در جدیدترین مباحث اخبارتکنولوژی در زمینه انواع بازی و بهترین کنسول های بازی با شما هستیم تا به برسی نقش و کاربرد GPU در بازی های رایانه ای مطالب مهمی را ارائه دهیم، برای کسب اطلاعات بیشتر با ماهمراه باشید.
بازی های دو بعدی
تفاوت بین بازی های دو بعدی و بازی های سه بعدی چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که یک بازی دو بعدی شامل مجموعه ای از اشیا، شخصیت ها و عوامل بازی می باشد که در یک محیط دو بعدی قرار دارند. در واقع یک محیط دو بعدی مانند یک صفحه می باشد که محور افقی آن را با X و محور عمودی آن را با Y نشان می دهند. وقتی که ما روی یک کاغذ در دنیای واقعی یک نقاشی می کشیم، در واقع نقاشی یا طرح ما در یک محیط دو بعدی قرار دارد. همه ی بازی های قدیمی رو گوشی های موبایل جزو دسته بازی های دو بعدی بودند که البته امروزه اکثرا بازی های موبایل نیز جزو بازی های سه بعدی می باشند. کاربرد GPU در بازی های رایانه ای مختص بازی های سه بعدی می باشد که در بخش های بعدی درباره آن صحبت خواهم کرد.
بازی های سه بعدی
بازی های سه بعدی شامل مجموعه ای از اشیا، شخصیت ها و عوامل بازی می باشد که در یک محیط سه بعدی قرار دارند. یک محیط سه بعدی شامل سه بعد X, Y, Z می باشد و بهترین بازی هایی که امروزه وجود دارند جزو بازی های سه بعدی می باشند. دنیای که ما در آن قرار داریم نیز یک دنیای سه بعدی است که در واقع یک بازی سه بعدی همان بازی دو بعدی است که یک بعد دیگر به نام Z به آن اضافه شد است و دقیقا شبیه سازی شده دنیای سه بعدی ما است.
کاربرد GPU در بازی های رایانه ای
کاربرد GPU در بازی های رایانه ای بسیار زیاد است اما مهم ترین کاربرد GPU در بازی های رایانه ای مربوط به بحث سرعت و اجرای بی نقص بازی ها است که امروزه وجود بهترین بازی های رایانه ای به لطف GPU ها امکان پذیر شده است. GPU مخفف Graphic Processing Unit یا همان واحد پردازش گرافیکی می باشد که در کنار CPU در کامپیوترها و کنسول های بازی وجود دارد. در سال های اخیر تمام پردازش های اصلی سیستم های کامپیوتری به وسیله CPU ها صورت می گرفت و بهترین بازی هایی که وجود داشت، بازی های دو بعدی و برخی از بازی های سه بعدی ساده بودند اما بعد از گذشت زمان، GPU ها پا به عرصه میدان گذاشتند و یک دفعه انقلاب بزرگی در صنعت بازی سازی ایجاد شد. قدرت یک GPU چند صد برابر یا حتی چند هزار برابر یک CPU می باشد که همین باعث شد تا باز هایی که نیاز به پردازش های سنگین داشته باشند روی GPU اجرا شوند. در حقیقت بازی های رایانه ای نیاز به پردازش های گرافیکی سنگینی دارند که این کار با CPU امکان پذیر نبود. بازی های رایانه ای توسط موتورهای بازی سازی طراحی می شوند که یک موتور بازی سازی نیز دارای چندین موتور مختلف مانند موتور صدا، موتور رندر، موتور هوش مصنوعی و … می باشد که برای این که یک بازی سه بعدی را بتوان در این محیط ساخت، باید همه ی این عوامل با هم کار کنند که این امر نیاز به پردازش های سنگینی دارد. از GPU در کارهای محاسباتی زیادی استفاده می شود و صرفا مخصوص پردازش های گرافیکی نیست اما کاربرد GPU در بازی های رایانه ای بسیار حائز اهمیت است و تمام بازی هایی که امروزه وجود دارند از قدرت GPU استفاده می کنند.
کلام آخر
در این مقاله درباره کاربرد GPU در بازی های رایانه ای صحبت کردیم که به طور خلاصه مهم ترین کاربرد آن، توسعه بازی های حرفه ای به واسطه قدرت پردازشی بالای آن می باشد.