مهریه چیست؟ مهریه مالی است که وقتی عقد نکاح بین زن و مرد انجام می شود، مرد باید به زن پرداخت کرده و یا موظف به پرداخت آن می باشد،اگر به دنبال راهی می گردید تا از تمامی حق و حقوق خود مطلع شوید خواندن این مقاله می تواند کمک زیادی برای شما باشد د، در این مقاله قصد داریم به چند تا از سوالات شما با موضوع مهریه زن همچنین به غیر از مهریه چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد، آیا نصف دارایی مرد به زن تعلق میگیرد، اگر زن درخواست طلاق دهد مهریه به او تعلق می گیرد، در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق می گیرد را پاسخ دهیم، شما می توانید برای اطلاع بیشتر از حقوقی که به زن تعلق می گیرد به وکیل زن در یزد مراجعه کنید در ادامه مطالب باما همراه باشید.
به غیر از مهریه چه حقوقی به زن تعلق میگیرد؟
همانطور که میدانید مهریه حق شرعی و قانونی زن است که از زمان جاری شدن خطبه عقد بین زن و شوهر، مرد موظف به پرداخت آن می شود، به همین منظور اگر زنی بخواهد از همسرش جدا شود ابتدا باید تکلیف حق و حقوق خودش را مشخص کند حقوق زن شامل: نفقه، مهریه، اجرت المثل می شود، در ادامه بحث به غیر از مهریه چه حقوقی به زن تعلق میگیرد؟ باید گفت که به علاوه مهریه زن از حقوق دیگری نیز برخوردار است که در موارد ذیل به آن اشاره شده است.
- نفقه: نفقه مانند مهریه از زمانی که خطبه عقد بین زن و مرد خوانده می شود مرد موظف به پرداخت آن به زن می گردد، نفقه شامل: خوراک، پوشاک، هزینه های درمانی، خرج روزانه زن می شود.
- اجرت المثل: در قانون هزینه ای برای کارهایی که زن در خانه انجام می دهد در نظر گرفته است این کار ها شامل: شست و شو، پخت و پز، آشپزی می شود.
- نحله: شاید برایتان جالب باشد که بدانید زن حقوق دیگری به نام نحله دارد، همانطور که میدانید طبق قانون تنها وظیفه زن تمکین شوهر و تربیت فرزندان است، اگر زنی مستحق دریافت اجرت المثل نباشد و اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد زن می تواند حق نحله خود را طلب کند. اگر قصد دارید بیشتر با حق و حقوق خود بعد از طلاق آشنا شوید می توانید از وکیل مهریه در یزد کمک بگیرید.
آیا نصف دارایی مرد به زن تعلق میگیرد؟
براساس قانون چه در طول زندگی مشترک و یا حتی بعد از طلاق مرد و زن استقلال مالی خود را دارند و هیچکدام نمی توانند در مال یکدیگر دخل و تصرف داشته باشند، اما در مواقعی وجود دارد دارد که مرد خودش تنصیف اموال در شروط 12 گانه ضمن عقد را امضاء کرده است در این صورت بعد از طلاق نصف اموال مرد با زن نصف می شود، اما تنصیف اموال زن و مرد از یک سری شرایط برخوردار است که در در ادامه مطلب به آنها می پردازیم:
- اگر مردی ادعا کند که متوجه امضاء شرط تنصیف اموال نشده است، ادعای آن مورد قبول نیست و موظف به پرداخت نصف مال است.
- شرط تنصیف اموال زمانی مورد قبول واقع می شود که طلاق از طرف مرد باشد پس در طلاق توافقی و یا طلاق از طرف زن این شرط باطل می شود.
- اگر درخواست طلاق از طرف زوج باشد و در دادگاه ثابت کند که به دلیل سوء رفتار زن و یا عدم تمکین از طرف زن مجبور به طلاق است دارایی مرد به زن تعلق نمی گیرد.
- همانطور که میدانید در شرط تنصیف اموال، فقط اموال نصف میشود که مرد بعد از عقد بدست آورده است، حتی اگر قبل از طلاق این اموال را انتقال داده باشد بازم شامل این شرط نمی شود.
