با رشد محبوبیت مارکت ارز دیجیتال، امروزه شاهد رشد سایر حوزههای موجود در دنیای کریپتوکارنسی نظیر برنامههای دیفای (DeFi)، پروژههای متاورسی، رشد انجام معاملات توکنهای غیرقابل معاوضه (NFT) و غیره هستیم و به جرئت میتوان چنین ادعا کرد که در حال حاضر، تصور آینده بشری به صورت یک دنیای مستقل از کریپتو به امری محال تبدیل شده است. علاوه بر مزایای خاصی که دنیای کریپتوکارنسی برای جنبههای مختلف بشری فراهم کرده است، نباید از این موضوع غافل شد که مزیت اصلی ظهور چنین دنیایی در تحول بازارهای مالی سنتی بوده و میتوان به کمک آن به درآمد دلاری و سودهای نجومی دست پیدا کرد.
در چند سال گذشته، با رشد پروژههای مبتنی بر توکنهای غیرقابل تعویض، حجم بازار معاملاتی NFT پا به عرصه رقابت با مارکت رمزارزی گذاشته و امروزه بسیاری از کاربران، به ویژه کاربران ایرانی که با معضلاتی نظیر تورم و افت ارزش پول ملی مواجه هستند، به سراغ خرید و فروش NFT آمدهاند. مطمئنا با توجه به وجود ارزش چند هزار و گاها میلیون دلاری توکنهای غیرمثلی شما را هم به سمت این حوزه نوظهور کشانده و همچون بسیاری از کاربران دیگر به دنبال آموزش ساخت NFT و همچنین آموزش مرحله به مرحله ورود به بازار معاملاتی آن هستید.
با توجه به اهمیت این مسئله ما این مطلب را به آموزش دقیق این موضوع اختصاص دادهایم و اگر شما هم در این زمینه کنجکاو هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
مروری اجمالی بر ماهیت توکنهای غیرمثلی (NFT)
قبل از آن که بتوانیم ساخت NFT را آموزش داده و به مراحل مختلف ورود به دنیای خرید و فروش NFT بپردازیم، ضرورت دارد که نگاهی به خود ماهیت این توکنهای غیرقابل معاوضه داشته باشیم تا پس از آن با دیدی روشنتر بتوانید به درستی در ارتباط با ورود به چنین دنیای نوظهوری تصمیمگیری نمایید. احتمالا تاکنون مطالب زیادی در ارتباط با توکنهای غیرمثلی شنیدهاید، NFT در واقع نماد اختصاری بوده که از عبارت «Non-fungible Token» گرفته شده و به معنای توکن غیرقابل تعویض است. احتمالا پس از مطالعه این جمله، این سوال ذهن شما را به خود مشغول خواهد ساخت که منظور از توکن غیرقابل تعویض چیست؟ آیا این بدان معناست که نمیتوان این توکنها را مورد معامله قرار داد؟
مطمئنا چنین تصوری اشتباه بوده و به هنگامی که از واژه «غیرقابل تعویض» استفاده میکنیم، به آن معناست که هر کدام از این توکنها در نوع خود منحصر به فرد بوده و مثل پول نیست که بالفرض مثال هزاران اسکناس 1 دلاری وجود داشته باشد و ارزش کلیه این اسکناسهای 1 دلاری، 1 دلار باشد! شما میتوانید اسکناس 1 دلاری را با اسکناس 1 دلاری دیگر تعویض نمایید؛ چراکه دارای ارزش و ویژگیهای کاملا برابری هستند ولی چنین مسئلهای در خصوص توکنهای NFT صادق نبوده و هر کدام از آنها منحصر به فرد است. به طور کلی منظور از NFT، نوع خاصی از توکنهای یکتا و بیمانند بوده که کاملا منحصربهفرد هستند و نمیتوان آنها را با یکدیگر معاوضه نمود.
