد، باید مقدار مشخصی را به زن پرداخت کند. مقدار این مهریه به توانایی مالی مرد بستگی دارد.
  • مهرالمثل: وقتی قرار است عقد با مهریه یا مانند آن انجام شود و قبل از تعیین مهریه، زوجین با هم رابطه زناشویی داشته باشند، مهریه به زوجه تعلق می گیرد. حیثیت و منزلت زن و بستگان او لحاظ می شود و سپس مهریه تعیین می شود.
  • مفوضه البضع: عقد دائم انجام شود اما مهریه ای تعیین نشود. به این نوع مهریه مهر مفوضه البضع گفته می شود.
  • مفوضه المهر: اگر که در عقد دائم مبلغی به عنوان مهریه توسط زن تعیین شود که او اختیار این مهر را به شوهر یا شخص سومی بدهد، به این نوع مهریه، مفوضه المهر گفته می شود.

انواع مختلف مهریه

آیا زنی که مهریه می گیرد می تواند ازدواج کند؟

به طور کلی اگر زن بعد از طلاق، ازدواج مجدد بکند یا نکند، فرقی ندارد. در هر صورت مهریه به زن تعلق می گیرد. مگر اینکه زن مهریه خود را بخشیده باشد. در واقع تعیین مقدار مهریه محدوده مشخصی ندارد، اما به صورت کلی تا 110 سکه توسط قانون مشخص شده است. اگر مهریه تان بیشتر از 110 سکه باشد، نمی توانید آن را دریافت کنید. برای دریافت این مقدار از مهریه هم قسط بندی انجام می شود.

اما اگر مرد توانایی مالی داشته باشد، باید مهریه بیشتر از 110 سکه هم پرداخت کند. قسط بندی مهریه با توجه به وضعیت مالی افراد انجام می شود. اگر مرد بتواند مهریه 110 سکه یا کم تر از آن را پرداخت کند، حکمی که دادگاه برای او صادر می کند، زندان است. اما اگر مرد توانایی مالی داشته باشد و مهریه را پرداخت نکند و زن بتواند ثابت کند که مرد دارای شرایط مالی قابل قبولی است و می تواند مهریه را پرداخت کند، اموال او توسط دادگاه توقیف می شود و باید مهریه همسرش را پرداخت کند.

همچنین اگر زن قبل از دریافت مهریه فوت کند، مهریه به وارثان او می رسد. هرگاه زن قصد مطالبه مهریه خود را داشته باشد، باید دادخواست لازم را به همراه قرارداد به دادگاه یا اداره ثبت ارائه دهد. اقدامات لازم در مراحل بعدی انجام خواهد شد. مدت زمان دریافت مهریه به عوامل مختلفی از جمله حضور به موقع زوجین در دادگاه، لزوم توقیف اموال مرد و بسیاری موارد دیگر بستگی دارد.

تاثیر وکیل مهریه بر روی روند دریافت آن

بهترین وکیل مهریه در تهران، وکیلی است که تجربه کافی در زمینه پرونده های خانواده و مهریه را داشته باشد. پرونده های مهریه از اهمیت بالایی برخوردار هستند و جزو دعاوی مالی محسوب می شوند. وکیل مهریه باید به صورت کامل از جزئیات تمامی پرونده ها آگاه باشد و به صورت دائم مشغول به وکالت پرونده های مهریه باشد. به دلیل این که قوانین پیچیده ای که در زمینه ضبط دارایی و مهریه وجود دارد، روزانه به روز می شود و این نیاز به وکیل مهریه دارد که روند این پرونده ها را بشناسد و بتواند در عرض چند روز حکم توقیف دارایی را دریافت کند. برای انتخاب وکیل مهریه حتما با چند وکیل مشورت کنید تا بتوانید تصمیم درستی بگیرید.

مهریه در چه شرایطی به زن تعلق نمی گیرد؟

اگر زن و مردی به دلیل عیبی که از آن ها پنهان است مانند زنا در عقد و … اقدام به جدایی کنند، مهریه به زن تعلق نمی گیرد. در واقع در صورت فسخ نکاح، زن نمی تواند مهریه خود را مطالبه کند. اگر زن و مرد برای دریافت مهریه با هم به توافق نرسیده باشند و یکی از زوجین قبل از ازدواج زناشویی فوت کند، مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد. اما اگر قبل از فوت زن ، رابطه ی زناشویی برقرار شود، مهریه تماما به ورثه زن خواهد رسید.

اگر که زن و مرد برای طلاق و بخشش مهریه باهم به توافق رسیده باشند، یا اگر زن در ضمن عقد و باکرگی تقاضای طلاق کند، زن مستحق مهریه کامل نخواهد بود. مهریه مدت عقد، معادل نصف مهریه ای است که زوجین در زمان عقد تعیین می کنند و زن فقط می تواند این مبلغ را مطالبه کند.

منظور از مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه چیست؟

در واقع باید گفت که مهریه عندالمطالبه مهریه ای است که هرگاه که زن آن را درخواست کند، مرد باید آن را فورا پرداخت کند. اما مهریه ی عندالاستطاعه به این صورت است که در عقدنامه مشخص می شود که که تا هنگامی که مرد توانایی پرداخت را نداشته باشد، زن نمی تواند مهریه را مطالبه کند. در این مهریه استطاعت مالی مرد در نظر گرفته می شود.

منظور از مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه چیست؟

نکات مهم در مورد مهریه

  • در واقع مهریه تعیین شده باید از ارزش مالی مانند: پول، خانه، ماشین و سکه برخوردار باشد وگرنه باطل است.
  • رابطه نامشروع و خیانت زن تاثیری در پرداخت مهریه ندارد و در هر صورت مهریه حق قانونی زن می باشد و اگر مرد از همسرش شکایت کند هم باید مهریه را به صورت کامل پرداخت کند.
  • زن می تواند مهریه خود را بعد از فوت مرد طلب کند و از ارث به جا مانده ی او استفاده کند.

کلام آخر

با سپاس از شما همراهان گرامی که ما را تا انتهای این مطلب همراهی کردید. با سعی کردیم تمامی مطالب مربوط به مهریه را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا نهایت استفاده را از آن ببرید. همچنین می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مسائل مربوط به طلاق و دریافت مهریه به سایت برترین وکیل مراجعه کنید.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.