سامانه همتا مرجع امن و مطمئن برای درج اطلاعات دارندگان تلفن همراه است، در واقع فعال سازی گوشی های جدید در وب سایت همتا اهمیت بسیار زیادی دارد که متاسفانه برخی از کاربران نسبت به آن غافلند. در صورت عدم فعال سازی و ریجستری گوشی تلفن همراه در وب سایت همتا، به محض آنکه با سیم کارت داخل آن فعالیتی انجام شود، پیامکی دریافت خواهد شد. در این پیامک معمولا هشداری مربوط به فعال نبودن گوشی وجود دارد، این مسئله جای نگرانی داشته و باید کاملا آن را جدی گرفت. ریجستری گوشی تلفن همراه در سامانه همتا به منظور برقراری ارتباط بین سیم کارت و گوشی ضروری است. با این اوصاف اگر می خواهید از روند ریجستری و فعال سازی گوشی در سامانه مربوط به آن یعنی همتا آگاه شوید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید!
آشنایی با طرح ریجستری گوشی های تلفن همراه
طرح ریجستری گوشی های تلفن های همراه در طی سال های اخیر برای ثبت تمامی گوشی های هوشمند مورد استفاده کاربران ایرانی در یک سامانه جامع به تصویب مجلس شورای جمهوری اسلامی ایران رسیده است. سامانه جامع ثبت گوشی های مورد استفاده کاربران ایرانی، همتا نام دارد. طرح ثبت گوشی های تلفن همراه در این سامانه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در دست اجرا قرار گرفت و در تاریخ 28 مهرماه سال 1396 این طرح طبق اعلام وزارتخانه مربوطه فعال گردید.
قوانین این طرح تمامی کاربران استفاده کننده از گوشی های هوشمند در داخل کشور را ملزم به ثبت نام در سامانه مربوطه می گرداند. هر گوشی تلفن همراهی در صورتی که از اپراتورهای داخلی استفاده کند، باید در این سامانه ثبت گردیده و به صورت قانونی به ایران وارد شده باشد. حق گمرک تمامی این گوشی ها باید کاملا پرداخت شده وگرنه امکان ثبت آن ها در سامانه وجود ندارد، در صورت عدم ثبت گوشی همراه در این سامانه کاربران قادر به استفاده از آن ها نخواهند بود. به موجب این قانون مسئولین جمهوری اسلامی ایران تا حدودی از قاچاق گوشی به داخل کشور جلوگیری کرده اند.
انواع مختلف ریجستری گوشی موبایل در سامانه همتا
همانطور که در بالا هم گفته شد، گوشی های تلفن همراه باید حتما در سامانه مربوطه ثبت شوند، هر گوشی ریجستر شده نشان می دهد که به صورت قانونی به کشور وارد شده است. با این اوصاف ثبت گوشی تلفن همراه در سامانه همتا یکی از ضروری ترین کارها بعد از خرید گوشی تلفن همراه به شمار می رود؛ از همین رو در ادامه شیوه های مختلف ثبت و ریجستری کردن گوشی های تلفن هوشمند را در سامانه مربوطه به شما معرفی خواهیم کرد.
استفاده از کد دستوری برای ریجستری گوشی تلفن همراه
استفاده از کد دستوری یکی از ساده ترین روش های ریجستری تلفن همراه به شمار می رود. برای این منظور باید کد دستوری *7777# را شماره گیری کرد. پس از شماره گیری کد دستوری مربوطه کاربر باید گزینه 2 یعنی گزینه فعال سازی را انتخاب نماید.
پس از انتخاب گزینه فعال سازی نیاز است که شناسه 15 رقمی یا همان IMEI وارد شود، سپس نوبت به وارد کردن شماره تلفن همراه می رسد؛ پس از آن هم کد فعال سازی باید ارسال گردد. در صورت انجام تمامی مراحل پیامکی از طرف سامانه مربوطه برای کاربر ارسال می شود، این پیام حاوی متنی است که نشان می دهد فعال سازی و ثبت تلفن با موفقیت در سامانه به پایان رسیده، ضمن اینکه باید بدانید شناسه 15 رقمی یا همان IMEI روی کارت گارانتی یا جعبه دستگاه درج شده است.
