طراحی بازی یکی از سخت ترین و پر چالش ترین زیر شاخه های مهندسی کامپیوتر است که در این مقاله در مورد چالش های ساخت بازی صحبت خواهم کرد. چالش های بازی سازی بسیار زیاد هستند و جهت ساخت بازی های رایانه ای نیاز به یک تیم فنی و تجهیزات پیشرفته ای است. از جمله چالش های ساخت بازی می توان به وجود سخت افزارهای قدرتمند، سیستم های هوش مصنوعی در بازی، بالا بودن تخصص افراد تیم، استودیوهای بازی سازی و … اشاره کرد که در ادامه جدیدترین اخبار تکنولوژی می توانید با این چالش ها آشنا شوید.
چالش های ساخت بازی
افراد موجود در یک تیم یا حتی شرکت های موفق و حرفه ای در زمینه طراحی بازی، با چالش های بسیار زیادی مواجه خواهند شند که مهم ترین چالش های بازی سازی به شرح زیر هستند:
- سیستم های سخت افزاری قدرتمند: جهت ساخت بازی های رایانه ای نیازمند به سخت افزارها و سیستم های پردازشی قدرتمندی است. بازی های رایانه ای جهت پردازش و گرفتن خروجی مناسب و با کیفیت، نیاز به زمان زیاد و پردازنده های قوی دارند که با کامپیوتر های شخصی نمی توان یک بازی معمولی را طراحی کرد.
- توسعه الگوریتم های هوش مصنوعی قوی: قلب تپنده و هسته اصلی بازی های رایانه ای، وجود سیستم های هوشمند و الگوریتم های هوش مصنوعی می باشد. یک بازی مبارزه ای را در نظر بگیرید، وقتی که حریف شما در حال مبارزه با شما است در واقع این حریف دارای یک هوش مصنوعی و دانشی نسبت به مبارزه است که از قبل به آن آموخته شده است. یا مثلا در یک بازی فوتبال چگونه افراد موجود در تیم به صورت طبیعی بازی می کنند؟ بله دقیقا این همان قدرت هوش مصنوعی است که اگر از بازی های رایانه ای حذف شوند، چیزی از جذابیت آن ها باقی نخواهد ماند.
- پویانمایی مناسب: نحوه حرکت کردن، تعامل با محیط، تعامل با سایر شخصیت های بازی و … یکی از نکات مهم و چالش های ساخت بازی های رایانه ای است. اگر دقت کرده باشید هر نوع بازی در سبک حرفه ای، کاراکترها و شخصیت های آن به به خوبی و تقریبا مانند انسان می توانند در محیط بازی به حرکت دربیایند و گیمر ارتباط خوبی با آن ها برقرار می کند.
- وجود یک تیم قوی: از دیگر چالش های بازی سازی، وجود یک تیم قوی و متخصص در زمینه های مختلف می باشد. متاسفانه رشته طراحی بازی بر خلاف سایر شاخه های رشته کامپیوتر، از نبود نیروی متخصص و حرفه ای رنج می برد و افراد بسیار کمی با تخصص بالا در این زمینه وجود دارند در نتیجه جمع آوری یک تیم حرفه ای می تواند از مهم ترین چالش های ساخت بازی باشد.
- نحوه درآمدزایی بازی: انواع نرم افزارها، سایت ها، اپلیکیشن های موبایل و … یا به سفارش یک سازمان یا شرکت خاص طراحی می شوند که هزینه آن به اعضای توسعه دهنده تیم داده می شود یا این که با ایجاد یک اپلیکیشن کاربردی، می توان در دراز مدت کاربر جذب کرد و از آن درآمد کسب کرد. اما در زمینه طراحی بازی قضیه به همین سادگی ها نیست یعنی به ندرت اتفاق می افتد که شرکتی خاص از تیمی درخواست ساخت بازی کند بلکه یک تیم یا شرکت با ساخت بازی باید بازاریابی و مارکتینگ قوی روی آن انجام دهند تا بتوانند از آن بازی درآمد کسب کنند.
آیا طراحی بازی در ایران امکان پذیر است؟
در هر محیط و بازار بکری می توان به صورت هوشمند ورود پیدا کرد و آن را در دست گرفت. در کشور ما زیاد به بازی های رایانه ای پرداخته نشده است که این می تواند یک فرصت بزرگ باشد تا بتوان در این صنعت ورود پیدا کرد و قطعا در آینده نیز شاهد ورود شرکت های مختلفی در این صنعت خواهیم بود.
کلام آخر
چالش های ساخت بازی به همین چند موردی که توضیح دادم خلاصه نمی شوند بلکه موارد بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارند که تیم ها یا شرکت های مختلف در طول کار با آن مواجه خواهند شد.