فناوری تشخیص گفتار در گوشی های هوشمند + [معرفی کاربرد]

دنیای پر از تکنولوژی و فناوری این روزها، سورپرایز های فوق العاده ای را برای کاربران ایجاد می کند و سبب رفاه آن ها در حین استفاده می شود، تشخیص گفتار در گوشی های هوشمند همانند تشخیص چهره در گوشی های هوشمند و فناوری اینترنت اشیا یکی از مهم ترین دستاورد های چندین سال اخیر است که سبب تسهیل در برخی امور شده است، در ادامه به معرفی این تکنولوژی خواهیم پرداخت برای اطلاع از جدیدترین اخبار تکنولوژی با ماهمراه باشید.

تشخیص گفتار در گوشی های هوشمند-1

تشخیص گفتار:

شناسایی عوامل بیومتریک مانند تشخیص گفتار، تشخیص جنسیت، شناسایی چهره، تشخیص اثر انگشت و … همواره از چالش های اصلی حوزه تکنولوژی بوده است که خوشبختانه با ظهور هوش مصنوعی، این چالش های تا حد زیادی حل شده است. امروزه از تشخیص گفتار در زمینه های بسیار زیادی استفاده می شود که در این مقاله قصد دارم شما را با تشخیص گفتار در هوش مصنوعی، الگوریتم های تشخیص گفتار، شناسایی صدا و … آشنا کنم تا دید خوبی نسبت به این زمینه داشته باشید.

 

تشخیص گفتار در هوش مصنوعی:

مهم ترین و قوی ترین ابزار تشخیص گفتار، استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم های تشخیص گفتار می باشد. هنگامی که یک صدا به کامپیوتر داده می شود، این صدا برای آن اصلا قابل فهم نیست بلکه باید از الگوریتم های تشخیص گفتار استفاده شود تا کامپیوتر به یک فهم خوب از صدای دریافتی برسد.
در گوشی های هوشمند از فناوری  تشخیص گفتار استفاده می شود و دارای کاربردهای زیادی می باشد از جمله، استفاده به عنوان یک عامل احراز هویت جهت دسترسی به گوشی، جهت ترجمه متن، استفاده در دستیارهای هوش مصنوعی موجود در گوشی ها مانند Siri و … بنابراین شناسایی گفتار بسیار حائز اهمیت است.
الگوریتم های تشخیص گفتار مختلفی وجود دارند که پایه و اساس همه ی آن ها روش های هوش مصنوعی و مخصوصا شبکه های عصبی عمیق می باشد. جهت تشخیص صدا، ابتدا صدا های افراد مختلف را جمع آوری می کنند سپس این صداها را در فرمت های خاصی به الگوریتم های هوش مصنوعی مانند انواع شبکه های عصبی می دهند که با آن ها آموزش ببیند. در حقیقت روش های هوش مصنوعی از صداهای افراد استفاده می کنند تا مانند یک بچه، تشخیص صدا را یاد بگیرند و هنگامی که صدای یک انسان را دریافت کنند، بتوانند آن را تشخیص دهند.
بعد از تشخیص گفتار با استفاده از انواع الگوریتم های تشخیص گفتار موجود در هوش مصنوعی، یک سیستم هوشمند ایجاد شده است که قابلیت تشخیص گفتار را دارد و حال این مدل را در گوشی های هوشمند قرار می دهند تا بتواند به راحتی شناسایی گفتار را انجام دهد.

تشخیص گفتار در گوشی های هوشمند-2

مزیت های تشخیص گفتار در گوشی های هوشمند

احراز هویت
همان طور که اکثر گوشی ها رمز ورود دارند یا از قابلیت اثر انگشت جهت ورود به گوشی استفاده می کنند، می توان از شناسایی گفتار نیز جهت احراز هویت و ورد به گوشی استفاده کرد.

دستیارهای شخصی
احتمالا نام دستیار هوش مصنوعی Siri را شنیده اید که در گوشی های هوشمند وجود دارد. Siri و تمام دستیارهای هوشمند، از الگوریتم های تشخیص گفتار در هوش مصنوعی استفاده می کنند. در واقع وقتی که شما یک فرمان صوتی را به دستیار هوش مصنوعی می دهید، این دستیار با استفاده از روش های تشخیص گفتار در هوش مصنوعی می تواند گفتار شما را تشخیص دهد و دستور شما را انجام دهد.

سیستم ترجمه
اگر شما یک متن در این سیستم ها آن تایپ کنید، این قابلیت وجود دارد تا این سیستم ها متن را با زبان های مختلف برای شما بخوانند. یا مثلا به جای تایپ کردن یک متن در آن و دریافت ترجمه، می توانید آن را بر زبان بیاورید تا این سیستم با تشخیص گفتار شما، ترجمه متن داده شده را به شما بدهد.

کلام آخر

در این مقاله درباره تشخیص گفتار، تشخیص گفتار در هوش مصنوعی و مزیت های آن در گوشی های هوشمند صحبت کردیم که البته مبنای تمام این روش ها، استفاده از روش های هوش مصنوعی جهت تشخیص گفتار می باشد. تشخیص صدا کاربردهای بسیار زیاد دیگری دارد که در این مقاله ما صرفا چند مورد از مهم ترین آن ها را در گوشی های هوشمند بررسی کردیم.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.