یکی از دغدغه های جوامع امروزی بحث سوختن وسایل برقی در برابر قطع شدن برق و یا نوسانات ولتاژ هست. در همچین مواقعی مشکلات فراوانی به وجود می آید. مشکلات برق ضعیف و نوسانات شدید در فصل تابستان به دلیل روشن شدن اسپیلت ها و در فصل زمستان به دلیل روشن شدن هیتر ها بیشتر است. برای دستیابی به برق با کیفیت خرید استابلایزر و نصب آن برای کل مجموعه مشکل را برطرف کرد. استابلایزر ها انواع مختلفی دارند و کاربرد آنها با هم فرق دارد در ادامه به معرفی کامل آن می پردازیم.
استابلایزر چیست؟
استابلایزر تثبیت کننده ی ولتاژ برق است. این بدین معنی است که در بازه خیلی خوبی می تواند کار کند. ساخت آنها به صورت تکفاز و سه فاز انجام می شود و در مواقعی که ولتاژ از حد استاندارد بیشتر یا کمتر باشد آن را تنظیم می کند. در ساخت استابلایزر ها از فناوری های متنوعی استفاده شده است که ساده ترین آنها استابلایزر رله ای است. قیمت این دستگاه نسبت به مدل های دیگر پایین تر است. استابلایزر های استاتیک و سروموتوری مزایای بیشتری نسبت به استابلایزر رله ای دارد که مهمترین مورد تنظیم ولتاژ به صورت لحظه ای است و افت ولتاژ شدیدی نمی گذارد اتاق بیفتد. ترانس اتوماتیک بیشتر برای مصارف خانگی کاربرد دارد و استهلاک آن نسبت به دستگاه استابلایزر سرو موتوری کمتر است.
انتخاب استابلایزر مناسب
برای خرید استابلایزر باید قادر باشیم نوع و توان مناسب را انتخاب کنیم و این نیازمند دانش و تخصص و مهارت هست. اگر انتخاب استابلایزر به درستی انجام نشود نمی تواند از تجهیزات برقی به خوبی محافظت کند. مثلا بعضی از افراد برای خرید با قیمت کمتر از بعضی سایت ها اقدام می کنند و بدون هیچگونه مشاوره خرید می کنند و پس از تحویل کالا و نصب می بینند خروجی دستگاه قطع می شود و امکان برگرداندن محصول برایشان وجود ندارد. انتخاب توان باید به گونه ای باشد که مقداری ظرفیت خالی در سیستم ما وجود داشته باشد. برای مصرف کننده های گران قیمت بهتر است از استابلایزر سوییچینگ استفاده شود.
انواع استابلایزر بعلاوه کاربرد
اگر بخواهیم دستگاه استابلایزر را بر اساس فاز تقسیم کنیم به دو نمونه تکفاز و سه فاز تقسیم می شود. استابلایزر سه فاز بیشتر جنبه صنعتی دارد و تا توان های بالا تولید و نصب می شود. استابلایزر تکفاز بیشتر در منازل کلینیک ها و ادارات کاربرد دارد. استابلایزر را نیز بر اساس تکنولوژی بکار رفته در آن و ساختار درونی به سه گروه کاربردی استابلایزر سروموتوری، رله ای و سوییچینگ یا استاتیک نیز دسته بندی کرد. استابلایزر های هوشمند سوییچینگ جدید ترین و بروز ترین هستند. دقت و کارایی آن بسیار بالا و استهلاک آن خیلی کم است.
بهترین استابلایزر ایرانی
شرکت های دانش بنیان در زمینه تولید استابلایزر طرح های تحقیقی زیادی دارند. یکی از این شرکت ها که موفق به دستیابی به تکنولوژی ساخت استابلایزر سوییچینگ شد شرکت ریزپردازان مدار سبز است. برای خرید استابلایزر پرنیک شناخت مدل های مختلف و کاربرد اهمیت دارد که در سایت novania.ir کامل توضیح داده شده است. گارانتی پرنیک دوساله و قابل تمدید است. همچنین خدمات پس از فروش ده ساله است. استفاده از قطعات با کیفیت بالا در تولید سبب شده است تا رضایت حداکثری مشتریان را به همراه داشته باشد. نوانیا نمایندگی استابلایزر پرنیک آمادگی دارد در تمام طول روز مشاوره خرید را به شما بدهد.
