همه چیز درباره شرایط تحصیل در کشور ترکیه

شرایط تحصیل در مقاطع مختلف در ترکیه

ترکیه به خاطر ارتباطات متنوع  با کشورهای اروپایی دارای موسسه های آموزشی و  دانشگاه‌های معتبر بسیاری می باشد و این باعث جذب دانش آموزان و دانشجویان زیادی از کشورهای دیگر برای تحصیل در ترکیه شده است. سطح علمی و اعتبار  دانشگاه های  کشور ترکیه  روزبه روز  رو به پیشرفت است بطوری که  در سال‌های اخیر تعداد دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌های کشور ترکیه تقریبا  دو برابر نسبت به سال های گذشته شده است.  با اینکه کشور ترکیه عضو اتحادیه اروپا نمی‌باشد اما در صورت داشتن اقامت  در این کشور، گرفتن اقامت از کشورهای اروپایی خیلی  راحت‌ تر می‌شود و این خود یکی دیگر از مزیت‌های تحصیل در کشور ترکیه است. همچنین ترکیه  بعلت داشتن مناطق گردشگری و تفریحی زیادی جز مهمترین کشورهای توریستی جهان است به همین خاطر تحصیل در ترکیه برای دانشجویان جذابیت خاص خود را دارد.  در ادامه ویژگی ها و شرایط تحصیل در مقاطع متفاوت در ترکیه را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

شرایط تحصیل در مقاطع مختلف در ترکیه

تحصیل در مدارس ترکیه

در ترکیه مدارس دو دسته هستند  دسته اول مدارس دولتی، که در این مدارس  تحصیل دانش آموزان به زبان ترکی و به صورت رایگان انجام می‌گیرد و دسته دوم مدارس خصوصی هستند که معمولا تحصیل  دانش آموزان درآن به زبان انگلیسی می باشد و برای تحصیل دانش آموز ملزم به پرداخت شهریه است. دو تا از مهمترین مدارس خصوصی ترکیه یکی  مدرسه بین المللی MIF  ازمیر و دیگری مدرسه بین المللی استانبول  هستند که جز مطرح ترین مدارس این کشور می باشند. شهریه تحصیل در مدارس خصوصی در شهر استانبول و شهرهای دیگر چیزی مابین 7000 دلار تا 30000 دلار در سال می‌باشد.

تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

داوطلبان برای تحصیل در مقطع لیسانس و کارشناسی به زبان انگلیسی  در دانشگاه های ترکیه باید دارای مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره 5 تا 6ونیم باشند. مدرک  دیپلم متوسطه مهمترین مدرک برای گرفتن پذیرش در دانشگاه های ترکیه است و معیار اصلی دانشگاه های ترکیه برای جذب دانشجو در مقطع کارشناسی  براساس معدل دیپلم و از طریق آزمون ورودی این دانشگاه ها است. دارا بودن مدرک دیپلم متوسطه دبیرستان نیز از مدارک مهم اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع لیسانس  در دانشگاه های کشور ترکیه می باشد.
مهمترین  رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی در دانشگاه های ترکیه شامل رشته های مدیریت وتجارت، روابط بین الملل ،مهندسی، فناوری اطلاعات، گردشگری و تجارت بین الملل می باشد. دوره تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور ترکیه چهار سال طول می‌کشد.

تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

تحصیل  در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

مدرک لازم برای  ورود به مقطع کارشناسی ارشد  در دانشگاه های این کشور، مدرک دوره ماقبل یعنی مدرک دوره کارشناسی می باشد. داشتن مدرک زبان آیلتس  با نمره 6 تا 6.5 برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد ترکیه اجباری می‌باشد. دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های کشور ترکیه2  سال طول می‌کشد. مهمترین  رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های ترکیه شامل رشته های مدیریت تجاری، حسابدرای، حقوق، مهندسی صنایع، ژنتیک، زیست شناسی، اقتصاد بین الملل، روابط بین الملل  و مطالعات فرهنگی می باشد

تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری

دانشجویان متقاضی به اخذ پذیرش در دوره تحصیلی مقطع دکتری در دانشگاه های  ترکیه باید مدرک دوره کارشناسی و دوره کارشناسی ارشد مرتبط با رشته تحصیلی  دوره دکتری را داشته باشند و همچنین نتایج آزمون ALES و یا GMAT  ویا  GRE ، مقاله های علمی و  پژوهشی، معدل بالا در دوره ماقبل یعنی کارشناسی ارشد و  مدرک زبان انگلیسی  آیلتس با نمره 6ونیم به بالا از اساسی ترین  مدارک برای  گرفتن پذیرش تحصیلی  در مقطع دکتری در دانشگاه های ترکیه می باشد. دوره تحصیل در مقطع  دکتری در کشور ترکیه چهار سال طول می‌کشد.