نحوه ساخت و فروش توکنهای غیرقابل تعویض (NFT)
شما میتوانید هر فایل اعم از تصویر، ویدئو، موسیقی و غیره را به یک NFT تبدیل کرده و آن را در بازارهای معاملاتی NFT نظیر OpenSea به فروش برسانید. با توجه به پیچیدگیهای موجود در مراحل ساخت NFTها و ورود به بازارهای معاملاتی NFT، به سراغ بلاگ صرافی ارز دیجیتال کیف پول من رفته و این مطالب برگرفته از مطالب موجود در این وبسایت خواهد بود و با توجه به ماهیت خلاصه این مطلب در صورت وجود هرگونه ابهام، به شما توصیه میکنیم که به سراغ بلاگ صرافی کیف پول من رفته و مطالب تفصیلی موجود در این حوزه را در این مرجع که از آن به عنوان کاملترین مرجع فارسی زبان موجود در حوزه کریپتوکارنسی یاد میشود، استفاده نمایید.
ساخت NFT
اولین نکتهای که در ساخت NFT باید به آن توجه کنید این است که اثر خلق شده شما باید دارای جذابیتهای خاصی باشد که خریداران از آن استقبال میکنند و اگر صرفا یک NFT فاقد هرگونه ارزش خاصی را بسازید، احتمال فروش آن بسیار کم خواهد بود و در این حین مبلغ پرداختی شما برای ساخت NFT که چیزی مابین 30 الی 200 دلار است، گویی برای یک کار بیهوده صرف شده است؛ بنابراین حتما باید به این توکنها به عنوان یک اثر هنری نگاه کنید و طبیعتا آن اثر هنری میتواند نگاهها را به سمت خود جذب نماید که دارای ویژگیهای خاصی باشد. در قدم بعدی باید بازاری که قصد فروش NFT خود در آن را دارید را مشخص نمایید و برای آن بازار NFT مدنظر خویش را بسازید. به خاطر داشته باشید که ساخت NFT رایگان نبوده و کلیه اعمال انجام شده از ساخت NFT گرفته تا انتقال و پیشنهاد خرید آن دارای هزینههاییست که به عنوان کارمزد شبکه به ماینرها اختصاص مییابد، توجه داشته باشید که برای خرید ارز دیجیتال جهت ساخت، خرید و یا فروش ان اف تی می توانید از طریق کیف پول من اقدام به تهیه ارز مدنظرتان داشته باشید .
عموما با توجه به کارایی شبکه اتریوم، امروزه غالب NFTها بر بستر اتریوم ساخته میشوند و برای ساخت ان اف تی باید ابتدا برای خرید اتریوم اقدام کنید؛ اما میتوانید از اسمارت چین، تزوس، پولکادات و کازماس نیز برای این منظور کمک بگیرید. در حال حاضر بازارهای معاملاتی مختلفی همچون OpenSea، Rarible، Nifty Gateway، ThetaDrop، Fundation و غیره در زمینه خرید و فروش NFT فعال هستند و از آن جایی که بازار OpenSea دارای محدودیت موضوعی نبوده، در ادامه به آموزش ساخت NFT در بازار معاملاتی اوپنسی میپردازیم:
ساخت NFT در OpenSea
جالب است بدانید که فروشگاه OpenSea به دلیل برخورداری از سیستم LAZY MINTING این امکان را برای خالقان NFT فراهم نموده که بدون پرداخت کارمزد اولیه، توکن خویش را در شبکه به ثبت برسانند و پس از فروش این NFT، هزینه ساخت آن از مبلغ فروش کسر خواهد شد که ویژگی بسیار خوبی برای آن دسته از هنرمندانیست که در حال حاضر از تمکن مالی بالایی برای ساخت NFT و پرداخت کارمزد آن برخوردار نیستند. هزینه و کارمزد ساخت NFT در این پلتفرم به طور میانگین رقمی مابین 70 الی 300 دلار در نظر گرفته شده است و این مسئله به شبکه بلاک چینی که توکنهای NFT خود را در بستر آن میسازید، بستگی خواهد داشت.
