محاسبه سود بانکی بر اساس استاندارد و اصول خاصی انجام می شود و می توانید با توجه به سود آور بودن هر روش، در بامک سرمایه گذاری کنید. در طول روز افراد بسیاری برای سپردن سرمایه های نقدی خود به بانک مراجعه کرده و ارقام مختلفی پول نقد در بانک به امانت می گذارند. امروزه سرمایه گذاری در بانک و سپردن پس از انداز به بانک یکی از روش های ایمن برای حفظ امنیت نقدینگی به شمار می رود. در زمان معرفی کسب و کار و روش های بهبود تجارت، کسب اطلاعات دقیق از میزان نقدینگی و سود حاصل از آن یک اصل به حساب می آید و می تواند پشتوانه ی مالی شما برای آغاز بیزینس باشد.
این مسئله باعث شده افراد همیشه به دنبال فرمولی برای محاسبه سود بانکی باشند، تا بتوانند بدین طریق مناسب ترین سپرده را برای خود انتخاب کرده و سرمایه خود را افزایش دهند. نحوه محاسبه سود سپرده هم با توجه نوع سپرده که کوتاه مدت بایشد یا بلند مدت کاملا متفاوت است. به هر حال ما در ادامه این مطلب قصد داریم در این مورد با شما عزیزان صحبت کنیم؛ پس اگر می خواهد در این زمینه اطلاعاتی به دست آورید همراه ما باشید!
فرمول محاسبه سوده سپرده حساب بانکی
سپرده های قرض الحسنه تنها برای حفظ اصل پول استفاده می شود و هیچ فرمول خاصی برای محاسبه سود آن ها نیاز نیست. اما معمولا افراد به دلیل افزایش سرمایه خود به واسطه شرکت در قراردادهای مربوط به مضاربه بانکی سرمایه خود را در بانک ها سپرده گذاری می کنند. پس سود بانکی اهمیت زیادی برای آنان داشته و می خواهد از فرمول محاسبه سود سپرده مطلع شوند؛ به همین علت هم ما تصمیم گرفته ایم در این مورد اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.
نحوه محاسبه و تعیین سود بانکی
از مسائلی که روی تعیین سود به دست آمده تاثیر می گذارد می توان به مشارکت های مالی سپرده گذار و همچنین مدت زمان این سپرده گذاری اشاره کرد. این مسائل روی تعیین سود به دست امد تاثیر مستقیم گذاشته و اهمیت زیادی دارند. مطمئنا شما هم می دانید که امکان سپرده گذاری نقدینگی به منظور کسب سود از قراردادهای مضاربه ای در دو نوع سپرده گذاری روزشمار یا کوتاه مدت و سپرده گذاری بلند مدت امکان پذیر است.
درضمن بانک مرکزی نرخ مصوب برای ارائه سود ها از سمت بانک های مختلف به صورت درصدی در نظر گرفته و به هیچ عنوان عدد مشخصی اعلائم نکرده است. به هر حال که نحوه محاسبه سود بانکی پیچیدگی های خاص خود را داشته و برای این منظور فرد حتما باید با فرمول های محاسبه سود سپرده آشنا باشد. اگر شما هم می خواهید با فرمول های مربوط به محاسبه سود سپرده آشنا شوید ادامه مطلب را همچنان دنبال نمایید.
فرمول محاسبه سود سپرده های کوتاه مدت یا روزشمار
اساس نحوه محاسبه سود سپرده های کوتاه مدت یا همان سپره های روزشمار مبلغ سپرده گذاری در طی یک ماه است. در واقع می توان گفت نحوه محاسبه سود سپرده های کوتاه مدت تا حد زیادی به مبلغی که سپرده گذاری شده وابسته بوده، البته که نرخ مصوب سود در تعداد روزهای یک ماه هم در این مسئله بی تاثیر نیست.
