چاپ عکس چه زمانی وارد ایران شد؟ و نسبتش با بسته بندی چیست؟

چاپ عکس چگونه و چه زمانی وارد ایران شد؟؛ سوالی که شاید پاسخ آن برای بسیاری از افراد جذاب باشد. زیرا طبیعی است که انسان‌ها علاقه‌مند باشند نسبت به یک هنر خاص اطلاعات جزئی داشته باشند و مطالبی را در خصوص پیشینه آن بخوانند. در ادامه درباره چاپ عکس و روند ورود آن به ایران مطالبی را مطرح خواهیم کرد.

تاریخچه کوتاه چاپ عکس

براساس مستندات تاریخی که وجود دارد اولین دوربین یا بهتر است بگوییم اولین دستگاه عکس‌برداری که وارد ایران گردید به دستور محمد شاه قاجار انجام شده است.

این دستگاه‌های عکس‌برداری از کشورهای روس و انگلیس به کشورمان وارد شدند، که اولین عکاسی‌ها با دستگاه مخصوص از این نقطه آغاز می‌شود.

از مهم‌ترین اقداماتی که موجب گردید چاپ عکس در ایران با رشد زیادی همراه باشد، حمایت‌هایی است که ناصرالدین شاه ز این هنر داشت. به همین دلیل شاهد بودیم که در کوتاه‌ترین زمان روند رشد قابل توجهی در عکاسی و چاپ عکس در ایران مشاهده شد.

ناصر الدین شاهد به قدری به هنر عکاسی و چاپ عکس علاقه مند بود که حتی خودش هم در پشت دستگاه‌های عکسبرداری قرار می‌گرفت و از زنان درباری نیز عکاسی می‌کرد. شاهد این بیان ما تعداد عکس‌هایی است که از این شاه در پشت دوربین عکاسی ثبت گردیده است که با کمی جستجو در اینترنت میتوانید آنها را مشاهده کنید.

در دوره پهلوی نیز به دلیل این که به مرور شاهد واردات انواع تجهیزات مختلف از کشورهای دیگر بودیم روند عکسبرداری و چاپ عکس نیز با قوت بیشتری پیگیری گردید.

چاپ عکس با انواع دستگاه ها زمانی که وارد ایران شد بسیار ابتدایی بود و امکانات چندان زیادی نداشت. به همین دلیل عکس‌هایی که از آن زمان باقیمانده است بسیار کیفیت پایینی دارد. به مرور زمان بسیاری از دستگاه‌های ثبت عکس پیشرفت زیادی داشتند و به موازات پیشرفت این دستگاه‌ها به کیفیت عکس‌ها نیز افزوده گردید.

ظهور تکنیک‌های مختلف چاپی

در طی سال‌هایی که روند چاپ عکس با تکنیک‌های مختلف پیش می‌رفت، شاهد بودیم که دستگاه‌هایی اختراع شد که به چاپ تصاویر روی سطوح مختلف کمک می‌کردند.

چاپ عکس، طرح و نقاشی روی سطوح مختلف کم کم به ظهور صنعت چاپ در حوزه‌های مختلف منجر گردید. برای مثال هر نوع چاپ عکس و تصویر به یک دستگاه خاصی نیازمند بود که در نهایت منجر به شاخه_شاخه شدن صنعت چاپ گردید.

صنعت چاپ و بسته بندی

در صنعت چاپ و بسته بندی با کمک دستگاه‌های چاپی مختلف می‌توانند تکنیک‌های چاپی متفاوتی را به کار گیرند. این صنعت بیشتر به تولید انواع کارتن های بسته بندی و جعبه های مقوایی اشاره دارد که به عنوان بسته بندی انواع کالاها و محصولات کاربرد دارند.

در چاپخانه‌های مختلف می‌توانند با دستگاه ها و تجهیزات مدرن به تولید پوسترهای مقوایی همت گمارند. به علاوه این که در شرکت های کارتن سازی و جعبه سازی شاهد تولید کارتن های لمینتی هستیم که با چاپ افست تولید می‌گردند.

در این شیوه‌های چاپی یکسری طراحی‌های گرافیکی و تصاویر مختلف روی سطوح مختلف کارتنی و مقوایی پیاده می‌شوند.

ارتباط بین چاپ عکس و صنعت چاپ و بسته بندی

به مرور زمان که دستگاه‌ها و فناوری‌های متفاوتی برای چاپ کردن تصویر روی سطوح کاغذی و مقوایی اختراع شد، صنعت چاپ مسیر پیشرفت خودش را آغاز نمود.

به مرور و با پیشرفت‌هایی که در حیطه چاپ انواع طراحی ها و تصاویر اتفاق افتاد، تولید کنندگان و فعالان حوزه چاپ توانستند به ایده‌های جدیدی برسند. برای مثال آن‌ها توانستند که طراحی‌های مختلف را بر سطوح متفاوتی اجرا کنند. در نتیجه کیفیت بسته بندی انواع محصولات در مسیر تغییر و تحول چشمگیری بود. تا جایی که امروزه شاهد پیشرفت های قابل توجهی در صنعت چاپ کارتن و چاپ جعبه بوده‌ایم.

در عصر حاضر کیفیت چاپ بر سطح متریال چاپ پذیر بسیار بالا است. علاوه بر کیفیت، سرعت روند کار نیز تا حد زیادی قابل توجه است. به این معنا که در کوتاه‌ترین زمان حجم بالایی از تولیدات را می‌توانند در چاپخانه ها و شرکت های کارتن سازی آماده و در اختیار مشتریان قرار دهند.

خاتمه

در بخش‌های مختلفی که در این مقاله تدارک دیده بودیم به مهم‌ترین موضوعات مرتبط با چاپ عکس و تاریخچه ورود آن به ایران پرداختیم و مشخص گردید چاپ تا کجاها پیشرفت نموده است.م  خوش‌بختانه این روزها به مدد تکنولوژی‌های روز دنیا توانسته‌ایم دستگاه های نوین و مدرنی را در صنعت چاپ به کار گیریم. این سرعت رشد در نهایت منجر به پیشرفت‌های چشمگیری گردید که تمامی محدودیت‌های گذشته را برایمان جبران کرده است.

 

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.