  آزمون های YOS و SAT

دانشجویان متقاضی به تحصیل در دوره های کارشناسی دانشگاه های کشور ترکیه باید در آمون های ورودی این دانشگاه ها شرکت کنند و نمره قبولی جهت ورود به این دانشگاه ها را کسب کنند این آزمون ها YOS و SAT  هستند. متقاضیان باید با توجه به دانشگاه مدنظر در یکی  از این دو آزمون شرکت کنند و نمره قبولی برای ورود به آن دانشگاه را کسب کنند. هر کدام از دانشگاه های ترکیه این آزمون ها را با توجه به  شرایط خاص خود  اجرا می کنند. آزمون YOS متشکل از سوالات و مباحث  ریاضیات، آمار، هندسه، زبان ترکی و هوش است. آزمون SAT یک آزمون استاندارد  و بین المللی است که در کشور ترکیه  برای ورود به دانشگاه های این کشور برگزار می شود و متقاضیان برای ورود به مقطع کارشناسی ازطریق قبولی در این آزمون  موفق به اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه می شوند و این آزمون  متشکل از دو بخش است بخش اول  که شامل مباحث ریاضیات و بخش  دیگر شامل مطالب نگارشی و درک مطلب است .
اگر فرد متقاضی به تحصیل فاقد مهارت  و تسلط در زبان ترکی باشد، این شرایط فراهم است که می تواند در دوره های آموزش زبان ترکی در این کشور ثبتنام کند و پس از کسب نمره قبولی در آزمون TOMER  تحصیل در دانشگاه های این کشور را آغاز کند.

آزمون های YOS و SAT

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی در کشور ترکیه

افراد متقاضی به تحصیل در دانشگاه های ترکیه  در رشته پزشکی و سایر رشته ها  باید ابتدا از دانشگاه های ترکیه در مقطع مورد نظر، پذیرش تحصیلی اخذ کنند و سپس فرد متقاضی بعد از این مهم، باید مدارک لازم را  به دانشگاه مورد نظر ارائه دهد. از جمله  مدارک موردنیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی  در کشور ترکیه شامل موارد زیر است:

▪ مدارک هویتی
▪ پذیرش نامه دانشگاه ترکیه
▪ نامه تمکن مالی و پرینت حساب بانکی
▪ نامه تکمیل شده ویزای تحصیل در کشور ترکیه
▪  اجاره  نامه مکان اقامت و یا نامه  رزرو هتل
▪ سوابق تحصیلی و آخرین مدرک تحصیلی
▪ پاسپورت
▪ بیمه معتبر

بورسیه تحصیلی در کشور ترکیه

افرادی می توانند بورسیه ی تحصیلی در کشور ترکیه را  کسب کنند که شرایط خاص  زیر را دارا باشند. از جمله این شزایط داشتن حداکثر سن 35 سال، داشتن معدل درسی بالا حداقل معدل15، کسب نمره قبولی در آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه، داشتن سابقه تحصیلی خیلی خوب و عالی،  داشتن مقالات پژوهشی و علمی و همچنین  داشتن نمره قبولی آزمون های  بین المللیGMAT، GRE و SAT برای  گرفتن بورسیه های تحصیلی در دانشگاه های کشور ترکیه اجباری است.
بورسیه های تحصیلی در کشور ترکیه این شرایط را برای دانشجو فراهم می کند که شخص را  از پرداخت  هر گونه هزینه خوابگاه، هزینه شهریه، هزینه درمانی و هزینه آموزش زبان ترکی معاف می کند  مهم ترین  بورسیه های تحصیلی در کشور ترکیه شامل:  بورسیه ISDB (بانک توسعه اسلامی )،  بورسیه TURKIYE ، بورسیه TURKIYE BURSLARI و بورسیه تحصیلی دانشگاه عبدالله گل است.

منبع : https://touran.academy

 

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.