در مواقعی که علاوه بر حفاظت زمان پشتیبانی هم می خواهیم چه کنیم؟
بعضی دستگاه به گونه ای هستند که خاموش شدن آنها باعث از بین رفتن اطلاعات و حافظه می شوند یا در بیمارستان ها می تواند جان بیماران را به خطر بیندازد. در همچین مواقعی استابلایزر دیگر جواب گو نیست و باید از دستگاه دیگری استفاده کرد. یو پی اس به همراه باتری در همچین مواقعی استفاده می شود. اینکه ups چیست و چه کاربردی دارد در ادامه توضیح داده شده است.
یو پی اس چست؟
دستگاه ups به عنوان سیستم برق اضطراری کاربرد دارد. قطعات اصلی این دستگاه باتری، شارژ، اینورتر و … است. یو پی اس ها می توانند با توجه به استاندارد خود در بازه بزرگی به فعالیت خود ادامه دهند.
زمانی که برق ورودی وصل هست شارژ باتری ها را شارژ می کند و در مواقعی که نوسان شدید داریم ولتاژ باتری را به برق متناوب تبدیل می کند و به مصرف کننده ها می دهد. در مدل آنلاین دستگاه مجهز به استابلایزر داخلی است.
انواع ups بعلاوه کاربرد
یو پی اس ها به صورت سه فاز و تکفاز تولید می شوند و در پروژه ها و ادارات و …. نصب می شوند. بهترین تکنولوژی که در ساخت ups استفاده می شود نوع آنلاین است. خروجی ولتاژ این دستگاه تمام سینوسی و بدون نویز باید باشد. توان تولید دستگاه های سه فاز از 10 کاوا شروع می شود و در تکفاز 1 کاوا است. تکنولوژی بعدی یو پی اس لاین اینتر اکتیو است. این دستگاه حد واسط ups آفلاین و آنلاین است. خروجی آن سینوسی است و دقت آن به اندازه مدل آنلاین نیست و فقط به صورت تکفاز در توان های پایین ساخته می شود و محدودیت ها امکان تولید توان های بالا را نمی دهد.
نوع آخر یو پی اس آفلاین است که ولتاژ خروجی آن شبه سینوسی است و برای مصرف کننده هایی که آداپتور دارند استفاده می شود.
از ups ها برای سیستم های امنیتی و حفاظتی، آسانسورها، رایانه ها، سرورها، تمام تجهیزات پزشکی موجود در بیمارستان ها، لیزر موهای زاید و … استفاده می شود.
انتخاب ups مناسب
برای اینکه برق پشتیبانی مورد نیاز دستگاه ها به اندازه کافی باشد قبل از خرید ups باید تمام مصرف کننده ها در نظر گرفته شوند. همچنین توان یو پی اس و ظرفیت باتری ها جوری در نظر گرفته شوند که افت کیفیت ها کارایی دستگاه را تحت تاثیر قرار ندهند. انتخاب نوع مناسب یو پی اس از نظر ساختار و برند با کیفیت می تواند طول عمر وسایل برقی را بالا ببرد. در اماکنی که از ژنراتور نیز استفاده می شود باید از یو پی اس هایی استفاده شود که بتواند فرکانس را نیز اصلاح کند. ups آنلاین در همچین مواقعی بهترین گزینه است.
کلام پایانی
سیستم برق اضطراری به دلیل اهمیتی که دارد باید توسط شرکت های تخصصی طراحی و راه اندازی شوند. خرید باتری ups نیز خود امر مهمی است. بررسی مشخصات فنی و تاریخ تولید به روز می تواند طول عمر و کارایی را بالا ببرد. پیشنهاد می شود در همچین مواقعی از کمک کارشناسان شرکت نوانیا استفاده شود.