نحوه به دست آوردن کد فعال سازی
اگر کد فعال سازی تلفن همراه خود را در اختیار دارید، می توانید دستگاه را به راحتی برای سیم کارت مورد نظر فعال کنید. با توجه به نوع دستگاه خریداری شده، کد فعال سازی از طریق یکی از راه های زیر در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
معمولا اگر گوشی تلفن همراه نو بوده و به صورت قانونی وارد شده باشد، کد فعال سازی آن همانطور که در بالا هم گفته شد روی کارت گارانتی یا جعبه دستگاه درج گردیده است. اما در غیر این صورت امکان پیگیری کد فعال سازی از طریق شرکت وارد کننده آن وجود دارد. همچنین امکان استعلام اصالت دستگاه در سامانه همتا هم فراهم شده است.
اما در مورد گوشی های دست دوم یا کارکرده باید انتقال مالکیت انجام شود. کد فعال سازی این دستگاه ها با سر شماره HAMTA برای کاربر مورد نظر ارسال می شود. دستگاه هایی که به صورت مسافری ثبت شده اند، امکان فعال سازی آن ها در پیامک های تایید شده و یا کارتابل مسافر در سامانه HAMTA وجود دارد. لازم به ذکر است که چنین دستگاه هایی به منظور استفاده شخصی مسافر بوده و امکان استفاده تجاری از آن ها وجود ندارد. با این اوصاف برای فعال سازی با سیم کارت مورد نظر باید کد دستوری *7777# شماره گیری شود.
پس از آن همانند مراحل فوق باید گزینه فعال سازی انتخاب گردد. در مراحل بعدی هم به ترتیب شناسه 15 رقمی دستگاه وارد گردد. دقت کنید اگر تلفن همراه دو سیم کارته باشد شناسه IMEI متفاوت است. در واقع دستگاه های دو سیم کارته دو شناسه IMEI دارند که می توان آن را پشت باتری دستگاه، روی جعبه و یا با کد دستوری #06#* مورد بررسی قرار داد. به یاد داشته باشید که در سامانه HAMTA شناسه 15 رقمی باید بدون هیچ گونه علامت اضافه وارد شود.
در صورت انجام موفقیت آمیز مراحل فوق باید شماره سیم کارت مورد نظر وارد و سپس کد فعال سازی 6 رقمی وارد گردد. به یاد داشته باشید که کد 6 رقمی به هیچ عنوان با صفر شروع نخواهد شد. در صورت انجام موفقیت آمیز مراحل گفته شده به شما پیغامی نشان داده می شود که در آن پیغام شناسه تلفن همراه و شماره سیمکارت وجود دارد. در صورت عدم مقایرت اطلاعات باید عدد یک ارسال شود. در پایان هم یک پیغام به شما ارسال می گردد که در آن موفقیت شما در به پایان رساندن این عملیات نشان داده شده است.
استفاده از اپلیکیشن همتا برای ریجستری گوشی تلفن
در حال حاضر خوشبختانه اپلیکیشن همتا برای سیستم عامل های مختلف IOS و اندروید طراحی شده است. دانلود این اپلیکیشن و ورود به آن امکان ثبت گوشی تلفن همراه را برای کاربران فراهم می کند. با استفاده از این روش ثبت تلفن همراه به راحتی در سامانه همتا انجام می شود. برای این منظور باید گزینه مربوط به فعال سازی را در اپلیکیشن همتا انتخاب کرد. پس از آن همانند موارد قبلی باید کد 15 رقمی IMEI و سپس شماره همراه و در آخر کد فعال سازی وارد شود.
استفاده از وب سایت سامانه همتا برای ریجستری گوشی های تلفن همراه
نحوه ریجستری در سایت همتا مشابه اپلیکیشن این سامانه است. برای این منظور تنها باید به وب سایت مربوطه مراجعه کرده و به بخش فعال سازی دستگاه وارد شوید. در آن قسمت هم به ترتیب اطلاعات مورد نیاز را وارد نمایید. انجام تمامی مراحل ثبت دستگاه در سایت حتی یک دقیقه هم به طول نمی انجامد.
بهتر است بدانید که امکان استعلام گیری اصالت گوشی موبایل هم در وب سایت همتا وحود دارد. برای این منظور تنها باید روی گزینه استعلام اصالت ضربه وارد کرده و در باکس نشان داده شده شناسه 15 رقمی IMEI را درج کنید؛ پس از آن هم تنها باید روی جست و جو کلیک کرده و در آخر وضعیت دستگاه به شما نشان داده می شود.
سخن آخر
در این مطلب ما سعی کردیم به شما روش های ثبت گوشی های موبایل در سامانه همتا را آموزش دهیم. همانطور که در این مطلب هم گفتیم ثبت گوشی تلفن همراه در سامانه HAMTA کاملا لازم و ضروری است و نباید از آن غافل شد.