۵ مورد از اشتباهات بازار خرسی، که هرگز نباید مرتکب شوید

دنیای ارزهای دیجیتال، پر از فراز و نشیب‌های فراوان است. این فراز و نشیب‌ها همیشه و از همان ابتدای ایجاد این بازارها، بسیار شدیدتر از بازارهای مالی سنتی بوده است. افرادی که تازه پا به این بازار می‌گذارند ممکن است از دیدن از بالا و پایین‌های شدید و نوسانات سریع، دچار اشتباه شوند.

فعالان در این بازار حتی ریزش‌های 90 درصدی را هم تجربه می‌کنند که در بازارهای مالی دیگر بسیار بعید است. بالا بردن دانش و نیز تجربه کار در این بازار، می‌تواند تا حد زیادی روی عملکرد شما در این شرایط به عنوان تریدر تاثیر مثبت داشته باشد و از اشتباهات شما بکاهد.

در این مقاله قصد داریم تا با اشتباهات بازار خرسی که می‌تواند برای تریدرها همراه با ضررهای فراوان باشد، آشنا شویم و ببینیم در این شرایط چه کار می‌توان کرد تا از خطر در امان بمانیم.

اشتباهات بازار خرسی که باید از آن‌ها اجتناب کرد، چیست؟

وقتی قیمت‌ها نزولی باشد و رکود بازار را فرا گرفته باشد، در اصطلاح به آن بازار خرسی گفته می‌شود. در این بازار عرضه بالا و تقاضا برای خرید بسیار کم است. در این شرایط تریدرها به دلیل ترس از دست دادن سرمایه، ممکن است اشتباهات جبران ناپذیری را مرتکب شوند. اگر در این شرایط قرار گرفتید، این اشتباهات را به خاطر داشته باشید و سعی کنید از آن‌ها دوری کنید:

1.     معامله از روی ترس و وحشت

ترس از دست دادن سرمایه در این بازارها، باعث ایجاد اضطراب در افراد می‌شود. اضطراب یک عکس‌العمل در مقابل خطر است و در آن افراد کنترل خود را از دست داده و ممکن است معاملات غیرمنطقی و اشتباه انجام دهند. فروش هیجانی یا اصطلاحا (Panic Selling) یکی از مهم‌ترین اشتباهات بازار خرسی است و به حالتی در فعالان بازار گفته می‌شود که افراد بدون برنامه‌ریزی قبلی و فقط از روی ترس و استرس از روی شایعات، اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال می‌کنند. به یاد داشته باشید که خرید و فروش باید از روی عقل و منطق انجام شود و نه احساساتی مانند ترس.

به عنوان مثال بیت کوین که امروزه طلای ارزهای دیجیتال نامیده می‌شود، را در نظر بگیرید. مردم برای حفظ دارایی خود در زمان تورم و به دلیل کاهش ارزش ارزهای فیات، به خرید بیت کوین تمایل پیدا کرده‌اند. اما این که در اثر کاهش قیمت بیت کوین در بازار، به صورت ناگهانی اقدام به فروش کنیم، از روی ترس است؛ زیرا بیت کوین در طولانی مدت نقش و ارزش خود را در این بازار حفظ کرده است. هنگام نوسانات و پایین آمدن‌های مقطعی، بسیاری از افراد به صورت ناگهانی برای فروش بیت کوین اقدام می‌کنند، که این کار بیشتر به خرابی بازار دامن می‌زند. اگر به این مورد که نوسانات همیشه جزئی از بازار ارزهای دیجیتال است، آگاهی داشته باشید، از روی ترس معامله نخواهید کرد.

images_1678632407_640de5d7ca1e5.png

2.     نگه داشتن بی‌منطق یک ارز دیجیتال

یکی دیگر از اشتباهات بازار خرسی، نگهداری بی‌منطق یک ارز دیجیتال است. وقتی ارزش یک ارز دیجیتالی که خرید‌ه‌اید مدام در حال کاهش است، نگه داشتن آن منطقی نیست و باید بدون غرور بدانید که سرمایه‌گذاری بدی کرده‌اید و زود جلوی ضرر را بگیرید. برخی افراد به سرمایه‌گذاری خود وابسته می‌شوند و ارز دیجیتالی که خرید‌ه‌اند را نگه می‌دارند. این مشکل در سال‌های 2017 و 2018 و زمان رکود بازار برای بسیاری رخ داد. بسیاری از ارزهای دیجیتال افت کردند و افراد به خیال این که قیمت آن‌ها دوباره اوج می‌گیرد، از فروش اجتناب کردند. اما قیمت این ارزهای هرگز بالا نرفت و ضررهای بسیاری متحمل شدند.