به هر حال فرمولی که برای محاسبه سود سپرده روزشمار یا کوتاه مدت به کار می رود به صورت زیر است:
“( نرخ سود) × (مدت به روز) × (مبلغ سپردهگذاری) ÷ ۳۶۵ روز سال”
با ذکر یک مثالی فرمول فوق را برای شما شفاف سازی می کنیم. فکر کنید که مبلغ سپرده گذاری در یک حساب روزشمار 10 میلیون یوده و نرخ سود به صورت روز شمار بر اساس مصوبه های بانک مرکزی 15 درصد است. در چنین شرایطی اگر 10 میلیون را در حالت minimum سپرده گذاری کرده باشید، مبلغ شما آخر ماه 30 روزه در سی و در ماه 31 روزه در سی و یک ضرب می شود. عدد به دست آمده چیزی حدود 300 یا 310 میلیون بوده که ضرب در نرخ مصوب سود سپرده روز شمار 15 درصد خواهد شد.
عدد حاصل شده از محاسبه فوق با توجه به فرمول گفته شده 45 میلیون بوده که باید آن را بر 365 روز سال تقسیم و در نهایت عدد 123 هزار به دست می آید، این عدد دقیقا همان سود یک ماه سی روزه است.
اما برای ماه سی و یک روزه عدد به دست آمده 46 میلیون بوده که اگر آن را بر 365 روز سال تقسیم کنیم، مبلغ به دست آمده چیزی حول و حوش 127 هزار است. 127 هزار میزان سود شما در یک ماه سی و یک روزه با نرخ سود 15 درصد به شمار می رود.
فرمول محاسبه سود سپرده های بلند مدت یا یکساله
تمامی سپرده هایی که به مدت یک سال بر اساس قراردادهای مصوب شده توسط بانک مرکزی در یک بانک سپرده گذاری می شوند را می توان سپرده بلند مدت نامید. نحوه محاسبه سود بانکی در سپرده های بلند مدت با سپرده های روزشمار یا کوتاه مدت تفاوت هایی دارند، که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
نحوه محاسبه سود سپرده های بلند مدت
به موجب قراردادهای مصوب شده برای محاسبه سپرده های بلند مدت، باید از فرمول مربوط به محاسبه سود بانکی استفاده کرد. سود به دست آمده در طی یک سال با توجه به فرمول محاسبه شده و ارقام نهایی به باید بر 12 تقسیم شوند. دلیل اینکه عدد نهایی را بر 12 تقسیم می کنند، بررسی و محاسبه سود هر ماه در طی یک سال است. به هر حال فرمول روبه رو فرمولی است که برای محاسبه سود سپرده های بلند مدت استفاده می شود: “(نرخ سود × مبلغ سپرده) ÷ ۱۲” حال برای آگاهی بیشتر شما با ذکر یک مثال مسئله را شفاف سازی خواهیم کرد.
فکر کنید که مبلغ ده میلیون را در قالب سپرده ای بلند مدت در بانک به امانت گذاشته اید، با توجه به مصوب بانک مرکزی سود سپرده هم 15 درصد در نظر رفته شده است. حال اگر 10 میلیون را در 15 ضرب کنید، چیزی معادل 1 میلیون و 500 هزار به دست می آید. این رقم سود سالانه شما از یک سپرده ده میلیونی است. اگر می خواهید میزان سود ماهیانه را هم به دست آورید تنها باید عدد حاصل را به عدد 12 تقسیم کنید. اگر این کار را انجام دهید خواهید دید که سود ماهیانه چیزی حدود 125 هزار تومان است.
سخن آخر
در این مطلب سعی داشتیم که نحوه محاسبه سود بانکی را به شما عزیزان آموزش دهیم. همانطور که دریافتید محاسبه سود سپرده بانکی پیچیدگی چندانی نداشته و فرمول های ساده ای دارد. تنها کافی است که برای به دست آوردن میزان سود حاصله از سپرده گذاری در بانک به نرخ سود مصوب شده توسط بانک مرکزی، ملبغ سپرده و نوع سپرده (روزشمار یا کوتاه مدت و بلند مدت) توجه شود. اگر با دقت اطلاعات گفته شده را در فرمول های مربوط به محاسبه سود سپرده قرار دهید، مبلغ دقیق سود سپرده را به دست می آورید.