چرا لپ تاپ داغ میکنه؟ [ راهنمای کامل به همراه راهکار ]

چرا لپ تاپ داغ میکنه؟بدون شک موارد زیادی در بروز این مشکل تاثیر گذار هستند و هر یک به نحوی می توانند نقش عمده ای در داغ شدن لپ تاپ و سیستم داخلی آن داشته باشند. گاهی به دلایل مختلف مانند: اجرای بازی های سنگین، ادیت تصاویر یا ویدیوها و سایر پروژه ها و تحقیقات سبب می شود که لپ تاپ از نظر سخت افزاری و نرم افزاری با مشکل داغ کردن روبرو شود. اجرای برنامه ها و یا کار کردن زیاد با لپ تاپ بدون شک منجر به داغ شدن بدنه و سایر تجهیزات درونی آن خواهد شد و باید برای حل آن راهکارهایی بیابید. جدیدترین اخبار و ترفند های تکنولوژی امروز را به این سوال که چرا لپ تاپ داغ میکنه؟ اختصاص داده ایم، برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمای حل این مشکل با ما همراه باشید.

چرا لپ تاپ داغ میکنه؟

همانطور که گفتیم این سوال همانند سوال چرا لپ تاپ روشن نمیشه؟ می تواند مفهوم کلی داشته باشد. لپ تاپ به دلایل خارجی و داخلی با مشکل داغ شدن مواجه می شود که البته این داغ شدن طبیعی است، مگر اینکه همراه با صداهای عجیب و یا افزایش بیش از حد دما روبه‌رو شود که منجر به و تخریب سخت‌افزارهای درونی خواهد شد. اگر در حین انجام پروژه یا برنامه هستید و متوجه داغ شدن غیر طبیعی آن شدید و نمی توانید لپ تاپ را خاموش کنید بهتر است تا حد ممکن برنامه های بلا استفاده و باز خود را ببندید.

ساده ترین راه برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ

بدون شک اولین و ساده ترین راه برای پیشگیری از داغ شدن لپ تاپ استفاده از فن است. طراحی و تکنولوژی فن ها به گونه ای است که می‌ توانند حرارت لپ تاپ را دریافت و به جای آن هوای خنک و سرد را به بدنه انتقال دهند. در این صورت با خنک شدن بدنه و دریافت گرما می توان تا حد زیادی از داغ شدن لپ تاپ جلوگیری کرد.

دو منبع اصلی که سبب داغ شدن لپ تاپ می شوند CPU و کارت گرافیک هستند. استفاده از فن سبب می‌ شود که به طور مستقیم با هوای خنک مواجه شوند. فن ها دارای تورهای محکمی هستند که می توانند منجر به گردش هوا شون.، استفاده از استندهایی در زیر فن و یا پایه های ثابت، از یک جا ماندن هوا جلوگیری می کند. گاهی کاربران به این اتفاقات واکنشی نشان نمی دهند و پس از غیر فعال شدن عملکرد سیستم می پرسند که چرا لپ تاپ داغ میکنه یا چرا لپ تاپ هنگ میکنه؟

از کجا بفهمیم داغ شدن لپ تاپ خطرناک است؟

اینکه چرا لپ تاپ داغ میکنه و یا از کجا بفهمیم این داغ شدن خطرناک یا عادی است به توجه خاصی نیاز دارد. می توانید نشانه‌های موجود را چک و بر اساس آن بفهمید که این حد از داغ شدن برای لپ تاپ خطرناک است یا نه!
این نشانه ها شامل موارد زیر می شوند:

  • اگر لپ تاپ به حدی داغ شد که نتوانید برای مدت ۵ ثانیه دست خود را روی آن قرار دهید بدون شک یکی از خطرناک‌ ترین نشانه ها به حساب می آید.
  • چنانچه از فن لپ تاپ برای خنک کردن آن استفاده می کنید به صدا و میزان دور آن توجه کنید؛ اگر فن لپ تاپ با حداکثر قدرت خود کار کرده اما اثری از خنک شدن بدنه وجود نداشت و صداهای غیر عادی از آن به گوش رسید بدون شک این داغ شدن غیر طبیعی است.
  •  اگر در حال انجام پروژه های سنگین و یا تحقیقات گسترده هستید، می توانید در حین کار به صدای فن گوش کنید؛ اگر کار نکرد یکی دیگر از عمده دلایل داغ شدن لپ تاپ به حساب می آید.
  • در حال انجام پروژه و یا کارهای سنگین گرافیکی هستید که پردازنده را بسیار درگیر می کند، در این حال بدون هیچ پیام یا هشدار قبلی لپ تاپ خاموش می شود. این یکی از خطرناک ترین نشانه های داغ شدن لپ‌تاپ است که می‌تواند منجر به تخریب نرم‌افزار و سخت‌افزار سیستم شود.
  • توجه کنید که مجدد در حال انجام بازی و یا نوشتن تحقیقات درسی و کاری خود هستید و به طور ناگهانی صفحه لپ تاپ آبی می شود و عملکرد لپ تاپ با خطا مواجه خواهد شد. در این صورت بدون شک لپ تاپ به طور غیر طبیعی داغ شده و باید برای حل این مشکل راه کارهای جدیدی را در نظر داشت.
  • یکی دیگر از نشانه های اینکه چرا لپ تاپ داغ میکنه هنگ کردن یا فریز شدن صفحه نمایش آن است. در این حالت شما هر اقدامی را که انجام می دهید هیچ واکنش روی صفحه نمایش نمی بینید و حتی نشانه گر موس نیز تکان نخواهد خورد.