برای ساخت NFT در پلتفرم OpenSea باید در قدم اول باید به وبسایت این مجموعه مراجعه کرده و یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنید و پس از ورود به حساب کاربری، بر روی گزینه «Create» کلیک کنید. البته لازم به ذکر است که برای استفاده از این پلتفرم باید یک کیف پول به حساب کاربری خود وصل کنید، این پلتفرم معاملاتی از کیف پولهای متعددی همچون کوین بیس، بیتسکی، متامسک، فانتوم، تراست ولت و غیره پشتیبانی میکند. البته به توصیه کارشناسان مجموعه کیف پول من، با توجه به مزایای شبکه بلاک چینی اتریوم در ساخت NFTها بهتر است از کیف پولهای اتریومی برای این کار کمک بگیرید.
راحتترین راه ثبت نام و ساخت NFT در اوپنسی، استفاده از افزونه مرورگر کیف پول MetaMask بوده و پس از وصل کیف پول متامسک به حساب کاربری خود به راحتی قادر خواهید بود توکنهای NFT خود را در این پلتفرم معاملاتی بسازید. این پلتفرم برای ساخت NFT از فرمتهای مختلفی همچون GLTF، JPG، MP4، WEBM، OGG، PNG، WAV، MP3، GLB، GIF و SVG پشتیبانی مینماید.
خرید و فروش NFT
برای خرید NFT صرفا کافیست یک حساب کاربری در بازارهای معاملاتی NFT ایجاد کرده و کیف پول رمزارزی خود را به حساب کاربری خویش وصل نمایید. پس از وصل کیف پول به سراغ مارکت NFT رفته و در میان NFTهای موجود، توکن غیرمثلی که با بودجه شما متناسب است انتخاب کرده و خریداری نمایید؛ اما برای فروش NFTهای ساخته یا خریداری شده با دو حالت تعیین قیمت ثابت و مزایده مواجه خواهید شد. به هنگام آپلود NFT ساخته شده و قرار دادن آن برای فروش از شما خواسته میشود تا نوع قیمتگذاری خود را انتخاب کنید.
درصورتی که قیمت ثابتی برای فروش NFT خود در نظر گرفتهاید، در این صورت اولین فردی که این قیمت تعیین شده را پرداخت نماید میتواند، NFT شما را تصاحب نماید؛ اما اگر از حالت فروش مزایده استفاده میکنید، یک زمان و همچنین قیمت پایه برای توکن غیرمثلی خود انتخاب خواهید کرد و تا پایان مدت زمان تعیینی، پیشنهادات خریدی به شما ارائه میشود که در نهایت در پایان زمان تعیینی، این توکن به بالاترین پیشنهاد قیمتی موجود فروخته میشود. ناگفته نماند که در برخی از پلتفرمهای معاملاتی حالت سومی تحت عنوان «Open For Bids» نیز وجود دارد که در آن افراد پیشنهادهای قیمتی خود را به شما ارسال میکنند و شما میتوانید از بین پیشنهادات، یکی را انتخاب و مابقی را رد نمایید.
بلاگ کیف پول من؛ کاملترین مرجع فارسی زبان دنیای کریپتوکارنسی
همان طور که در مطالب فوق مشاهده کردید، امروزه یکی از بهترین روشهای موجود برای دستیابی به درآمدهای نجومی و دلاری، ساخت NFT و ورود به بازار معاملاتی توکنهای غیرمثلی است. احتمالا تاکنون مطالب زیادی در ارتباط با قیمتهای نجومی رد و بدل شده در معاملات NFT شنیدهاید و جالب است بدانید که کلیه این صحبتها درست بوده و NFTها میتوانند موجب شوند تا یک فرد ره صد ساله را یک شبه طی نماید! به همین علت در این مطلب با نحوه ساخت و خرید و فروش NFT آشنا شدیم و مطالب موجود در این مطلب از بلاگ صرافی کیف پول من برداشت شده و در صورتی که ابهام و سوالی در ارتباط با ساخت NFT دارید، میتوانید با مراجعه به بلاگ صرافی کیف پول من به مطالب تفصیلی بیشتری در این حوزه دست پیدا کنید و به صورت حرفهایتر وارد دنیای توکنهای غیرقابل معاوضه شوید. ناگفته نماند که صرافی کیف پول من، اولین صرافی ایرانی است که توانسته است با فراهم کردن امکانات بسیار زیادی خود را به سطح صرافیهای خارجی رسانده و عنوان نخستین صرافی معتبر ایرانی را به خود اختصاص دهد.