خدمات کابل کشی شبکه چیست و چه استانداردهایی دارد؟

 

کابل های شبکه برای اتصال و انتقال داده ها و اطلاعات بین سیستم های کامپیوتری، روترها، سوئیچ ها و شبکه های فضای ذخیره سازی استفاده می شود. این کابل‌ها اساسا حامل یا زیرساخت و رسانایی هستند که اطلاعات مشخص شده از طریق آنها جریان می یابد. مدل ‌های مختلفی از کابل های مورد استفاده در شبکه وجود دارد و نوع مناسب برای استفاده به ساختار و توپولوژی یا همان معماری کلی سیستم شرکت و مجموعه شما بستگی دارد. رایج ترین انواع کابل های ارتباطی که به آن “کابل جفت به هم تابیده” گفته می شود، غالب است. در شبکه های محلی؛ متداول‌ترین نوع کابل زوج به هم تابیده است که برای معمولاً محیط‌های اداری، تجاری و سازمان ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابل کشی ستون فقرات شبکه های کامپیوتری است

در این مطلب به سراغ نحوه کابل کشی شبکه و استاندارهای لازم آن رفته ایم.

چند نکته و استانداردهای بسیار مهم درباره کابل کشی شبکه

  1. طول کابل
  2. مسیر مناسب برای کابل
  3. نوع کابل
  4. استفاده از پچ کورد
  5. جلوگیری از تداخل سیگنال
  6. استاندارد سازی محیط ( رطوبت و گرما و یا سرمای زیاد)
  7. سرپوش مناسب برای محیط های خاص

کابل کشی شبکه

طول کابل

حداکثر طول کابل کشی در هر مجموعه ای تا ناحیه کاری مد نظر باید ۹۰ متر برای کابل کشی افقی و ۶ متر برای کابل کشی ناحیه کاری باشد.
بهتر است طول سیم کاربر که از پریز به کامپیوتر وصل می‌شود ۳ متر باشد تا افت سیگنال ایجاد نشود. (در صورت فاصله بیشتر از شش متر بیشتر نشود)
در کابل کشی Backbone باید از کابل‌هایی مدل بالاتر با انتقال سرعت بالاتر نسبت به بقیه استفاده کرد چون دیتای بیشتری از طریق آن‌ها منتقل می‌شود

منبع:

https://avashnet.com/structured-cabling/

در مجموعه هایی که سیستم اداری و خدماتی آنها به صورت اتوماتیک و مکانیزه است کیفیت انجام این مدل خدمات در شبکه بسیار اهمیت دارد و یکپارچگی و استاندارد سازی از اجزای اصی این کار برای سازمان به حساب می‌آید.  یادتان باشد که اگر در همان ابتدای راه اندازی، غیر استاندارد این کار انجام گیرد، نه تنها بازدهی شبکه مجموعه شما را پایین می‌آورد، بلکه به دلیل کوتاهی در رعایت استاندارد، در آینده مجموعه را متحمل هزینه‌های بیشتری خواهد کرد.

مسیر مناسب برای کابل

به خوبی می دانید که کابل کشی در هر مسیری امکان ندارد و در برخی از مجموعه ها با مشکلات زیادی را پیمانکار باید حل کند. با توجه به مسیر کابل کشی و رعایت استانداردها همچنین زیبایی کار، تکنسین مجبور به استفاده از ترانک و یا داکت بسته به کارفرما و مکان آن دارد.

نکته مهم در این مورد این است که کابل ها نباید از از کنار کابلهای برق و یا دستگاه های تولید کننده نویز رد شود.

نوع یا برند کابل

برندهای مختلفی در زمینه تولید کابل کار می‌کنند. برندهای داخلی و خارجی. بهتر است این مورد را بر عهده مجری کار بگذارید، زیرا با توجه به تجربه کاری و استفاده از مدل های مختلف در پروژه های متفاوت به مرور زمان کیفیت هرکدام از آنها را بهتر می دانند. این کابل های شبکه در سرعت های ۱۰۰MB تا ۴۰G تولید می شوند.

بسته به میزان هزینه ای که کارفرما در نظر دارد و همچنین سرعت مد نظر کابل های متفاوتی در پروژه های مختلف استفاده می‌شود.

استفاده از پچ کورد

بهتر است برای کابل کشی شبکه از پریز مربوط به شبکه تا سیستم های کامپیوتری از پچ کورد استفاده شود ت هم افت سیگنال وجود نداشته باشد و هم برای زیبایی کار با ظول کمتری از کابل روبرو شویم. بهتر است از هسته های مسی با درصد خلوص پایین استفاده کنید. دقت کنید که این کابلها روکش مناسبی داشته باشند تا به مرور زمان و با سرعت از بین نروند.