چطور بفهمیم دمای لپ تاپ چقدر است؟

گاهی ممکن است به دلیل انجام کار سخت و سنگین دمای لپ تاپ بالا برود و این دما به نظر شما غیر طبیعی باشد، حال اینکه به هیچ عنوان غیرطبیعی نیست و چون قبلاً این تجربه را نداشتید آن را خطرناک می شمارید. برای اینکه بدانید دمای معمول و طبیعی لپ تاپ چقدر است ما روش های زیادی را به شما نشان خواهیم داد. اپلیکیشن و نرم افزارهای زیادی وجود دارند که می تواند به شما در تعیین دمای لپ تاپ کمک کند. می توانید هر یک از آنها را نصب و با استفاده از آن میزان دمای لپ تاپ را بسنجید. این برنامه ها شامل موارد زیر هستند که هر یک به صورت جداگانه دمای اجزای مختلف لپ تاپ را به شما نمایش می دهند.

  • Core Temp
  • HWiNFO
  • HWMONITOR

پس از راه اندازی این اپلیکیشن ها توجه کنید که دمای طبیعی هر سیستم با سیستم دیگر و نسل های دیگر متفاوت است، اما به طور معمول چنانچه دمای سی پی یو به ۸۰ تا ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد برسد سیستم به صورت خودکار خاموش می شود و شما قبل از آن هیچ هشداری را دریافت نخواهید کرد.
می توانید با استفاده از این برنامه ها هر چند وقت یکبار و در زمان انجام کارهای سنگین دمای لپ تاپ را چک کنید.

چرا لپ تاپ داغ می کنه؟ [ راهنمای کامل به همراه راهکار ]

چرا لپ تاپ داغ میکنه و چه راهکارهایی وجود دارد؟

خوب اینکه چرا لپ تاپ داغ میکنه همانطور که گفتیم دلایل مختلفی دارد و اینکه چه راهکارهایی می‌تواند مانع از پیشگیری یا دفع این حرارت شوند نیز مبحثی جدا است که بخش عمده آن ها در موارد زیر خلاصه می شوند.

نداشتن تهویه قوی

بدون شک داشتن تهویه قوی می‌تواند از تجمع دما و حرارت در لپ تاپ جلوگیری کند. اگر شما لپ‌ تاپ را روی تخت یا فرش می گذارید در مدت کوتاهی منافذ تهویه آن مسدود خواهد شد. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق استفاده از فن های خارجی و یا پد های مجهز به فن است که با ایجاد فاصله بین کف لپ تاپ و سطح زیرین منجر به تهویه و گردش هوا می شوند.

راه های ورودی هوا و فن

اگر از فن های خارجی استفاده می کنید پیشنهاد می کنیم که حتما راه های گردش هوای آن را از گرد و غبار پاک کنید. گرد و غبار به مرور زمان مجاری هوای لپ تاپ و فن را مسدود خواهند کرد و مانع از گردش هوای مناسب خواهند شد. یکی از راه های تشخیص باز بودن این مجاری صدای فن است. اگر صدای فن لپ تاپ به خوبی شنیده نشود مجاری هوا و فن دچار مشکل شده است. اما چه راه حلی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد؟ می توانید از کمپرسور هوای فشرده که معمولاً برای پاک کردن منافذ ریز اتومبیل استفاده می شود، بهره بگیرید. در ضمن هیچگاه استفاده از سشوار، جاروبرقی و سایر اسپری های شیمیایی نقش مفید و کاربردی در پاک کردن این مجاری هوا نخواهند داشت۔

درایوهای قدیمی

همانطور که عنوان کردیم سی پی یو و کارت گرافیک دو منبع اصلی گرم شدن دمای داخلی لپ تاپ هستند. اگر درایو مناسب بر روی لپ تاپ نصب نباشد، عملکرد این دو بخش بسیار کندتر پیش خواهد رفت و انرژی زیادی را صرف اجرای عملیات مورد نظر شما می کنند که در نهایت منجر به داغ شدن لپ تاپ می شود. در پاسخ به این سوال که چرا لپ تاپ داغ میکنه می توان درایو های قدیمی را یکی از علل اصلی دانست که برای راه حل آن می بایست نسل جدید و ورژن آخر درایو را بر روی سیستم خود نصب کنید.

سیستم عامل قدیمی

سیستم عامل ها نیز همانند درایوها می توانند تاثیر مستقیمی بر عملکرد سی پی یو داشته باشند. اگر مشکل نرم افزاری یا سیستم عامل قدیمی را دارید، پیش از این که لپ تاپ درگیر مشکل داغ شدن شود لازم است که نسل جدیدی از سیستم عامل ها یا نرم افزارهای مورد نیاز خود را بر روی آن نصب کنید.

آنتی ویروس سنگین

یکی دیگر از دلایلی که سبب داغ شدن بیش از حد لپ تاپ می‌شود استفاده از آنتی ویروس های سنگین و قوی است که می‌تواند حجم زیادی از سی پی یو و حافظه را در گیر کند. برای جلوگیری از این کار به عنوان راه حل می توانید از ورژن های سبک با حجم کم استفاده نمایید.

موارد عنوان شده نقش زیادی در اینکه چرا لپ تاپ داغ میکنه دارند که رعایت هر یک می تواند تاثیر زیادی در رفع این مشکل داشته باشد.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.