- همینطور باید گفت که در شرط تنصیف اموال نکته تا ۵۰ درصد نصف دارایی ذکر شده است پس برای نصف کردن اموال مرد با زنش قاضی تصمیم گیری می کند که چند درصد از اموال به زن تعلق می گیرد.
- براساس ماده 111 قانون مدنی شرط تنصیف اموال قابل تغییر است برای مثال مرد در عقدنامه ذکر می کند که حتی اگر طلاق از طرف زوجه باشد نصف مال برای زن است.
- همینطور زن باید سندی مبنی بر اموال شوهر به دادگاه ارائه دهد تا بتواند از این اموال بهره ببرد.
اگر زن درخواست طلاق بدهد مهریه به آن تعلق میگیرد؟
همانطور که میدانید مهریه حق شرعی و قانونی زن است، اما برای برخی سوال است که اگر زن درخواست طلاق بدهد مهریه به آن تعلق می گیرد؟ در جواب این سوال باید گفت مواردی وجود دارد که زن نمی تواند مهریه خود را طلب کند برخی از این موارد در مطلب ذیل نام برده شده است:
- اگر در عقدنامه ذکر شده باشد که زن مهریه ای ندارد، نمی تواند بعد از طلاق مهریه خود را بگیرد.
- در برخی موارد زن و مرد توافق می کنند که زن مهریه را طلب نکند، اما باید در قرارداد طلاق این نکته ذکر شود.
- اگر قاضی این حکم را صادر کند که زن موجه به دریافت مهریه نیست، زن نمی تواند مهریه خود را طلب نماید.
- اگر زنی در طول زندگی مشترک به شوهرش خیانت کرده باشد، دادگاه در مورد تعلق گرفتن مهریه به زن تصمیم گیری می کند.
- در برخی موارد هم ممکن است زن و شوهر طلاق توافقی را انتخاب کنند، در این صورت درباره تمامی حق و حقوق زن توافق می شود و همینطور در قرارداد طلاق توافق طرفین ثبت می شود.
در طلاق توافقی چه چیز های به زن تعلق میگیرد؟
در کشور ایران یکی از مهم ترین بحث ها که به آن توجه ویژه ای می شود حقوق زن است تا خانم ها بتوانند زندگی راحت و آسوده ای را تجربه کنند، حتی اگر زنی طلاق گرفته باشد طبق قانون مدنی برای آن نیز حق و حقوق در نظر گرفته می شود در ادامه مطلب میخواهیم حق و حقوق زن در طلاق توافقی را با هم بررسی می کنیم:
بحث مالی زن بعد از طلاق
- نفقه: نفقه یکی از مهم ترین حقوق زن است که بعد از جاری شدن خطبه عقد بین زن و شوهر، مرد مشمول پرداخت نفقه می شود.
- مهریه: مهریه مانند نفقه یکی از حقوق قانونی زن است که بعد از عقد مرد موظف به پرداخت مهریه به زن است.
- اجرت المثل: به اجرتی گفته می شود که زن در طول زندگی زناشویی در قبال کار هایی که انجام میدهد کسب می کند،
بحث غیر مالی زن بعد از طلاق
حضانت فرزند: یکی از مسائل مهم در حقوق غیر مالی زن حضانت فرزند است، اگر زن و شوهر از قبل توافق کرده باشند که حضانت فرزندان به عهده کدام یک باشد مشکلی پیش نمی آید ولی اگر نتوانند به توافق برسند دادگاه برای حضانت فرزند تصمیم گیری می کند.
سخن پایانی
مقاله به غیر از مهریه چه چیزی به زن تعلق میگیرد به پایان رسید در این مقاله چندتا از عوامل مهم که در زمینه طلاق کمک بزرگی به شما می کنند را به تحریر درآورده ایم همچنین در این مقاله اطلاعاتی درباره مهریه، نفقه، حقوق غیر مالی زن، شرط تنصیف اموال را در اختیارتان قرار دادیم تشکر که تا آخر مطالب همراه ما بودید و وقت خود را در اختیار ما قرار دادید.