نکاتی حیاتی که باید درباره دیه تصادفات بدانید!

آمار بالای تصادفات رانندگی در ایران، منجر به ایجاد تلفات سنگین شده و متأسفانه هرساله تعداد زیادی از افراد به دلیل تصادف مصدوم شده و یا جان خود را از دست می‌دهند. چنین افرادی مشمول دیه تصادف می‌شوند. در این یادداشت با نکاتی مهم درباره دیه تصادف آشنا می‌شوید که دانستن آن برای مشمولین دیه حیاتی است.

مراحل گرفتن دیه تصادف

پس از وقوع تصادف، زیان دیده و مقصر به کلانتری مراجعه می‌کنند و پس از شکایت زیان دیده از مقصر، پرونده به دادسرا ارجاع می‌شود. در دادسرا تمامی مدارک لازم از طرفین گرفته می‌شود و با تصدیق صحت بیمه‌نامه راننده مقصر، ماشین او از پارکینگ آزاد و کار او و زیان دیده به پایان می‌رسد.

از این مرحله زیان دیده از شرکت بیمه راننده مقصر شکایت می‌کند. دادسرا برای تکمیل پرونده زیان دیده را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد. مرحله پزشکی قانونی، بسته به میزان و نحوه آسیب وارده به زیان دیده، بین چند ماه تا یک سال طول می‌کشد.

پس از تکمیل گزارش پزشکی قانونی و ارسال آن به دادسرا، بازپرس پرونده مدارک را تکمیل کرده و برای تشکیل جلسه، به دادگاه ارجاع می‌دهد. پس از چند روز، وقت دادگاه تعیین می‌شود. در دادگاه، قاضی بر اساس مستندات پرونده، میزان دیه را مشخص می‌کند.

مراحل گرفتن دیه بعد از رای دادگاه با ارسال حکم دادگاه به اجرای احکام آغاز می‌شود. اجرای احکام نیز با اطلاع‌رسانی به طرفین، در زمانی مشخص حکم را به آنان ابلاغ می‌کند. شرکت بیمه 15 روز پس از ابلاغ حکم وظیفه دارد تا دیه را واریز کند. بااین‌حال پرداخت دیه از سوی شرکت‌های بیمه بسیار بیشتر از این 15 روز به طول می‌انجامد و گاهی حتی به بیش از یک سال می‌رسد.

دیه تصادف موتور سوار

یک باور رایج اما اشتباه درباره تصادف موتور وجود دارد و آن این است که در تصادف موتور با ماشین، قطعاً ماشین مقصر است؛ اما به‌هیچ‌عنوان این‌طور نیست. موتورسیکلت نیز مانند سایر وسائل نقلیه است و در نهایت گزارش افسر راهنمایی و رانندگی است که مقصر تصادف را مشخص می‌کند.

اما در چه حالت‌هایی به موتور سوار دیه تعلق می‌گیرد؟ اگر موتور سوار مقصر باشد، در صورت داشتن گواهی‌نامه و بیمه، می‌تواند از محل بیمه‌نامه خود دیه خود را بگیرد، اما اگر گواهی‌نامه یا بیمه‌نامه نداشته باشد، هیچ دیه‌ای به او تعلق نمی‌گیرد.

درصورتی‌که موتورسوار مقصر نباشد، از محل بیمه‌نامه راننده مقصر به او دیه تعلق می‌گیرد و نداشتن بیمه‌نامه یا گواهی‌نامه تأثیری در گرفتن دیه ندارد.

وکیل تصادفات رانندگی

برای افرادی که در تصادف دچار صدمات شدید شده‌اند و مشمول تعدد دیات هستند، وجود یک وکیل دیه تصادفات بسیار ضروری است. در این موارد بسیار مشاهده می‌شود که در مراحل مختلف گرفتن دیه تصادف، بخشی از دیه فرد نادیده گرفته می‌شود.

وکیل تصادفات سوبارش از مجموعه گروه وکلای حقوقی سوبارش، با داشتن سال‌ها تجربه در عرصه وصول دیه تصادفات رانندگی، یکی از بهترین مجموعه‌ها برای به دست گیری پرونده دیه تصادف شما است. همین حالا با جست‌وجوی عبارت «وکیل تصادفات سوبارش» در گوگل، به وب‌سایت ما مراجعه کرده و از یکی از کارشناسان ما مشاوره رایگان دریافت کنید.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.