امروز با نقد و بررسی اندروید 11 و قابلیت های آن در خدمت شما هستیم، برای اطلاع از جدیدترین اخبار تکنولوژی با ما همراه باشید.در سپتامبر یازدهمین نسخه از سیستم عامل اندروید توسط شرکت گوگل رونمایی شد، در این نسخه در سیستم پخش اعلانات و رسانه ها تغییراتی به وجود امده و به نظر می رسد که از نسخه های قبلی بهتر عمل کند.
اندروید 11 در حال حاضر در بسیاری از تلفن های همراه مورد استفاده قرار گرفته است. البته اپدیت این اندروید برای گوشی های قدیمی تر هنوز منتشر نشده و ممکن است مدتی طول بکشد. اندروید 11 تغییرات زیادی نداشته که این موضوع کاملا منطقی می باشد، چرا که پلتفرم کاملی مثل اندروید نمی تواند به صورت ناگهانی و اساسی تغییر کند؛ بلکه نهایتا امکاناتی به نسخه ی جدید اضافه کرده و نواقص نسخه های پیشین را رفع می کند.
به نظر می رسد که اندروید 11 سازگاری بهتری با دستگاه های تا شدنی داشته و از ویژگی هایی مثل کنترل یکپارچه ی محتوای چند رسانه ای و کنترل دسترسی برنامه ها به داده های کاربر برخوردار است، این ورژن قابلیت های زیادی را فراهم می نماید و کاربران می توانند بهترین بازی های اندروید را در اسمارفون های خود داشته باشند.
شرکت گوگل مدت کمی بعد از ارائه ی اندروید 11، به تازگی اندروید 12 را هم معرفی کرده و گفته می شود که در انتهای سال 2021 وارد بازار خواهد شد.
در ادامه ی این مقاله بعضی از قابلیت های اندروید 11 را به شما معرفی خواهیم کرد، پس در صورت تمایل همراه ما باشید.
قابلیت های جدید اندروید 11
مدیریت مکالمات:
می توان تصور کرد که در دنیای ارتباطات امروز بخش عمده ای از استفاده ی مردم از تلفن های هوشمند، گفتگوی دوستانه یا گفتگوی تجاری در پیام رسان های مختلف هستند. بنابراین در به روزرسانی اندروید 11 اعلان های مربوط به تماس جدا از سایر اعلان ها به صورت مجموعه ای به نام مکالمه ها در نوار اعلان ها نمایش داده می شود.
ثبت و اشتراک گذاری محتوا:
گرچه نسخه های سفارشی سیستم عامل های مختلف اندروید مانند One UI و EMUI از مدت ها قبل قابلیت ضبط روی صفحه را ارائه داده اند، اما کاربران خالص اندروید یا کاربران اندروید خام می توانند به کمک تنظیمات سریع بدون نیاز به تجهیزات جانبی از Android 11 استفاده کنند و از محیط نرم افزاری گوشی خود فیلم بگیرند.
در اندروید 11 پیش نمایش اسکرین شات ها هم تغییر کرده است. در نسخه جدید اندروید به جای نمایش اعلان، پیش نمایش کوچکی از عکس صفحه در گوشه پایین سمت چپ صفحه به همراه آیکون هایی برای ویرایش یا به اشتراک گذاری و بستن پیش نمایش ظاهر می شود. ما معتقدیم که تنها نقطه ضعف مکانیسم جدید عدم توانایی حذف سریع تصاویر صفحه است.
دسترسی پذیری:
گوگل می گوید دسترسی صوتی در Android 11 سریعتر و آسان تر است و حتی بدون اتصال به اینترنت نیز کار می کند. همچنین برچسب های برنامه ها به ناوبری بهتر در محیط تلفن و کنترل صدا کمک می کنند.
کنترل دستگاهها:
به لطف Android 11 پایین نگه داشتن دکمه روشن / خاموش دیگر فقط گزینه های خاموش، راه اندازی مجدد یا قفل اضطراری دستگاه را نشان نمی دهد. اکنون دو بخش دیگر در منو وجود دارد: بخش اول متعلق به سرویس پرداخت Google به نام Google Pay است. قسمت دوم مربوط به کنترل ابزار و وسایل خانه های هوشمند، مانند سیستم روشنایی قسمت های مختلف خانه یا قفل در است.
حریم خصوصی و امنیت:
کاربران اندروید 10 می توانند دسترسی هر برنامه به موقعیت جغرافیایی، دوربین یا میکروفون را به مدت زمان استفاده از آن محدود کنند. اکنون با Android 11 می توانید به یک باره به برنامه دسترسی پیدا کنید. در واقع برای دسترسی به موقعیت جغرافیایی در پس زمینه، کاربر باید به صفحه اطلاعات برنامه در منوی تنظیمات مراجعه کند. این یک قدم اضافی برای کاربر است که زمان بیشتری برای فکر کردن در مورد مجوز دادن به برنامه ها می باشد.
تشخیص نوع شبکه ی 5G:
اندروید 11 به توسعه دهندگان اجازه می دهد اطلاعاتی از جمله پهنای باند تقریبی اتصال، نوع شبکه 5G ، عناصری مانند mmW یا sub-6GHz و محدودیت میزان اتصال را براساس API های جدید از شبکه 5G فعلی که دستگاه به آن متصل است دریافت کنند.
تشخیص بریدگی صفحه نمایش:
اندروید 11 به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که از از لمس تصادفی خمیدگی های شدید صفحه نمایش جلوگیری کنند.
Nearby Share:
ویژگی مشابه Apple Air Drop که به شما امکان می دهد مواردی مانند فایلها ، فیلم ها یا موقعیت جغرافیایی را به سرعت و ایمن به دستگاه های Android ، Chromebook یا سایر دستگاه ها با مرورگر Chrome منتقل کنید.
نکات مثبت و منفی اندروید 11
نقاط قوت این نسخه از اندروید شامل: بهبود حریم خصوصی و قابلیت های امنیتی، ضبط فیلم از محیط سیستم عامل، کنترل یکپارچه و بهتر محتوای چندرسانه ای، جدا کردن اعلانات تماس ها و… می باشد.
شاید بتوان تنها نقطه ضعف این نسخه از اندروید را چند دستگی سیستم عامل دانست که همواره با این پلفترم همراه است.