دنیای تکنولوژی شگفتی های زیادی را به همراه دارد و امروزه با پیشرفت علم می توان شاهد ورود تجهیزاتی باشیم که پیشتر کمتر رویا نبودند. گوشی با شارژ سریع یکی از مهمترین نیاز های کاربران است که امروز در جدیدترین اخبار تکنولوژی با معرفی معایب و مزایای آن در خدمت شما هستیم. با توجه به آخرین تحقیقات انجام شده، حدود 26 درصد افراد بیشتر از 7 ساعت در هر روز را به استفاده از گوشی های هوشمند خود اختصاص می دهند. به همین دلیل، شارژ گوشی بسیار زودتر تمام شده و باتری نیاز به شارژ پیدا خواهد کرد.
بنابراین کمپانی ها با تولید بهترین گوشی های هوشمند با باتری قوی به دنبال راه هایی برای بهره وری بهتر و بیشتر از باتری تلفن های خود می باشند . یکی از جدید ترین روش ها برای این کار، فناوری شارژ سریع می باشد که برخی از تلفن های هوشمند از ان پشتیبانی می کنند. با این فناوری، باتری گوشی شما در مدت زمان بسیار کمی به طور کامل شارژ خواهد شد. البته گوشی با شارژ سریع هم مانند خیلی از تکنولوژی های دیگر، با مزایا و معایب متعددی همراه است که در این مطلب قرار است با هم به بررسی آن ها بپردازیم.
شارژ سریع چیست؟
قبل از تحقیق در مورد معایب شارژ سریع، بهتر است درباره فناوری شارژ سریع اطلاعات کسب کنید. هر تلفن هوشمند دارای یک باتری است. عملکرد باتری انتقال انرژی به مقصد مورد نیاز است. باتری از دو الکترود منفی و مثبت تشکیل شده است. در طی فرآیند شارژ، یونها به سمت الکترود منفی حرکت می کنند که باعث شارژ شدن باتری می شود. در باتری های تلفن همراه می توان باتری ها را به طور مکرر شارژ و تخلیه کرد. اما در موارد دیگر که شارژ نمی شوند، این فقط یکبار اتفاق می افتد و باتری را شارژ می کند.
روند شارژ باتری با جریان طبیعی به زمان مشخصی نیاز دارد. اما اگر این فرایند را با ولتاژ بالاتر از برق انجام دهیم، مطمئناً زمان کمتری برای شارژ باتری زمان لازم است. کنترل کننده شارژ یا مدار مجتمع برای محافظت از باتری در برابر جریان های غیرمعمول طراحی و ساخته شده است و اجازه ورود جریان بیشتری به باتری را نمی دهد.
اما به طور کلی میزان آمپلی فایرهای الکتریکی که اجازه ورود به باتری را دارند توسط نرم افزار موبایل تعیین می شود.
فناوری شارژ سریع در واقع به گونه ای طراحی شده است که انرژی بیشتری را به تلفن های هوشمند می رساند. کوالکام یکی از شرکت های پیشرو در زمینه طراحی فناوری شارژ سریع برای طراحی تلفن های هوشمند شارژ سریع برای سامسونگ و موتورولا است. لازم به ذکر است که فناوری شارژ سریع برای اولین بار توسط کوالکام معرفی شد.
شارژ سریع چه مزایا و معایبی دارد؟
تاکنون با روند شارژ باتری گوشی از طریق شارژ سریع و شارژ معمولی آشنا شدیم. برای درک بهتر تفاوت بین شارژ سریع و شارژ معمولی، باید با مزایا و معایب آن آشنا شوید.
مزایا:
- شارژ سریع تلفن: در دنیایی که سرعت حرف اول را می زند، زمان طلاست و باید به درستی از آن استفاده کنید. با شارژ سریع می توانید به خوبی در وقت صرفه جویی کنید. مخصوصاً وقتی عجله دارید یا شارژ تلفن هنگام کار با آن تمام می شود. بنابراین به جای اینکه ساعت ها منتظر شارژ تلفن باشید، می توانید روی کارهای مهمتری تمرکز کنید. تلفن های هوشمند فعلی دارای یک باتری بزرگتر با ظرفیت شارژ بسیار بالا هستند. برای شارژ کردن معمولی حدود 2 تا 4 ساعت طول می کشد تا باتری گوشی به طور کامل شارژ شود، اما با یک بار شارژ سریع، تلفن شما در کمتر از 2 ساعت شارژ می شود.
- شارژ هوشمند: در تلفن های هوشمند با قابلیت شارژ سریع، سخت افزار و نرم افزار گوشی برای کاهش دمای باتری در هنگام شارژ سریع ارتقا می یابد. هنگامی که تلفن شما هنگام شارژ به دمای بسیار بالایی می رسد، سطح ولتاژ کاهش می یابد. با کاهش ولتاژ، گرمای کمتری تولید می شود و دمای باتری نرمال می شود. این از گرم شدن و تورم باتری جلوگیری می کند. همچنین از آسیب احتمالی اجزای داخلی گوشی جلوگیری می کند.
- قابلیت شارژ عادی: بعضی اوقات وقت کافی برای شارژ تلفن دارید. برای افزایش عمر باتری در این موارد، می توانید تلفن خود را به طور معمول شارژ کنید. اما نیازی به تهیه دو مدل شارژر نیست. بله، حدس زده اید! با چند مرحله ساده، شارژ سریع به شارژ عادی تبدیل می شود. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که به تنظیمات تلفن بروید و تنظیمات باتری را انتخاب نمایید، سپس شارژ سریع را غیرفعال کنید.
معایب:
- کاهش عمر باتری: تلفن های هوشمند جدید مکانیسم کنترل دما دارند. اما اگر باتری گوشی شما مشکلی دارد، این مکانیسم به درستی کار نمی کند. در این شرایط از شارژ سریع استفاده نکنید. این باعث آسیب بیشتر باتری و غیرفعال شدن تلفن شما می شود. شارژ و تخلیه مکرر باعث کاهش تعداد چرخه تخلیه باتری و کاهش عمر باتری می شود.
- همه تلفن ها پشتیبانی نمی کنند: همه تلفن های هوشمند توانایی شارژ سریع را ندارند. بسته به مدل و نوع تلفن، نوع شارژر متفاوت است.