آچار بکس بادی چیست؟ نحوه کار + مزایای آن

آچار بکس بادی چیست؟

آچار بکس بادی نوعی آچار ضربه ای بادی بوده که در مدل ها و ساختارهای متفاوتی وجود داشته و کارکرد اصلی آن باز و بست نمودن پیچ و مهره در سایزهای مختلف می باشد. . این ابزار از یک موتور الکتریکی یا پنوماتیک استفاده می کند تا یک چرخ دنده را بچرخاند که پیچ یا مهره را می چرخاند.

این دستگاه از طریق پمپ هوا یا کمپرسور باد می تواند توان خود را تامین کند و با ایجاد نیروی مکانیکی، انرژی قابل توجهی را برای کار فراهم می‌کند و تنوع آن ها زیاد بوده و به صورت فرم بدنه، سایز سوکت گیر یا ابزار گیر، سایز درایو شفت و در نهایت قدرت خروجی تقسیم بندی می شوند. عملکرد دستگاه بکس بادی به صورت ضربه زدن متوالی دوار با تعداد و سرعت زیاد در جهات چپگرد و راستگرد می باشد که به مراتب ضرباتی با شدت و قدرت بالاتری نسبت به یک بکس شارژی یا برقی اعمال می کند که در کاربردهای صنعتی و نیمه صنعتی (سنگین و نیمه سنگین) کاربرد فراوان دارد.

آچار بکس بادی در اندازه ها و قدرت های مختلف موجود هستند. اندازه آچار بکس بادی با اندازه سر پیچ یا مهره ای که باید باز یا بسته شود تعیین می شود. قدرت آچار بکس بادی با مقدار گشتاوری که می تواند تولید کند تعیین می شود. گشتاور مقدار نیرویی است که لازم است برای چرخاندن پیچ یا مهره مورد نیاز باشد.

بکس های بادی، وزن کمتر و کارکرد راحتری را به ارمغان می آورند و از این جهت کار با آن‌ها برای تعمیرکاران یا افراد مختلف با هر سطح مهارتی که دارند، راحت شده است. البته با توجه به فشار هوای موجود در دستگاه، بهتر است این ابزار توسط افراد با تجربه استفاده گردد تا بتواند فشار هوای کار با آن را کنترل نماید. این دستگاه با اعمال نیرو به صورت مراحل افزایشی، باعث فراهم آوردن نیروی کافی و عدم آسیب به پیچ و مهره ها می شود.

کاربرد آچار بکس بادی

آچار بکس بادی در برند های متفاوتی وجود دارند که معروف ترین آنها آچار بکس بادی جنیوس می باشد. کاربرد بالای آچار بکس بادی باعث گردیده که کارخانجات، کارگاه ها و تعمیرگاه ها از مشتری های پر و پاقرص این ابزار به شمار بروند.کاربرد دستگاه های بکس پنوماتیک در برخی از صنایع بسیار حائز اهمیت می باشد. به عنوان مثال در صنایعی که با سوخت های فسیلی و نفت سر و کار دارند به دلیل پیشگیری از خطرات احتمالی همچون آتش سوزی و رعایت نکات ایمنی از بکس های بادی استفاده می نمایند تا مبادا جرقه ای ایجاد نشود و فاجعه و خسارات جبران ناپذیری بوقوع نپیوندد.

آچار بکس بادی معمولاً برای کارهایی که نیاز به نیروی زیادی دارند استفاده می شوند، مانند باز کردن پیچ و مهره های چرخ ماشین. بکس بادی در باز و بسته کردن یا کار با پیچ و مهره ‌ها ، سیستم تعلیق ، جلوبندی موتور ، آچارکشی و … استفاده می‌شود. در خطوط مونتاژ و تولید صنایعی همچون خودروسازی، به دلیل صرف انرژی زیاد در این خطوط برای پیچ بندی ، بستن اتصالات خودرو و سوار کردن قطعات در طول خط ، می توان از دستگاه بکس بادی جهت کاهش مصرف انرژی، حفاظت کاربر و ایمنی محصول و برخورداری از قدرت بالاتر استفاده نمود.

