پیشتر در بخش اخبار و تکنولوژی با کاربرد و مفهوم اینترنت اشیا آشنا شدیم، امروز قصد داریم به نقش اینترنت اشیا در شهر هوشمند اشاره کنیم که بسیار کلیدی است و هسته اصلی یک شهر هوشمند را تشکیل می دهد. این تکنولوژی صرفا به بحث روشنایی شهر، چراغ های اتوبان ها و … خلاصه نمی شود بلکه قابلیت های متنوع و بسیار ارزنده ای را فراهم می نماید. در ادامه سعی داریم به این مبحث مهم بپردازیم پیشنهاد می کنیم تا پایان با ما همراه باشید.
نقش اینترنت اشیا در شهر هوشمند
روشنایی شهر، ماشین ها خودران، پارکینگ های هوشمند، چراغ راهنمایی های هوشمند، دوربین ها کنترل ترافیک هوشمند و هزاران مورد دیگر از جمله نقش اینترنت اشیا در شهر هوشمند می باشند که باعث می شوند تا وسایل و تجهیزات موجود در شهر، به گونه ای هوشمند با یکدیگر در ارتباط باشند و جهت سهولت و زندگی راحت تر به ما کمک کنند. در ادامه 6 مورد از مهم ترین کاربرد اینترنت اشیا در شهر هوشمند را می توانید مطالعه کنید:
1- روشنایی هوشمند: در یک شهر هوشمند باید روشنایی نیز به گونه ای هوشمند مدیریت شود که یک نقش اینترنت اشیا در شهر هوشمند نیز همین موضوع است. بنابراین چراغ های موجود در بزرگراه ها، خیابان ها و … به صورت مداوم روشن نیستند تنها زمانی که در شب و نور کافی نباشد روشن می شوند که این گونه در مصرف بهینه انرژی نیز کمک بزرگی می شود.
2- ماشین های خودران: به لطف هوش مصنوعی و شبکه های عصبی عمیق، امروزه شاهد ماشین های خودرانی هستیم که با موفقیت آزمون های خود را در جاده های واقعی پاس کرده اند. در نتیجه این ماشین ها نیز می توانند جایگزین تاکسی های معمولی شوند که متاسفانه این فناوری هنوز در کشور ما جا نیفتاده است.
3- سیستم های راهنما: این سیستم ها که می توانند در پایانه تاکسیرانی ها، متروها، ترمینال ها، فروشگاه ها،دمراکز خرید و … قرار داشته باشند، نقش یک ابزار رهنما را برای افراد داخل شهر ایفا می کنند. مثلا فرض کنید در یک پایانه اتوبوس رانی یا خط مترو قرار دارید، با استفاده از دستگاه هایی که در این محیط ها قرار دارند می توانید سوال هایی خود را در رابطه با ادامه مسیر از او بپرسید و این سیستم ها نیز با استفاده از تکنولوژی های پردازش گفتار و هوش مصنوعی، می توانند به سوالات شما پاسخ دهند.
4- ترافیک هوشمند: با استفاده از دوربین هایی که در تمامی سطح شهر و چهار راه ها قرار دارند، می توان یک سیستم هوشمند ارائه داد تا با توجه به ترافیک در نقاط مختلف سطح شهر، پیش بینی کرد که مثلا در ساعات آینده ترافیک در بخش های مختلف چگونه است یا کدام مسیرها را جهت سریعتر رسیدن به مقصد انتخاب کنیم.
5- فروشگاه های هوشند: نقش اینترنت اشیا در شهر هوشمند می تواند به فروشگاه های پوشاک و لباس، رستوران ها، مراکز خدماتی و … کشیده شود. مثلا فرض کنید که به جای افراد زیادی که امروزه در یک رستوران فعالیت می کنند، می توان یک اپلیکیشن ارائه داد تا کاربر بتواند بهترین غذا را در زمان مناسب و در نزدیک ترین مکان رزرو کند. حال زمانی که به رستوران مراجعه می کند نیز به جای افراد خدماتی در آن جا، ربات های کوچکی که دارای یک صفحه نمایش هستند وجود دارند و می توان از آن ها جهت درخواست هایی مانند پرداخت هزینه و کیفیت غذا و انعام و … استفاده کرد.
6- امنیت: از دیگر نقش اینترنت اشیا در شهر هوشمند، برقرای امنیت می باشد به گونه ای که دوربین هایی در بخش های مختلف شهر وجود دارند که به تکنولوژی های هوش مصنوعی مجهز هستند و در صورت بروز دعواهای خیابانی یا سرقت، می توانند فرد مورد نظر را شناسایی و این موضوع را به صورت خودکار به پلیس یا مرکز مربوطه گزارش دهند.
کلام آخر
در این مقاله در مورد 6 نقش اینترنت اشیا در شهر هوشمند توضیح دادم و به اهمیت اینترنت اشیا و شهر هوشمند در برقراری آرامش و امنیت پی بردیم. البته کاربرد اینترنت اشیا در شهر هوشمند به همین موارد خلاصه نمی شود بلکه شما نیز می توانید موارد بیش تری را مثال بزنید.