برای آغاز یک کسبوکار جدید در ایران تحت عنوان صادرات و واردات، شاید در قدم اول کمی سخت به نظر برسد؛ اما اگر سنجیده قدم بردارید و از تجربیات دیگران استفاده کنید، میتوانید پس از مدتی در تجارت موفق شوید. نخستین موضوعی که هر شخص باید قبل از شروع واردات نسبت به آن شناخت کافی داشته باشد، شناخت پرسودترین کالاهای وارداتی است. باتوجهبه اینکه هرساله ممکن است کالاهای موردنیاز مردم متفاوتتر از سال قبل باشد، پس باید هوشمندانه انتخاب کنید.
پرسود بودن کالاها ممکن است به مجموعه عواملی مانند نیاز بازار، تقاضا، قیمتها، تنظیمات گمرکی و سیاستهای تجاری بستگی داشته باشد. بهتر است برای دریافت اطلاعات دقیقتر و بهروزتر در مورد پرسودترین کالای وارداتی به ایران، با متخصصان یک شرکت بازرگانی معتبر تماس بگیرید.
حداقل سرمایه لازم برای واردات کالا به ایران
حداقل سرمایه لازم برای واردات کالا از طریق شرکت بازرگانی ممکن است بسته به نوع کالا، مقدار و ارزش آن، نرخ ارز و سیاستهای تجاری، نیاز مردم، نوسانات ارز و… متغیر باشد. بهعنوانمثال برای واردات کالاهای پرسود مانند قطعات صنعتی و لوازم الکترونیکی باید بهعنوان یک بازرگان در کنار سرمایه اولیه برای خرید کالاها به مالیات گمرک نیز توجه کنید. برای دستیابی به اطلاعات دقیقتر در مورد حداقل سرمایه لازم برای واردات کالا به ایران، توصیه میشود با متخصصان حوزه بازرگانی در ایران تماس بگیرید. آنها میتوانند شما را با قوانین و مقررات مربوط به واردات کالا به ایران آشنا کنند و در خصوص سرمایه لازم توضیحات لازم را ارائه دهند.
بهترین کشور جهت واردات کالا به ایران
باتوجهبه شرایط فعلی ایران، بازرگان یا تجار برای افزایش درصد سود کالاهای وارداتی خود باید کشورهایی را انتخاب کنند که اجرای پروسه واردات کالا از آنها، آسانتر باشد که در مطلب زیر به این کشورها اشاره شده است.
- چین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کالاهای صنعتی و مصرفی در جهان است و میتواند بهترین منابع تأمین کالا را ارائه کند.
- ترکیه نیز یکی از مهمترین کشورها برای واردات به ایران است. این کشور در بسیاری از صنایع مانند پوشاک، مواد غذایی، لوازمخانگی و موارد دیگر تولیدات قابلتوجهی دارد.
- امارات متحده عربی یکی از مهمترین منابع وارداتی برای ایران است و دارای بازارهایی بزرگ برای تجارت است.
- به علت روابط سیاسی مثبت میان روسیه و ایران، این کشور بهترین گزینه برای واردات کالاهای باکیفیت و نسبتاً متنوع هستند.
- آلمان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه فناوری و تولیدات پیشرفته است و میتواند بهترین کالاهای صنعتی و تکنولوژیک را ارائه کند.
- هند یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده و صادرکننده کالاهای مختلف به ایران است، بهخصوص در زمینه مواد غذایی، محصولات الکترونیکی و نساجی.
- کره جنوبی نیز در زمینه صنایع الکترونیکی، خودروسازی و ماشینآلات صنعتی بسیار قوی است و میتواند بهترین کالاها را ارائه کند.
- ایتالیا در زمینه مد، طراحی داخلی، لوازم آشپزخانه و محصولات لوکس دیگر بسیار معروف است.
