دانستنی‌هایی در مورد جراحی بای‌ پس معده

چاقی عوامل بسیاری دارد؛ اما مهم‌ترین و رایج‌ترین عامل چاقی استفاده از سبک زندگی نادرست است. چاقی تنها پیامد سبک زندگی غلط نیست و انواع بیماری‌های قلبی و حتی سکته‌ها نیز نتایج داشتن سبک زندگی غلط هستند. . برای درمان چاقی و رسیدن به وزن متعادل راه‌های بسیاری وجود دارد که باید با مشورت پزشک یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. گاهی کافی است ورزش کنید و رژیم بگیرید و گاهی هم باید از روش‌های دیگر برای لاغری مانند جراحی استفاده کنید.  در سایت دکتر زندی به آدرس https://dr-zandi.com  راهکار جراحی را بررسی کنید. جراحی بای‌ پس معده یکی از روش‌های مرسوم لاغری است که در این مقاله سعی داریم شما را با این روش آشنا کنیم.

جراحی بای‌ پس معده چیست؟

اگر بخواهیم به‌صورت کلی این روش را معرفی کنیم باید بگوییم که جراح در این عمل سعی می‌کند که حجم معده را کاهش دهد و راهی میان بر پیدا کند که وقتی غذا می‌خورید سریع‌تر آن را دفع کنید و کالری زیادی از آن نگیرید. در این روش حجم معده کاهش پیدا می‌کند و غذا نمی‌تواند همه‌ی حجم معده را اشغال کند و فرد پس از انجام بای‌ پس معده احساس گرسنگی کمتری می‌کند. البته این عمل معمولاً اولین راه برای لاغرشدن نیست و توسط پزشکان به افرادی توصیه می‌شود که چاقی مفرط داشته باشند. اگر شاخص BMI  فرد بالای 40 باشد، مبتلا به چاقی مفرط شده است و اگر این شاخص در افراد بین 35 تا 40 باشد به این افراد چاق می‌گویند.

بای‌ پس معده

 

دلایل جراحی بای پس معده

بای پس معده برای کمک به کاهش وزن اضافی و کاهش خطر مشکلات سلامتی مرتبط با وزن بالقوه تهدید کننده زندگی انجام می شود، از جمله:

  • بیماری ریفلاکس معده به مری
  • بیماری قلبی
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • آپنه انسدادی خواب
  • دیابت نوع 2
  • سکته
  • سرطان
  • ناباروری

بای پس معده معمولاً تنها پس از تلاش برای کاهش وزن با بهبود رژیم غذایی و عادات ورزشی انجام می شود.

 نحوه انجام جراحی بای‌ پس معده

برای این جراحی نیاز است که ابتدا بیمار بیهوش شود و سپس در اولین مرحله از جراحی بای‌ پس معده ابتدا جراح معده را به دو بخش تقسیم می‌کند. تقسیم معده به دو بخش یعنی که جراح یک معده کوچک‌تر ایجاد می‌کند و همین مسئله باعث می‌شود که فرد احساس گرسنگی بکند و همچنین توانایی مصرف غذای کمتری نیز داشته باشد. در این مرحله غذا فقط وارد معده کوچک می‌شود و معده بزرگ دور زده می‌شود و به همین دلیل به این عمل، جراحی بای‌ پس معده گفته می‌شود. مرحله بعد که باید توسط جراح انجام شود اتصال معده کوچک به روده است. پس از ایجاد این اتصال غذا از معده کوچک ایجاد شده به روده منتقل می‌شود. این جراحی ممکن است حدود 2 تا 4 ساعت طول بکشد.

 روش‌های جراحی بای‌پس معده

حالا که با مفهوم جراحی بای‌ پس معده آشنا شدیم وقت آن است که روش‌های مختلف انجام این جراحی را نیز بشناسیم. برای این جراحی دو روش سنتی و لاپاراسکوپی وجود دارد. در روش سنتی جراح شکاف بزرگی را روی بدن ایجاد می‌کند تا به معده دسترسی پیدا کند و سپس مراحل عمل را انجام می‌دهد. روش دوم لاپاراسکوپی است که با استفاده از دوربین انجام می‌شود. در این روش خبری از ایجاد شکاف بزرگ توسط جراح نیست و چندین شکاف کوچک برای دسترسی جراح و قراردادن دوربین به وجود می‌آید. تصویر دوربین توسط یک نمایشگر به جراح نشان داده می‌شود و با استفاده از این اطلاعات جراح مراحل عمل را انجام می‌دهد. روش لاپاراسکوپی نسبت به روش سنتی مزایای بسیاری دارد. از آن جا که شکاف‌های کمتری در پوست ایجاد می‌شود لاپاراسکوپی دوران نقاهت کمتری دارد. همچنین وجود شکاف‌های کوچک زمینه‌سازی کمتری برای عفونت دارند.

