با پردازنده مدیاتک ، مزایا و معایب آن آشنا شوید [ سال ۲۰۲۱]

امروز با معرفی یکی از جدید ترین تکنولوژی های روز دنیا، پردازنده مدیاتک در اختیار شما هستیم. مدیاتک (MediaTek) یک کمپانی تایوانی است که در زمینه ی طراحی و ساخت پردازنده ها و سایر محصولات نیمه رسانا فعالیت دارد.
این شرکت در سال 1997 فعالیت خود را اغاز کرد و هم اکنون دفتر مرکزی ان در سینچو تایوان واقع شده است. البته شعبه های مدیاتک در کشور های کره، چین، هند، ایالات متحده، ژاپن، انگلستان، سوئد، دانمارک و سنگاپور تاسیس شده اند.در ادامه جدید ترین اخبار تکنولوژی با ما همراه باشید.

ماجرای پردازنده های مدیاتک به زمانی بر می گردد که این کمپانی برای اولین بار تراشه هایی برای درایو نوری تولید کرد. این تراشه ها با استقبال مخاطبان روبرو شد و به همین دلیل کمپانی مدیاتک به صورت گسترده ای کار خود را در زمینه ی طراحی تراشه هایی برای تلویزیون های دیجیتال، گوشی های هوشمند و تبلت ها شروع کرد.

به تدریج مدیاتک در بازار تکنولوژی جا افتاد و با سرعت و قدرت هر چه بیشتر رقبای خود را از میدان به در می کرد. تا جایی که در سال 2014 حدود 700 میلیون از تراشه های این شرکت روی 1500 تلفن همراه مختلف مورد استفاده قرار گرفت.
پیشرفت های شرکت مدیاتک تا جایی ادامه یافت که سرانجام در سال 2020 موفق شد عنوان بزرگ ترین تولید کننده ی تراشه اسمارت فون را از کوالکام بگیرد.البته که پردازنده های مدیاتک با معایبی هم همراه هستند، اما همچنان در بازار تکنولوژی فعالیت دارند. برای آشنایی بیشتر با این پردازنده ادامه ی مطالب را دنبال کنید.

پردازنده مدیاتک ، مزایا و معیاب آن

مدیاتک؛ بزرگ ترین تولید کننده تراشه موبایل

طبق آمار، مدیاتک با پیشی گرفتن از کوالکام در سال 2020 به بزرگترین تولید کننده تراشه های تلفن همراه تبدیل شده است. در سال 2020 نزدیک به 351.8 میلیون تلفن هوشمند با این پردازنده وارد بازار شدند که نسبت به سال 2019 حدود 113.9 میلیون افزایش داشت.

علت اصلی موفقیت این شرکت، تمرکز آن بر تولید پردازنده هایی برای گوشی های ارزان قیمت است. البته مدیاتک بدون کمک شیائومی موفق نمی شد. شیائومی در سال 2020 موفق به تولید گوشی های زیادی شد و بزرگترین مشتری مدیاتک بود. در همین سال، شیائومی موفق شد 223 درصد تلفن بیشتر با تراشه MediaTek نسبت به سال قبل منتشر کند.

اوپو هم دومین مشتری بزرگ مدیاتک در سال 2020 بود که حدود 55.3 میلیون تلفن هوشمند با تراشه های مدیاتک روانه بازار کرد. سامسونگ هم در برخی از تلفن های خود از این پردازنده استفاده می کند. همچنین قرار است که هواوی هم به این مجموعه اضافه شده و از پردازنده ی مدیاتک استفاده کند.

در حال حاضر اخرین تولید این کمپانی، پردازنده مدیاتک هلیو G96 می باشد که از قابلیت هایی مثل دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی و صفحه‌ نمایشی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می کند.

این پردازنده نسل قبلی خود یعنی هلیو G95 تفاوت زیادی ندارد. هر دو تراشه می توانند فیلم 4K را با سرعت 30 فریم در ثانیه ضبط کنند. ویژگی های دیگر Helio G96 شامل پشتیبانی از ارتباط سریعتر LTE و حافظه UFS 2.2 و بلوتوث 5.2 است. در واقع این پردازنده ها در مقایسه با تراشه های برجسته هیچ ویژگی خاصی ندارند. اما نباید فراموش کنید که Helio G96 برای محصولات میان رده طراحی شده است.

معایب پردازنده مدیاتک

با وجود گسترش روز افزون تولیدات این شرکت، اما کاربران حرفه ای موبایل خیلی هم از مدیاتک دل خوشی ندارند!
اول اینکه پردازنده های MediaTek هرگز در یک امتیاز پردازش یا محک عملکرد خوبی ندارند و این فقط در تعداد نیست:
در واقع ، همه چیز فقط روی کاغذ عالی به نظر می رسد. در عمل، سرعت پردازش اصلا چشمگیر نیست و این موضوع یک تقطه ضعف مهم پردازنده MediaTek می باشد.
دلیل دوم مصرف باتری در گوشی های دارای پردازنده MediaTek است:
جالب است بدانید پردازنده مدیاتک در بالاترین مدل خود در بهینه سازی مصرف باتری ناکام ماند. به طور کلی می توان گفت محصولات این شرکت معمولاً پرمصرف و گرمازا هستند. گرمایی که توسط خود پردازنده تولید شود، تخلیه باتری را تسریع خواهد کرد.
دلیل سوم و اشکال دیگر این پردازنده که بیشتر توسعه دهندگان اندروید به آن اهمیت می دهند، عدم انتشار کد منبع است:
MediaTek نه تنها در به روزرسانی عملکرد ضعیفی دارد، بلکه معمولاً خرید یک گوشی MediaTek به معنای نادیده گرفتن به روزرسانی های گوگل است و همچنین کد و درایورهای مرتبط با پردازنده های آن را منتشر نمی کند. بنابراین باعث می شود تلفن های مدیاتک از بازار ROM سفارشی خارج شوند.

