نوع بازی های کودکان در روزگار گذشته و امروز تفاوت های زیادی دارد. در گذشته بازی ها به صورت گروهی و در کنار دوستان انجام می شود که امروزه این نوع بازی ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. بازی هایی که در گذشته مورد توجه قرار می گرفت امروزه به هیچ عنوان به عنوان بازی مورد استفاده قرار نمی گیرد. اینکه کدام نوع بازی ها برای رشد شخصیت کودکان تاثیر گذار است در این مقاله به بررسی می پردازیم. اگر شما نیز به دنبال شناخت بازی های گذشته و مقایسه آن ها با بازی های امروزی هستید تا پایان ما را همراهی کنید.
تفاوت بازی های کودکان گذشته و امروزی
همان گونه که گفته شد نوع بازی های کودکان در روزگار گذشته و امروز تفاوت زیادی با یکدیگر دارد. این تفاوت ها باعث شده تا تاثیر زیادی در رشد و مهارت کودکان ایجاد شود.
در گذشته بازی های کودکان بیشتر در حیاط خانه ها و کوچه ها انجام می شد. در صورتی که امروزه به دلیل ساخته شدن آپارتمان ها و وجود خیابان ها و کوچه های نا امن کودکان مجبور هستند تمام زمان خود را در خانه بگذرانند.
در گذشته بازی ها به صورت گروهی بود و هیجان زیادی را بچه ها تجربه می کردند در صورتی که امروزه از بازی های هیجانی و گروهی خبری نیست و در صورتی که کودکان بخواهند بازی های گروهی انجام بدهند با یکدیگر به مشکل می خورند.
در گذشته بازی های گروهی به رشد مهارت های اجتماعی و حضور کودک در جمع ها می انجامید. ولی امروزه به دلیل کم شدن بازی های گروهی و استفاده از گوشی و تبلت، کودکان بیشتر گوشه گیر بوده و در کسب مهارت های اجتماعی ناتوان هستند.
بازی کودکان امروزی در فضای تکنولوژی
امروزه بازی هایی که کودکان به آن ها توجه دارند با تکنولوژی های جدید طراحی شده و نیاز است برای انجام بازی ها از گوشی، تبلت و یا کامپیوتر استفاده شود. خیلی ها بر این باور هستند که استفاده از این نوع بازی ها برای کودکان مضر است. ولی باید توجه داشته باشید که اگر این استفاده بدون توجه والدین و در زمان زیادی انجام شود می تواند مشکل ساز باشد. در غیر این صورت بازی های جدید و به روز باعث می شود تا کودکان با دنیای تکنولوژی آشنا شده و از رشد و فناوری عقب نمانند.
بهترین روش برای کمک به تقویت مهارت کودکان
روش های زیادی وجود دارد که می توان مانع از گوشه گیری و منزوی شدن کودکان شده و مهارت های مختلف را به آن ها آموزش دهد. به طور مثال به صورت مداوم و در روزهای مشخصی کودکان خود را به پارک برده تا با هم سن و سال های خود بازی کند. در این نوع بازی ها کودکان با یکدیگر تعامل کرده و از گوشیه گیری و تنهایی آن ها جلوگیری می شود.
دورهمی های خانوادگی و جمع شدن کودکان در کنار یکدیگر نیز می تواند مانع از تنهایی شده و کودک می آموزد که مهارت های اجتماعی را بهتر و بیشتر یاد بگیرد.
تاثیرات بازی های گذشته و امروزی بر کودکان
بازی هایی که در گذشته وجود داشت و یا بازی هایی که امروزه کودکان با آن سرگرم هستند هر یک دارای مزیت هایی است که برای شناخت این مزیت ها در ادامه به بیان آن می پردازیم:
تاثیر بازی های گذشته بر کودکان
بازی هایی که در گذشته توسط کودکان به صورت گروهی و یا انفرادی انجام می شد تاثیراتی مختلفی بر روی کودک می گذاشت که این تاثیرات عبارت اند از:
- افزایش مهارت های اجتماعی: بازی های گروهی و سنتی که در گذشته انجام می شد به رشد مهارت های اجتماعی کودکان می انجامید و آن ها در ارتباط با دیگران موفق تر بودند. همچنین به خوبی در کارهای گروهی مشارکت می کردند چرا که در این بازی ها کودکان فعالیت های گروهی را یاد گرفته و چگونگی تامل با آن ها را می آموزند.
- تقویت مهارت منطقی و حل مسئله: در گذشته از بازی های نظیر جورچین و پازل استفاده می شود که این بازی ها به تقویت مهارت های منطقی و حل مسئله به کودکان کمک می کرد.
- حفظ و ارتقا فرهنگ: با انجام بازی های سنتی، کودکان با فرهنگ و ارزش های منطقه خود آشنا شده و برای حفظ آن تلاش می کردند.
- افزایش مهارت های حرکتی: در بین بازی های سنتی به دلیل تحرک زیاد، کودکان در بخش مهارت های حرکتی پیشرفت زیادی می کردند.
تاثیر بازی های امروزی بر کودکان
بر خلاف بازی های گذشته بازی های امروزی تاثیرات متفاوتی بر روی کودکان دارد از جمله این تاثیرات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- آشنایی با فناوری و تکنولوژی های جدید: با استفاده از بازی های امروزی کودکان زودتر و سریع تر با فضای فناوری و تکنولوژی اشنا می شوند.
- توسعه مهارت های فناوری: کار با فضای تکنولوژی نیاز به داشتنت مهارت دارد که بازی های رایانه ای و موبایلی این امکان را برای کودکان فراهم کرده است.
- تقویت مهرات های آنلاین: بازی هایی که به صورت چند نفره و آنلاین انجام می شود به افزایش مهرات ارتباطی کودکان کمک می کند.
ایجاد محیط مناسب برای بازی کودکان
با توجه به شناخت نوع بازی های کودکان در روزگار گذشته و امروز باید به این مورد اشاره کنیم که نداشتن اطلاعات به روز می تواند در آینده ای که با تکنولوژی همراه است به کودکان آسیب وارد نماید. در کنار این مورد، کودکان باید بازی های حرکتی و سنتی گذشته را بیاموزند و در کنار دوستان و همسن و سالان خود مهارت های کافی را به دست آورند.
برای این منظور می توان در خانه یک محیط امن با استفاده از وسایل خانه بازی کودک فراهم کرد تا کودکان قادر به تقویت مهارت های مورد نیاز خود باشند. استفاده از وسایل بازی در خانه می تواند موجب شادی کودکان شده و استفاده بیش از اندازه از گوشی و تبلت را در آن ها کاهش دهد.
منبع: https://mogepark.com/product-category/playhouse-equipment/