دلایل متعددی در هنگ کردن لپ تاپ وجود دارند از جمله مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری که در اکثر مواقع کاربران با Restart کردن و یا نصب مجدد ویندوز نسبت به رفع این مشکل می پردازند.
زمانی که لپ تاپ یا سیستم خانگی هنگ می کند در هنگام استفاده از آن به خصوص زمانی که عجله دارید می تواند موجب کلافگی شما شود که در صورت بروز چنین خطایی به دنبال دلیل آن خواهید گشت.
در اخبار و ترفندهای تکنولوژی این هفته به بررسی 6 دلیل اصلی هنگ کردن لپ تاپ می پردازیم که می تواند تا حد زیادی به شما در عیب یابی آن کمک کند.
دلایل مختلفی وجود دارند که موجب عملکرد نادرست لپ تاپ یا کامپیوتر خواهند شد که پس از بیان چندین مورد، 6 دلیل اصلی آن را به طور کامل توضیح خواهیم داد.
- اجرای همزمان چندین برنامه
- کم بودن حافظه رم دستگاه
- پر شدن ظرفیت Hard Disk
- عدم سازگاری قطعات سخت افزاری لپ تاپ و نرم افزارهای نصبی
- مشکلات سخت افزاری
- عدم نصب آنتی ویروس مناسب با دستگاه
- داغ شدن CPU و خراب شدن فن آن
- مشکل در رجیستر ویندوز
- بروز مشکل نرم افزاری
بررسی 6 دلیل اصلی هنگ کردن لپ تاپ + راه حل
وجود مشکلات سخت افزاری (کارت گرافیک)
قطعاتی مانند فن، Hard Disk و کارت گرافیک در هنگ کردن لپ تاپ نقش پر رنگی دارند که در صورت بروز چنین مشکلاتی اولین بررسی ها از این قطعات برای رفع ایراد لپ تاپ است.
در اکثر مواقع کارت گرافیک یکی از دلایل اصلی این مشکل به شمار می آید که با نداشتن قدرت و کشش کافی در اجرای برنامه های گرافیکی و نرم افزارهای بازی موجب هنگ کردن و کند شدن لپ تاپ می شود.
پر شدن فضای Hard Disk
کمبود ظرفیت در هارد دیسک دستگاه یکی دیگر از دلایلی است که در هنگ کردن لپ تاپ می توان نام برد که در این صورت به دلیل کمبود فضا در حافظه Cashe آن موجب بالا نیامدن و حتی محو شدن تصویر سیستم خواهد شد.
پر بودن درایو C که معمولا برای نصب ویندوز و برنامه های نصبی مورد استفاده قرار می گیرد یکی از این موارد می باشد.
بروز مشکل نرم افزاری
گاهی اوقات عدم اجرای درست نرم افزارهای نصب شده بر روی سیستم موجب هنگ کردن لپ تاپ خواهد شد که در این صورت می توانید برنامه را ببندید و مجدد اجرا نمایید؛ همچنین در اغلب موارد بایستی نرم افزار را دوباره نصب نمایید.
اجرای چندین برنامه به طور همزمان
گاها پیش می آید که با اجرای همزمان چندین برنامه در لپ تاپ یا کامپیوتر سیستم شما کند و سرعت عملکرد آن افت پیدا می کند و سبب ایجاد ترافیک در اجرای دستورات CPU می شود. در چنین مواقعی می توانید با بستن نرم افزارهای سنگین و یا اجرا کردن برنامه های سبک تر به رفع این مشکل بپردازید.
وجود ویروس و عدم نصب آنتی ویروس مناسب
ویروسی شدن کامپیوتر از موارد دیگری است که موجب کند شدن و هنگ کردن لپ تاپ خواهد شد چرا که اگر آنتی ویروس بر روی دستگاه نصب نشده باشد امکان ورود ویروس، پایین آمدن سرعت و افت عملکرد سیستم افزایش پیدا می یابد.
رجیستر ویندوز و یکپارچه نبودن آن
گسستگی و یکپارچه نبودن اطلاعات موجود بر روی Hard سیستم از موارد شایعی است که می توان در هنگ کردن لپ تاپ برشمرد. همچنین وجود مشکلات در تنظیمات برنامه های نصب شده و قطعات سخت افزاری موجب نواقصی در رجیستری ویندوز در زمان نصب آن خواهد شد که در هنگام کار و اجرا نمود بیشتری پیدا خواهد کرد.
اگر این کندی به دلیل رجیستر ویندوز باشد مجبور به تعویض ویندوز و یا استفاده از نرم افزارهای بهینه ساز رجیستر خواهید شد.
راه حل رفع هنگ کردن لپ تاپ
هنگام بروز چنین مشکلی با انجام چند عمل کوتاه اما کاربردی زیر مانع از طولانی شدن کندی اجرای سیستم شوید:
- از فرستادن دستورات جدید به CPU خودداری کرده و اجازه دهید تا سیستم دستورات قبلی را اجرا کند.
- با فشردن دکمه Caps Lock بررسی کنید که سیستم قفل شده است یا خیر! اگر پاسخی دریافت نکردید لپ تاپ را Restart و مجددا راه اندازی نمایید.
- برنامه هایی که اجرا کرده اید و پاسخی به دستورات پردازشی ارسالی شما نمی دهند را به وسیله دکمه های ترکیبی Ctrl + Alt + Del متوقف نمایید تا بسته شوند.