بیشترین حجم واردات به ایران از کدام کشورها است؟
باوجوداینکه واردات از کشورهای مختلف نظیر چین، روسیه و… برای ایران میسر است؛ اما ازآنجاییکه قیمت خرید کالا و شرایط انتقال آن نقش مؤثری را در حجم واردات ایفا میکند، در طی چند سال اخیر بیشترین حجم واردات کالا به ایران از امارات متحده عربی و چین بوده است.
کالاهای پرسود وارداتی به ایران
- خودرو
- الکترونیکی
- مواد پلاستیکی
- لوازم جانبی موبایل – سود بالا؛ سرمایه کم
- لوازم الکترونیکی و قطعات جانبی آن، پرطرفدار و متنوع
- لوازم آرایشی و بهداشتی، کمحجم و پولساز
- ساعتهای هوشمند ورزشی، نیاز هر ورزشکار
- تجهیزات امنیتی و دوربینهای مداربسته، نیاز هر کسبوکار
- چراغهای LED
- اسپیکرهای بلوتوث و هوشمند
- اسباببازی
- لوازم آشپزخانه
- خوراک و تجهیزات حیوانات خانگی
- پوشاک
- لوازم ورزشی
- شارژر بیسیم
- زنگ درب ویدئویی
- دوربینهای امنیتی IP
- قلم نوری
- سوزن دستگاه نساجی
- قطعات دستگاههای صنعتی
بیشترین حجم واردات به ایران مربوط به کدام کالاها است؟
بیشترین حجم واردات به ایران بستگی به نیاز بازار، تقاضا، قیمتها، تنظیمات گمرکی و سیاستهای تجاری ممکن است دگرگون باشد. اما طبق آمار بهدستآمده در سالهای اخیر بیشترین حجم واردات به ایران را مواد خوراکی تشکیل داده است مانند: ذرت دامی، سبزیجات، برنج، گندم، سویا، کینوآ، انواع دانههای مغذی و میوه همچنین در کنار تمام موارد فوق، مکملهای عضلهسازی و سوماتروپین تحت عنوان نوعی داروی هورمونی دو کالای مهم وارداتی در سال ۱۴۰۱ بودند که به میزان ۱ تن وارد کشور شدند.
عوامل اثرگذار در افزایش سود کالای وارداتی به ایران چیست؟
موارد زیادی وجود دارند که میتوانند در سوددهی نهایی کالای وارداتی مؤثر باشند که ازجمله مهمترین آنها میتوان به میزان تقاضای مردم و شرایط اقتصاد جهانی اشاره کرد؛ اما عوامل تأثیرگذار در افزایش سود محصول وارداتی تنها به موارد فوق محدود نمیشوند و از دیگر عوامل تأثیرگذار در سوددهی بیشتر واردات کالا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کیفیت کالا
- جمعیتشناسی
- قیمت تمام شده
- سیاستهای تجاری
- زیرساختهای کشور
- تحلیل بازار و شناخت رقبا
- ارائه محصولات متنوع و نوآورانه
- نرخ ارز، ذخایر ارزی خارجی و تورم
- تأمین منابع مالی و مواد اولیه با قیمت و کیفیت مناسب
- استراتژیهای بازاریابی مناسب، ارتباط مؤثر با مشتریان و تبلیغات هدفمند
- آشنایی کامل با قوانین و مقررات واردات، رعایت مقررات گمرکی و تصدیقها
- ارائه خدمات پس از فروش، پشتیبانی فنی و رفع مشکلات و ارتباط با مشتریان و بهبود تجربه خرید آنها
توجه به این عوامل و اجرای یک استراتژی کسبوکار مؤثر، میتواند به افزایش سود کالای وارداتی به ایران کمک کند.
در پایان
واردات کالای پرسود به ایران ممکن است به عوامل زیادی بستگی داشته باشد. در اینجا چند شرط مهم و تأثیرگذار برای واردات کالاهای پرسود به ایران توسط شرکتهای بازرگانی را ذکر میکنیم:
- حفظ امنیت کالا
- بررسی تمامی قوانین و مقررات
- کاهش هزینه
- شبکه توزیع قوی و مؤثر در داخل کشور برای توزیع کالا
- کاهش ریسکهای تجارت