زبان برنامه نویسی بازی های رایانه ای یک زبان ثابت یا خاص نیست بلکه از زبان های برنامه نویسی زیادی جهت ساخت بازی های رایانه ای استفاده می شود. جهت ساخت بازی های حرفه ای ابزارهای حرفه ای و تکنولوژی های پیشرفته ای نیز استفاده می شود پس در این شرایط بهترین لپتاپ برای برنامه نویسی می تواند نقش موثری در کیفیت بازی ساخته شده داشته باشد. اما بازی های ساده تر از تکنولوژی های سطح پایین تری در آن ها استفاده می شود. در ادامه زبان برنامه نویسی بازی های رایانه ای که جهت ساخت بازی های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرند را بررسی خواهم کرد.
زبان برنامه نویسی بازی های رایانه ای
در این بخش با توجه به نوع پیچیدگی بازی های رایانه ای، زبان های برنامه نویسی آن ها را نیز بررسی خواهیم کرد.
بازی های پیکسل
اولین نسل بازی ها، بازی های پیکسلی بودند که تقریبا 70 سال پیش وارد بازار شدند که گرافیک بسیار ضعیفی داشتند و از دو رنگ مشکی و سفید در آن ها استفاده میشد. امروزه ساخت بازی های رایانه ای پیکسلی بسیار ساده است و حتی بدون برنامه نویسی هم می توانید آن ها را طراحی کنید. تمام زبان های برنامه نویسی مانند C++, Java, C#, Python و … قادر به ساخت این نوع بازی ها هستند.
بازی های ساده دو بعدی
بازی های دو بعدی چیزی شبیه بازی های داخل گوشی های موبایل هستند که از گرافیک خوبی برخوردارند. این نوع بازی ها نیز زیاد سخت نیستند و با زبان های برنامه نویسی C++, Python , C# و .. به راحتی قابل طراحی هستند. مثلا کتابخانه Pygame در پایتون یا موتور بازی سازی یونیتی که با زبان C# کار می کند می تواند گزینه خوبی باشد. البته جهت طراحی کاراکترها می توانید از فتوشاپ و سایر نرم افزارهای گرافیکی نیز استفاده کنید. گفتتی است حتی با HTML , Css, Javascript نیز می توانید این نوع بازی ها را طراحی کنید.
بازی های متوسط سه بعدی
بازی های حرفه ای و متوسط سه بعدی از پیچیدگی نسبتا بالاتری برخوردار هستند و جهت ساخت آن ها از ابزارهای حرفه ای نیز استفاده می شود مانند نرم افزار 3D Max یا Maya جهت ساخت کاراکتر، موتور بازی سازی یونیتی جهت پیاده سازی منطق بازی، زبان C# جهت پیاده سازی دستورات بازی و … یکی از مولفه ای اصلی بازی های سه بعدی متوسط و حرفه ای، استفاده از هوش مصنوعی می باشد که باعث شده است تا بازی های سه بعدی بسیار حرفه ای و واقع گرایانه به نظر برسند.
بازی های حرفه ای سه بعدی
بازی های حرفه ای مانند نسخه های جدید جی تی ای، کال آف دیوتی، ماشین بازی و … همگی در این دسته هستند که مهمترین ابزار در این بازی ها، هوش مصنوعی است. زبان این بازی ها نیز می تواند C++, Python یا C# باشد. علاوه بر آن از این ابزارها نیز استفاده می شود: موتورهای بازی سازی قدرتمند، نرم افزارهای ساخت کاراکتر حرفه ای، رندرینگ کردن، برنامه نویسی موازی جهت بالا بردن سرعت، استفاده از زبان های اسکریپتی مانند Lua جهت افزایش سرعت بازی، استفاد از الگوریتم های قدرتمند هوش مصنوعی، استفاده از سخت افزارهای قدرتمند، GPU های بسیار قدرتمند و …
کلام آخر
برخی از زبان های برنامه نویسی مانند C++ را می توان جهت ساخت هر نوع بازی مورد استفاده قرار داد اما به علت پیچیدگی بالای این زبان معمولا برای ساخت بازی های حرفه ای از آن استفاده می شود. اما بازی های دو بعدی معمولی را می توان با استفاده از کتابخانه های برنامه نویسی مانند PyGame در پایتون طراحی کرد که کار نسبتا ساده ای نیز می باشد. دقت داشته باشید که زبان برنامه نویسی بازی های رایانه تنها یکی از مولفه های اصلی جهت ساخت بازی های رایانه ای می باشد که علاوه بر آن باید به نرم افزارهای گرافیکی، ساخت کاراکتر و … نیز توجه داشته باشیم.