باید بدانید که آلت کوین‌هایی که بیش از 90 درصد بالاترین ارزش خود افت می‌کنند، بعید است که دوباره اوج بگیرند و بهتر است با فروش آن‌ها، از ضررهای بیشتر جلوگیری کنید.

3.     معامله بیش از حد

معاملات زیاد نیز نتیجه تسلیم شدن به احساسات در این بازار است. این عوامل ممکن است باعث مشکل باشند:

  •         نداشتن آگاهی درباره ماهیت ارزهای دیجیتال
  •         از دست دادن فرصت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری
  •         تمایل برای جبران سریع

در بازار ارزهای دیجیتال احساسات جایی ندارد و تنها عقل و منطق است که می‌تواند جلوی اشتباهات را بگیرد.

4.     تلاش برای پیدا کردن کف قیمت

یکی دیگر از اشتباهات بازار خرسی، تلاش برای پیدا کردن کف قیمت برای خرید در پایین‌ترین قیمت است. هنگامی که افراد می‌خواهند یک ارز دیجیتال خاص را بخرند؛ در زمان خرید تردید دارند و با خود می‌گویند که قیمت باز هم پایین‌تر می‌آید و هیچگاه این خرید اتفاق نمی‌افتد. زیرا:

  •     علی رغم آنکه قیمت پایین می‌آید؛ اما افراد از خرید اجتناب می‌کنند؛ زیرا فکر می‌کنند باز هم قیمت پایین‌تر می‌رود.
  •      قیمت پایین نمی‌رود و افراد باز هم خرید انجام نمی دهند، چون فکر می‌کنند قیمت ریزش خواهد کرد.

در ریزش بازار در همه‌گیری کرونا، بسیاری تصور می‌کردند که قیمت بیت کوین باز هم پایین‌تر می‌رود؛ اما این گونه نشد و قیمت‌ها اوج گرفت. واقعیت این است که هیچ کس از آینده این بازار خبر ندارد و بهتر است از روش‌هایی مانند میانگین هزینه دلار (DCA – Dollar Cost Average) کمک بگیرید. این استراتژی می‌گوید که وقتی DCA ریزش کند، شرایط برای رشد بازار ارزهای دیجیتال فراهم می‌شود. برای اطلاع بیشتر از روش میانگین هزینه دلاری پیشنهاد می‌کنیم مقاله «چگونه در قیمت بیت ‌کوین (Bitcoin) تخفیف بگیریم؟» را بخوانید.

به علاوه، این روش یک راه بهتر برای سرمایه‌گذاری، معامله به صورت دوره‌ای است. در این روش شما سرمایه‌گذاری خود را با مبلغ مشخصی به صورت دوره‌ای مثلا هفتگی و ماهانه انجام می‌دهید. در این روش قیمت خرید از میانگین قیمت خرید دوره‌ای بدست آورده می‌شود و به این صورت ریسک سرمایه گذاری پایین می‌آید.

5.     توجه نکردن به سلامت روانی و سرمایه‌گذاری بلندمدت

یکی دیگر از اشتباهات بازار خرسی، توجه نکردن به سلامت روان خودتان است. باید بدانید که نوسانات در این بازار زیاد است و هیچ سود و یا ضرری ارزش فدا کردن سلامتی روحی و روانی شما را ندارد. پس بهتر است روی روش‌هایی کار کنید که استرس شما را کاهش دهد. یکی از این روش‌ها، سرمایه‌گذاری بلند مدت است. اگر اطمینان دارید که بیت کوین ارز دیجیتال ارزشمندی است و یا اتریوم پلتفرم پرکاربردی برای آینده خواهد بود، چرا برای کاهش ارزش جزئی آن‌ها، دچار اضطراب می‌شوید؟ برای کاهش استرس بهتر است سرمایه‌گذاری خود را بلند مدت تصور کنید و اسیر تبلیغات شرایط خرسی بازار نشوید.

سخن آخر| اشتباهات بازار خرسی

نکته مهم در بازار ارزهای دیجیتال این است که قبل از وارد شدن باید بدانید که نوسانات شدید جزئی جدانشدنی از آن است و نباید بیشتر از توان روحی و مالی خود در آن سرمایه‌گذاری کنید. این موضوع تا حد زیادی جلوی اشتباهات بازار خرسی را خواهد گرفت.

برای اطلاع از جدیدترین مطالب آموزشی و آخرین اخبار ارزهای دیجیتال به سایت صرافی ارز دیجیتال همتاپی مراجعه نمایید.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.