مراقبت‌های قبل از جراحی بای‌ پس معده

جراحی بای‌ پس معده یک جراحی لاغری سنگین است و باید قبل از تصمیم برای انجام این عمل حتماً به پزشک مراجعه کنید. هنگام مراجعه به پزشک آزمایش‌های گوناگونی از شما گرفته می‌شود و این نشان خواهد داد که شما واجد شرایط این جراحی هستید یا خیر. البته به دلیل دوران نقاهت طولانی این جراحی وضعیت روحی و روانی شما نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اگر مورد تأیید قرار گرفتید و انجام این جراحی برای شما قطعی شد پزشک به شما برنامه غذایی خاصی می‌دهد که حداقل دو هفته قبل از عمل باید آن را رعایت کنید. این برنامه شامل موارد خاصی است و میزان کربوهیدرات، پروتئین و حتی آب مصرفی شما را در روز تعیین می‌کند. استفاده از این رژیم خاص باعث کوچک‌شدن کبد و دید بهتر پزشک برای جراحی خواهد شد.

مراقبت‌های پس از جراحی بای‌ پس معده

مراقبت‌های پس از جراحی بای‌ پس معده به روش جراحی این عمل بستگی دارد. اگر از روش لاپاراسکوپی استفاده شده باشد بیمار نهایتاً 2 تا 3 روز بستری و پس از آن مرخص می‌شود. دوران نقاهت این جراحی حدود 3 تا 5 هفته به طول می‌انجامد که در این دوره نیز افراد باید به انجام کارهای خاصی بپردازند. به‌عنوان‌مثال آب‌تنی در این دوره ممنوع است و باید به طور مداوم با پزشک خود در ارتباط باشند. انجام فعالیت‌های بدنی نیز در این دوره ممنوع است و بیمار نباید به انجام کارهای سنگین مشغول شود، در کل باید گفت در این دوره نباید بدن خود را خسته کنید. البته در این دوره پیاده‌روی برای بیمار بسیار مناسب است و باعث جلوگیری از یبوست نیز می‌شود. یکی از مهم‌ترین مراقبت‌هایی که باید پس از این جراحی انجام دهید این است که به یک رژیم سالم و مناسب پایبند باشید.

 مزایا و معایب جراحی بای‌ پس معده

شاید مهم‌ترین سؤال برای کسانی که می‌خواهند این روش را انجام دهند این باشد که از انجام این روش راضی هستند و این روش به‌خوبی جواب داده است یا خیر؟ جالب است بدانید که این روش برای افرادی که چاقی مفرط داشته‌اند یا دارای فشارخون بالا بوده‌اند بالای 85 درصد کارساز بوده است. این روش در دراز مدت کاهش وزن زیادی ایجاد می‌کند به‌طوری‌که حدود 80 درصد وزن اضافی بدن را کاهش می‌دهد. اگر با استفاده از این روش لاغر شوید احتمال بازگشت وزن بسیار کم است. البته این مسئله نیازمند پیگیری و رعایت یک رژیم غذایی خاص و سالم است که توسط پزشک به شما داده می‌شود. یکی دیگر از مزایای این روش این است که اکثر بیماری‌هایی که به‌وسیله چاقی برای شما به وجود آمده است را از بین می‌برد حتی در مواردی دیابت را بهبود می‌دهد و بیماران را از مصرف دارو برای دیابت بی‌نیاز می‌کند.

مزایای جراحی بای پس معده

جمع‌بندی

برای خلاص‌شدن از چاقی راه‌های زیادی وجود دارد که یکی از آن‌ها جراحی بای‌ پس معده است.  البته استفاده از این روش کاندیدهای خاص خود را دارد و این روش مناسب همه نیست. اگر شاخص توده بدنی بالای 40 دارید و به چاقی مفرط مبتلا هستید انجام این روش برای شما بسیار عالی است. اگر هم به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع 2 در کنار چاقی مبتلا هستید می‌توانید از این روش استفاده کنید. در این مقاله سعی کردیم روش‌های انجام این جراحی و تعریفی کلی از این روش درمانی به شما ارائه دهیم.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.