مزیت بهترین بازی های رایانه ای بسیار زیاد است البته به شرطی که بازی استاندارد، جزو بازی های فکری و بازی های شناختی باشد. شاید بیش تر در مورد معایب بازی های رایانه ای مطلب خوانده باشید و در جامعه این چنین جا افتاده است که بازی های رایانه ای دارای معایب های زیادی هستند و کودکان نباید با آن ها بازی کنند اما این حرف کاملا غلط است. اتفاقا کودکان با توجه به سنی که در آن هستند، حتما باید از بازی های فکری و بازی های شناختی استفاده کنند تا به تکامل مغز و بالا بردن بهره هوشی و خلاقیت آن ها کمک شود. در ادامه جدیدترین اخبار تکنولوژی با ما همراه باشید تا مزیت بازی ها و روش های بازی درمانی را در اختیار شما قرار دهیم.
بازی های فکری و بازی های شناختی
بازی های رایانه ای هر کدام دارای سبک های مختلفی هستند و هر سبک می تواند مختص سن خاصی باشد اما از این میان دو سبک بازی های فکری و بازی های شناختی برای کودکان بسیار مفید هستند و باعث می شوند تا مغز آن ها به چالش کشیده شود و در طول زمان پرورش یابد.
1- بازی های فکری: هر نوع بازی که باعث شود کودک محاسبات ریاضی، فکری، خلاقیت و … را انجام دهد در دسته بازی های فکر قرار دارد.
2- بازی های شناختی: بازی های شناختی دارای پیچیدگی نسبتا بالاتری هستند چون این بازی ها با استفاده از علوم مختلف مانند علوم شناختی، هوش مصنوعی، مهندسی عصبی، روانشناسی و … ساخته شده اند یعنی از این علوم جهت ارتقا هوش و بررسی هوشمندی در افراد استفاده می شود.
البته علاوه بر این دو نوع سبک، باید از انواع سبک های مختلف بازی نیز در جهت بالا بردن خلاقیت کودک استفاده شود مثلا مانند بازی های هیجانی، استراتژی، ورزشی و …
استفاده از بازی ها را در راستای تکامل فکری کودکان
کودکان در هر سنی باید فعالیت های فکری و هوشی خاصی را انجام دهند تا در طول زمان خلاقیت و هوش آن ها تکامل یابد. معمولا گفته شده است که تعامل کودک با دنیای بیرون و هم سن و سال های خودش، باعث می شود تا کودک چیزهای جدیدی یاد بگیرد. بازی های رایانه ای نیز می توانند یکی از مهم ترین ابزارها جهت بالابردن بهره هوش و کمک به تکامل فکری کودکان باشند.
- بازی های فکری و معمایی: در هر سنی باید برای کودکان خود از بازی های فکری و معمایی استفاده کنید. مثلا اگر هنوز مدرسه نرفته است، بهتر است از بازی هایی که ریاضیات را در قالب بازی و شعر یاد می دهند استفاده کنید. اگر کودک شما در مقطع ابتدایی درس می خواند بهتر است از بازی های هوشی و تعاملی استفاده کنید.
- بازی های ماجراجویی: وقتی کودک بازی های ماجراجویی را انجام می دهد، در هر لحظه باید معماهایی که با آن روبرو می شود را حل کند و این فرآیند در طولانی مدت می تواند قدرت تصمیم گیری او را در شرایط سخت زندگی افزایش دهد.
- بازی های اکشن: بازی های اکشن نیز نیازمند عکس العمل سریع و انجام اقدامات هوشمندانه است که در طول زمان کودک یا فرزند شما یاد می گیرد که نسبت به اتفاقات واقعی، اقدامات هوشمندانه ای انجام دهد.
- بازی های شناختی: از این بازی ها جهت بررسی عملکرد هوش فرد و ارائه راهکارهایی جهت بالا بردن توانایی های هوشی او استفاده می شود. می توان با توجه به سن کودک، از بازی های شناختی مناسب با سن او استفاده کرد تا شناخت خوبی بر روی قابلیت های فرزند و عملکرد هوش او داشته باشید. در نتیجه با استفاده از باز های شناختی مناسب، می توان روز به روز عملکرد هوشی فرزند خود را ارتقا داد.
کلام آخر
در این مقاله متوجه شدیم که مزیت بازی های رایانه ای بسیار زیاد است و می توان از بازی های فکری، بازی های شناختی و بازی های استاندارد جهت بالا بردن قابلیت های هوشی و خلاقیت کودک استفاده کرد که استفاده مناسب از این بازی ها می تواند تاثیر بسیار زیادی در خلاقیت و افزایش هوش کودکان در آینده داشته باشد.