البته نباید این موضوع را هم نادیده گرفت که مدیاتک تنها سازنده ای است که پردازنده های 10 هسته ای و 3 خوشه ای را راه اندازی کرده است. در حوزه ی گرافیک هم معمولاً از پردازنده های گرافیکی Mali یا PowerVR استفاده می کند.

10 نظرات
  1. Sina می گوید

    من گوشیم نوت ۸ پرو شیائومی و پردازنده مدیاتک روشه.
    هم سرعت خوبی داره و هم تو برنامه های گرافیکی و یا بازی های سنگین لگ نداره.
    بروزرسانی اندروید گرفته تا نرم افزاری گوشی یا چیزای دیگه هم دم به دیقه براش میاد.
    این مقاله شما کاملا ضد مدیاتک بود!

  2. AmirHossin می گوید

    موبایل من نوت ۹ معمولی هست . همه مدل های مدیا تک بد نیستند ولی در مقابل محصولات شرکت کوالکام خیلی عمل کرد جالبی ندارند . یکی از عیب هاش این هست که بعد از سه چهار ماه به شدت کند میشه مخصوصا اگه باهاش بازی کنی . مثلاً روز های اول خیلی خوب بازی کالاف دیوتی رو می آورد ولی الان در حین بازی گوشی ۱۰ ثانیه فریز میشه که خوب باید گوشی را با دکمه های بقل گوشی دستگاه را ریستارت کنید حتی این مشکل تاثیر زیادی در رابط کاربری گذاشته که شما حین جابه جای در منویگوشی هم لگ و باگ می بینید که خیلی بده

  3. sina می گوید

    گوشی برادر منم نوت ۸ پرو شیائومی و با اولین آپدیتی که براش اومد به مشکل برخورد و کلا ریست شد شا خوش شانس بودی دوست عزیز

  4. Mahan می گوید

    درسته پردازنده فقط اسنپدراگون من گوشیم a70 هست و اسنپدراگون هست عالی هست. گوشی قبلیم مدیاتک بود افتضاح بود گوشی با پردازنده مدیاتک نخرید.

  5. kdrama_korea می گوید

    کاملا دروغه ، من گوشیم a12تراشه مدیا تک ، اصلا لگ
    نداره موقع بازی با گرافیک بالا گوشی زیاد داغ نمی کنه
    با گوشی سامسونگa50مقایسه کردم دیدیم a50با تراشه اگزینوس خودش توی استفاده معمول خیلی داغ می‌کنه
    تازه a12 با پردازنده مدیا تکp35همه بروزرسانی های گوگل رو میگیره ،سرعتشم عالی هستش البته اگه رم گوشی بالا باشه.لطفا دروغ نگید

  6. محمد می گوید

    من ردمی ۹ دارم هلیومG80داره خیلی هم عالیه

  7. محمد می گوید

    من ۲ سال و خورده ای نوت هشت پرو دستمه کار سنگین میکنم باهاش خیلی خوب جواب داده تا الان در ضمن من اصلا آپدیت نکردمش

  8. نمیدونم کیم می گوید

    سلام من گوشیم سامسونگ گلکسی m32 4g هستش پردازنده مدیا تک الان نزدیکه ۱ ساله دارمش تو مواقع عادی اصلا داغ نمیشه اما موقعه ی بازی یه مقدار داغ میشه ولی آنچنان زیاد نیست اینکه میگن بعده چند وقت از کار میفته نمیدونم راسته یا نه ولی ماله من بعد ۱ سال هنوز بازی کلاف و فیری فایر و ماین کرافت رو راحت پلی میده و هنگ نمیکنه شاید مدیا تک رو گوشی های دیگه درست مچ نمیشه که اینطور میشه

  9. علی می گوید

    سلام من گوشیم note 8 pro شیائومی هست که خیلی دنبال فیلم گرفتن همزمان با دو دوربین بودم که متوجه شدم که پردازنده مدیاتک همچین چیزی رو پشتیبانی نمیکنه و کلا با همین یک گزینه نظرم در رابطه با مدیاتک عوض شد

  10. قاسم نورانی می گوید

    Cpu مدیا تک داغ میکنه خیلی و خیلی زود پایداریشو از دست میده ولی کوالکام ۲۰سالم باهاش کار کنی افت نمیکندپایداریش ثابت هست داغ ام نمیکنه cpu اگزینوس ام پردازش،گرافیگی بالا داره ولی تمام گوشیهای که ناگهانی خاموش میشن دیگر روشن نمیشن همین اگزینوس هست

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.