در معرفی انواع سیستم عامل ها امروز با یک موضوع جدید و جذاب، یعنی آشنایی با سیستم عامل فیوشا همراه شما عزیزان هستیم. همانطور که می دانید، سیستم های هوشمند به دو بخش اصلی نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم می شوند. بخش نرم افزاری که همان سیستم عامل می باشد، وظیفه کنترل و مدیریت بخش های مختلف سیستم را برعهده دارد. در واقع سیستم عامل بستری را برای نصب و استفاده از برنامه های مختلف فراهم می کند و با وجود آن، ما می توانیم با سیستم کار کنیم.
هر کدام از دستگاه های هوشمند، اعم از کامپیوتر، تلفن همراه، تبلت، گجت های مختلف و… سیستم عامل مخصوص خود را دارند. یکی از مطرح ترین شرکت ها در زمینه ساخت سیستم عامل، شرکت بزرگ گوگل می باشد که تا کنون توانسته سیستم عامل های Android و Chrome را گسترش دهد، و به تازگی خبر هایی از طراحی و تولید سیستم عامل فیوشا از سوی این شرکت به گوش می رسد.در ادامه اخبار تکنولوژی با بررسی مشخصات این سیستم عامل همراه ما باشید.
معرفی سیستم عامل فیوشا
با افزایش روزافزون استفاده از تلفن های هوشمند که یکی از ویژگی های اصلی آن اتصال به اینترنت است، معایب گوشی های قدیمی به طور فزاینده ای آشکار می شود. این موضوع باعث شد تیم توسعه دهندگان گوگل به فکر طراحی یک سیستم عامل جدید بیفتند. در نیمه دوم سال 2016 خبرهایی از سیستم عامل جدید Fuchsia به گوش رسید که نشان می داد گوگل در حال کار کردن روی ان است.
فیوشا، که سیستم عامل جدید گوگل است، یک سیستم عامل معمولی نیست. این سیستم عامل می تواند روی هر دستگاهی کار کند؛ از ساعت های هوشمند گرفته تا دستگاه های تلفن همراه، رایانه های قدرتمند، وسایل ارتباطی، وسایل نقلیه برقی، سخت افزار خانه های هوشمند و موارد دیگر. به عبارت دیگر، Fuchsia این قابلیت را دارد که همه دستگاه های هوشمند را یکپارچه کند و به یک سیستم عامل جهانی تبدیل شود.
مزیت سیستم عامل جهانی این است که برنامه نویسان و توسعه دهندگان می توانند برنامه ها و نرم افزارهای خود را در چندین پلتفرم مختلف اجرا کنند. البته نمی توان گفت که بالاترین و تنها هدف فیوشا جهانی شدن این سیستم عامل است و ما هنوز اطلاعات خوبی از این سیستم عامل نداریم.
مقایسه فیوشا با سیستم عامل های اندروید و کروم
فیوشا هم مانند Chrome و Android ، متن باز است و توسط گوگل (حتی نسخه های سخت افزاری شرکت های دیگر) پشتیبانی و کنترل می شود. سیستم عامل فیوشا به طور خاص برای عملکرد بهتر در تعاملات صوتی و همچنین ارائه به روزرسانی های امنیتی قوی تر و مکرر طراحی شده است. انتظار می رود Fuchsia در دستگاه های مختلف از لپ تاپ گرفته تا تلفن های هوشمند و غیره یکسان به نظر برسد؛ یعنی در هر پلتفرم با ویژگی های خاص خود نمایش داده می شود.
سیستم عامل گوگل Fuchsia چه ویژگی هایی دارد ؟
اگرچه فیوشا یک سیستم عامل جدید و جوان است، اما این سیستم جوان دارای ویژگی های منحصر به فردی است و سیستم عامل چندان ضعیفی نیست. در ادامه با ویژگی های اصلی این سیستم عامل آشنا می شویم.
رابط کاربری
فیوشا مبتنی بر متریال دیزاین است و از موتور خود Escher برای رندر و پردازش، و همچنین عناصری مانند دکمه ها ، اجزاء، پنجره ها و پنجره های بازشو که لایه بندی خوبی دارند استفاده می کند.
ویژگی های ساختاری
رابط کاربری و برنامه های کاربردی Fuchsia توسط Flutter برنامه ریزی شده است. Flutter برنامه های مبتنی بر دارت را تولید می کند و برنامه هایی با عملکرد بالا با سرعت 120 فریم در ثانیه ارائه می دهد. به لطف کیت توسعه نرم افزار Flutter، که امکان دسترسی بین پلتفرم ها را فراهم می کند، کاربران قادر خواهند بود اجزای Fuchsia را بر روی دستگاه های Android نصب کنند.
پشتیبانی از پلتفرم های مختلف
سیستم عامل Google Fuchsia طوری طراحی شده است که روی هر دستگاهی با تجربه کاربری یکسان اجرا شود. پشتیبانی چند دستگاهی به توسعه دهندگان برنامه های تلفن همراه اجازه می دهد تا برنامه ها را یکبار رمزگذاری کرده و در چندین دستگاه ارائه دهند.
البته این موارد فقط برخی از ویژگی های سیستم عامل جدید گوگل بود که به صورت مختصر به شما معرفی شد. بدون شک این سیستم عامل با ویژگی های منحصر به فرد بیشتری وارد بازار خواهد شد.
جمع بندی
هدف تیم توسعه Fuchsia ایجاد یک سیستم عامل واحد است که تمام دستگاه های متصل به شبکه را یکپارچه کند. این شامل جایگزینی Android ، Google Chrome و بستری برای استفاده از گجت های خانگی هوشمند است. گوگل همچنین اعلام کرد که تا چند سال آینده اولین دستگاه های خانگی با این سیستم عامل و پس از آن لپ تاپ ها و تلفن های هوشمند مبتنی آن را راه اندازی می کند. باید دید آیا گوگل قادر به انجام این کار است و آیا می تواند سیستم عامل اندروید را با چنین محبوبیتی متوقف کرده و فیوشا را به عنوان جایگزین وارد بازارهای جهانی کند یا خیر.