امروز در بخش جدیدترین اخبار تکنولوژی با مبحث مهم تجهیزات اینترنت اشیا در خدمت شما هستیم. اینترنت اشیا و کاربرد های آن یکی از تکنولوژی های جدیدی می باشد که در چند سال گذشته به سرعت در حال رشد است. تجهیزات اینترنت اشیا بسیار متنوع و زیاد می باشند و با توجه به زمینه ای که در آن از اینترنت اشیا استفاده شود، قطعات اینترنت اشیا نیز متفاوت خواهد بود. مثلا در محیط هایی که نیاز به ثبت دما یا تشخیص گاز یا … باشد، از سنسورهای اینترنت اشیا که مخصوص این کار هستند استفاده می شود. یا مثلا اگر لازم باشد که تصاویر محیط به صورت آنلاین دریافت وبرای مرکز فرستاده شود، از ماژول های اینترنت اشیا مانند انواع دوربین ها و فرستنده ها استفاده می شود. در ادامه مهمترین تجهیزات اینترنت اشیا را بررسی خواهم کرد و با آن ها آشنا خواهید شد.
تجهیزات اینترنت اشیا
بسیاری از قطعات اینترنت اشیا خاص منظوره و در برخی محیط های مخصوص مورد استفاده قرار می گیرند اما مهم ترین ماژول های اینترنت اشیا به شرح زیر هستند:
ماژول فرستند:
وقتی یک شی فیزیکی که به اینترنت اشیا متصل است و اطلاعات محیط را دریافت می کند، در نهایت این اطلاعات را باید به گونه ای برای اشیا دیگر یا سرور اصلی ارسال کند. جهت انجام این کار از فرستنده هایی مانند wi-fi و بلوتوث و … استفاده می شود.
ماژول گیرنده:
از دیگر قطعات اینترنت اشیا، ماژول گیرنده می باشد. اطلاعاتی که اشیا دیگر ارسال می کننده توسط این ماژول دریافت می شود که جهت این کار هم از wi-fi و بلوتوث و … استفاده می شود.
ماژول RFID:
از RFID ها جهت کنترل ورود و خروج و همچنین نظارت بر فرآیندهای حساس استفاده می شود. با این ماژول می توان به راحتی و از راه دور، ورود و خروج محصولات انبار، فروشگاه، کارکنان یک اداره و … را کنترل کرد.
ماژول سون سگمنت:
از این ماژول جهت نمایش اعداد، متن، درجه هوا و … استفاده می شود.
ماژول تشخیص صدا:
یکی دیگر از تجهیزات اینترنت اشیا، ماژول تشخیص صدا می باشد که جهت ضبط هرگونه صدایی از محیط مورد استفاده قرار می گیرد.
ماژول تشخیص حرکت:
یکی دیگر از ماژول های اینترنت اشیا ماژول تشخیص حرکت است که برای محیط های امنیتی و جلوگیری از سرقت استفاده می شود. این ماژول به حرکات محیط حساس است و به محض حرکت یک انسان، حیوان یا … سریعا گزارش می دهد.
ماژول تشخیص سطح آب:
از این ماژول نیز در برخی موارد خاص استفاده می شود مثلا در خط تولید کارخانه ها یا استخر ها.
ماژول تشخیص گاز:
ماژول تشخیص گاز نیز یکی از ماژول های اینترنت اشیا می باشد و در خانه های مجهز به اینترنت اشیا مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا وقتی گاز بخاری یا هر نوع گاز خطرناک دیگری در محیط وجود داشته باشد با این ماژول قابل تشخیص است.
ماژول تشخیص رطوبت خاک:
یکی دیگر از قطعات اینترنت اشیا ماژول تشخیص رطوبت خاک می باشد که در باغ ها و گلخانه ها جهت بررسی کیفیت خاک مورد استفاده قرار می گیرند.
سنسور نور و رنگ:
از این سنسور نیز جهت تشخیص نور و رنگ محیط استفاده می شود. مثلا وقتی با گوشی در یک محیط تاریک یا پر نور کار می کنید، نور گوشی به طور خودکار متناسب با محیط کم یا زیاد می شود که یکی از کاربردهای این سنسورها است.
سنسور سنجش دما:
سنسور سنجش دما نیز جزو یکی از مهم ترین سنسورهای اینترنت اشیا می باشد و جهت رصد مداوم دمای محیط مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا در شرکت های تولید کننده مواد غذایی جهت جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردم تا مهم ترین تجهیزات اینترنت اشیا را برای شما لیست کنم که البته تعداد ماژول های اینترنت اشیا می تواند بیشتر از این تعداد هم باشد اما مهم ترین آن ها همین یازده مورد هستند.