جلوگیری از تداخل سیگنال

در بالا هم گفته شد که برای جلوگیری از تداخل نویز بهتر است که کابل ها از کنا کابل های برق فشار قوی یا تجهیزات برقی رد نشود. کابل کشی در شبکه می تواند به صورت نامنظم و بهم ریخته و بسته شده انجام شود تا از رخ دادن القای مغناطیسی جلوگیری شود

استاندارد سازی محیط ( رطوبت و گرما و یا سرمای زیاد)

انتخاب نوع کابل و روکش مناسب برای آن در محیط های با رطوبت بالا و یا محیط هایی با گرد و خاک زیاد و صنعتی بسیار مهم است.

کابل هایی که  PoE هستند، امکان دارد در انتهای خود یا در طول مسیر گرمای و حرارت بیشتری ایجاد کنند. این تغییر دمایی می توانند سبب تغییر در عملکرد الکتریکی شود و روی کیفیت انتشار سیگنال تاثیر بسیار زیادی بگذارد.

سرپوش مناسب برای محیط های خاص

اگر از فیبر نوری در کابل ها استفاده می کنید، پچ کوردهای فیبر بسیار نرم و انعطاف پذیر هستند، بهتر است که از سرپوش های خاصی که برای این کار در بازار وجود دارند استفاده کنید.

خدمات کابل کشی شبکه

انواع کابل شبکه

  • cat1    حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 1Mbps
  • cat2    حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 4Mbps
  • cat3    حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 10Mbps
  • cat4    حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 20Mbps
  • cat5    حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 100Mbps
  • cat5 e   حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 1000Mbps
  • cat6    حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 10Mbps
  • cat6 e     حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 10Mbps
  • cat7    حداکثر سرعت پشتیبانی شده: 10Mbps
  • cat8

اجرای پسیو شبکه شامل چه مواردی می‌شود؟

  1. داکت کشی و ترانکینگ
  2. نصب دوربین مداربسته
  3. نصب و آرایش انواع رک ایستاده و دیواری
  4. نصب نودها، پریزها، کیستون‌ها و …
  5. بهینه سازی زیر ساخت شبکه‌های قدیمی
  6. و….

مراحل کابل کشی در شرکت آوش نت

اغلب کسانی که به این خدمات نیاز دارند  به اولین موردی که دقت می‌کنند قیمت است. اما دقت کنید که قیمت در کارهایی مانند خدمات شبکه های کامپیوتری معمولا اگر شرکت با انصافی پیدا کنید طبق تعرفه نظام صنفی و یا پایین تر است. این تفکر بسیار اشتباه است که اول قیمت را بررسی کنیم. بهترین کار این است که اول بررسی کنیم شرکت پیمانکار به بحث رعایت های استانداردها و نکاتی که باید در مورد پسیو اهمیت دهد، می پردازد یا خیر؟

  • ما در اولین مرحله این خدمات آوش نت از محل اجرای پروژه مشتری بازدید خواهیم کرد. بازدید ها توسط کارشناسان یا تکنسین متخصص شبکه انجام می‌گیرد و اطلاعات مورد نیاز برای طراحی پروژه و صدور پیش فاکتور جمع‌آوری می‌شود.
  • در مرحله دوم از کابل کشی شبکه تکنسین با توجه به نیازهایی که اجرای پروژه دارد و با توجه به هزینه ای که کارفرما تعیین کرده، بهترین تجهیزات را چه نو و چه استوک پیشنهاد خواهیم داد. اگر کارفرما این تجهیزات را خودش تهیه نکند و تمایل داشته باشد که ما آن را تهیه کنیم، کارشناس شبکه دستگاه‌های مورد نیاز را خریداری خواهد کرد.
  •   پس از خریداری تجهیزات و طراحی نقشه مناسب برای محل پروژه،  مرحله کابل کشی و در صورت نیاز ترانکینگ و داکت در محل های مناسب به صورت استارندارد و منظم انجام می‌گیرد.
  • در مرحله آخری که برای انجم خدمات کابل کشی اجرا می‌شود، تست عملکرد مناسب دستگاه ها و کابل ها است.  تمام نود ها تست و تمام سرویس‌های اجرا شده، انجام گرفته در حضور کارفرما تست می‌گردد.
ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.