قبولی در رشته پزشکی

رشته پزشکی !!! رویای پرطرفداری که بسیاری از دانش آموزان گروه ازمایشی علوم تجربی را به سوی خود فرا می خواند .

به جرئت می توان گفت که بیشتر افرادی که از زمان مدرسه رشته علوم تجربی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتهاب می کنند ؛ رویای پزشک شدن را در سر خود می پرورانند .

پزشکی یک دانش کاربردی است که هدف آن، حفظ و ارتقای سلامت ، پیشگیری و درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌دیدگان است؛ این کار با شناخت بیماری‌ها، تشخیص ، درمان و جلوگیری از بروز آن‌ها انجام می‌شود.

دانش پزشکی بر روی طیف گسترده ‌ای از رشته ‌ها از فیزیک و زیست‌ شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده‌ است .

امروزه هدف دانش پزشکی، استفاده از فناوری‌های دانش مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌حل مشکلات بالینی است.

پزشکی رشته ای است که علاوه بر برخورداری از جایگاه بالای اجتماعی و رسیدن به وضعیت مالی مناسب ؛ می تواند به عنوان یک هدف معنوی برای ارائه خدمت به جامعه بشری انتخاب گردد .

افرادی که علاقه زیادی به قبولی در رشته پزشکی دارند ؛ می بایست از روحیه بالایی برای خدمت به انسان ها و حفظ جان افراد داشته باشند و همچنین از یک تلاش خستگی ناپذیر برخوردار باشند

چرا که سختی این رشته چه در دوران تحصیل و چه در هنگام فعالیت در محیط های درمانی ، بر هیچکس پوشیده نیست و عزمی راسخ و استوار را طلب می کند .

اکثر افرادی که بدون شناخت درست از این رشته و ویژگی های آن دست به انتخاب می زنند ، در هنگام مواجه با سختی های این رشته و شغل ، دچار تزلزل شده و شاید حتی آن را به رهایی بکشانند .

قبولی در این رشته تحصیلی نسبت به سایر رشته های دیگر کمی دشوار تر است چرا که رقابت میان دانش اموزان گروه آزمایشی نسبت به سایر گروه های آزمایشی شرکت کننده در ازمون سراسری بسیار بالا تر است .

از طرف دیگر ظرفیتی که از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور و همچنین دانشکده های علوم پزشکی در سراسر شکور ، برای این رشته تخصیص یافته است ،  نسبت به رشته های دیگر کمتر است .

این عوامل دست به دست هم می دهند و قبولی در این رشته تحصیلی را کمی دشوار تر می کنند.

البته ذکر این نکته الزامی است که وجود رقابت بالا برای قبولی در رشته پزشکی نباید این تصور را در داوطلبان کنکور تجربی ایجاد کند که قبولی در این رشته دست نیافتنی است و زحمت و تلاش بسیاری را طلب می کند .

این عامل نباید موجب نا امیدی و یاس داوطلبان کنکوری شود بلکه می بایست عامل محرکی برای تلاش و کسب موفقیت در این رشته گردد .

قبولی در هر رشته ای سختی ها و دشواری های خاص خود را دارد ولی قائده ای برای کلیه رشته می توان متصور شد این است که با برنامه ریزی و تلاش همه چیز میسر و آسان می گردد .

برخورداری از یک برنامه ریزی تحصیلی منعطف و اصولی و همچنین پیش برد آن با پشتکار و دقت ، یکی از رموز قبولی در رشته پزشکی است .

فرمول قبولی در کنکور و به خصوص پذیرفته شدن در رشته پزشکی آن چنان سخت و دشوار نیست . هنگامی که داوطلبان و دانش آموزان به این باور برسند که می توانند با تلاش مستمر و اصولی قله های موفقیت را طی کنند ، نیمی از راه طی شده است .

پزشکی

در این مسیر نقش مشاوران تحصیلی و روان شناسان بیشتر از سایرین است چرا که راهنمایی از یک فرد خبره و اگاه در این زمینه ، می تواند داوطلبان و دانش آموزان را از گمراهی برهاند و یک مسیر روشن را برای طی کردن به ان ها نشان دهد .

همچنین مشاوران می توانند چالش هایی را که بر سر راه دانش آموزان قرار  میگرد حل و فصل نمایند و به نوعی مسیر را برای قبولی در این رشته پر طرفدار هموار تر کنند .

نقش منابعی که دانش اموزان در این مسیر از ان بهره می ببرند نیز  بسیار پر اهمیت است و مادامی که داوطلبان از یک منبع استاندار بهره نبرند به هیچ وجه به موفقیت دست پیدا نخواهند کرد .

منابع استاندارد با درسنامه و تست های کنکوری کافی ،  نقش کلیدی و اساسی را در کسب رتبه و تراز بالا فراهم می اورد و همچنین راهنمایی مشاوران نیز نوعی ارامش روانی را برای کلیه داوطلبان کنکوری فراهم می آورد .

همگی این عوامل در کنار هم برای قبولی در رشته پزشکی لازم و ضروری هستند به گونه ای که نقش یکی مکمل دیگری است و نمی توان از اهمیت هر کدام صرف نظر نمود .

قبولی در پزشکی مسیر پر پیچ و خمی است که اراده آهنین و تلاش مستمر را طلب می کند . چالش ها و مشکلاتی که بر سر راه دانش آموزان قرار می گرد ؛ نباید موجب دلسردی آن ها شود .

با این فرمول می توان در تمام رشته های تحصیلی به موفقیت دست پیدا کرد و به رتبه و رشته مورد علاقه خود رسید .

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.