آچار بکس بادی چگونه کار می‌کند؟

عملکرد دستگاه‌های بکس بادی با توجه به مدل و قدرت با یکدیگر متفاوت می باشند اما فناوری ساخت و اجزای داخلی آنها (غیر از گیربکس) کمابیش به یکدیگر مشابهت دارد.

نیروی آچار بکس بادی (Pneumatic Tools) از طریق کمپرسور هوا تامین می شود که از طریق شلنگ فنری به آچار متصل است. پس با این وجود شروع کار بکس بادی از طریق انرژی است که توسط گشتاور بوجود می آید. گشتاورد بوجود آمده قابل تنظیم بوده و بسته به نوع کار تغییر می‌کند تا از آسیب زدن به پیچ و مهره ‌ها جلوگیری شود.

به صورت جزیی تر اگر بخواهیم شرح دهیم به این صورت است که بادی که وارد بکس بادی می شود به طرف سیلندرهای روتر رفته و سپس باعث چرخش تیغه ‌های روتر می‌شود. این روند باعث حرکت روترهای پیشران آچار می شود که بعد از آن روتر موتور آچار حرکت کرده و گشتاور و سرعت مورد نیاز تامین می­گردد.

محفظه چکش دستگاه بکس بادی بوسیله زبانه موجود روی لبه سیلندر روتر با حرکت موتور آن شروع به چرخش می نماید. اینکه شما می توانید بوسیله بکس بادی تمام پیچ و مهره ها را به آسانی باز و بسته نمایید به خاطر چرخش چکش ابزار می باشد.  اگر دستگیره آچار بکس بادی را به دو طرف حرکت دهیم، چکش نیز به داخل و خارج در حال حرکت خواهد بود.

آچار بکس بادی از دو قسمت اصلی تشکیل شده است. قسمت اول موتور که از رتور و سیلندر تشکیل شده و قسمت دوم گیربکس که از چکش ضربه زن و سیستم کلاچ تشکیل شده است. رتور آچار بکش دارای چند بالچه یا پره و یک محور فلزی بوده که بالچه ها پس از ورود باد پرفشار شروع به چرخش می نمایند و شفت شروع به حرکت می کند.سرعت روتور با تغییر میزان باد ورودی کم و زیاد می شود.

مزایا و معایب استفاده از آچار بکس بادی

در اینجا برخی از مزایای استفاده از آچار بکس بادی بیان گردیده است:

  • سرعت : آچار بکس بادی می تواند پیچ و مهره ها را بسیار سریعتر از آچار دستی باز و بسته نمایدکه می تواند باعث کاهش زمان و صرفه جویی در انرژی شود.
  • قدرت:  آچار بکس بادی می تواند نیروی زیادی تولید نماید که می تواند جهت باز کردن پیچ و مهره های سفت یا زنگ زده استفاده شود.
  • قابلیت انعطاف پذیری:  آچار بکس بادی می تواند برای باز و بسته کردن پیچ و مهره هایی در مکان های صعب العبور استفاده شود که با آچار دستی دشوار یا غیرممکن است.
  • ایمنی : آچار بکس بادی می تواند جهت کاهش خطر آسیب به پیچ و مهره ها و کاربر استفاده شود.

در کل، آچار بکس بادی ابزاری مفیدی است که می تواند برای باز و بسته کردن پیچ و مهره ها در زمان کوتاهی و با تلاش کم استفاده شود. آنها می توانند برای کارهایی که نیاز به نیروی زیادی دارند استفاده شوند و می توانند برای باز و بسته کردن پیچ و مهره هایی در مکان های صعب العبور استفاده شوند. با این حال، مهم است که هنگام استفاده از آچار بکس بادی احتیاط کنید، زیرا می توانند خطرناک باشند. جهت خرید و مشاهده آچار بکس بادی می توانید به فروشگاه های فروش تجهیزات تعمیرگاهی مراجعه بفرمایید.

در اینجا برخی از معایب استفاده از آچار بکس بادی آورده شده است:

  • هزینه:  آچار بکس بادی می تواند گران تر از آچار دستی باشد.
  • نیاز به منبع برق: کمپرسور آچار بکس بادی به یک منبع برق نیاز دارد که می تواند محدود کننده باشد.
  • خطرناک بودن:  آچار بکس بادی می تواند خطرناک باشد اگر به درستی استفاده نشود.
ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.