رجیستر کردن گوشی به روش ساده [ نحوه کار با سامانه همتا ]

رجیستر کردن گوشی و نحوه انجام آن سوالیست که در سال های اخیر ذهن کاربران زیادی را به خود اختصاص داده است. اینکه اصلا چرا باید گوشی را رجیستر کنیم و برای این کار باید به چه ارگان یا وب سایتی مراجعه کنیم نیز سوال بزرگ تری است که در ادامه قصد پاسخگویی به آن را داریم. رجیستر کردن گوشی با هدف افزایش امنیت جامعه در برابر سارقین گوشی های همراه پایه ریزی و طرح اولیه آن در اوایل دهه 80 ارائه شد. اما اینکه چرا این طرح با شکست مواجه شد نیز داستانی طولانی دارد. امروز مبحث جدیدترین اخبار و ترفندهای تکنولوژی را با موضوع اینکه چطوری گوشی را رجیستری کنیم و نحوه کار با سامانه همتا آغاز می کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

نحوه-رجیستر-کردن-گوشی--کار-با-سامانه-همتا-آموزش-رجیستر-کردن-گوشی-در-سامانه-همتا

طرح رجیستر کردن گوشی ها به چه صورت می باشد؟

واقعیت این است که طرح رجیستری در ابتدا اوایل سال ۱۳۸۰ ارائه شد و از همان روزهای اول این طرح با شکست مواجه شد چرا که اطلاعات مردم در این زمینه بسیار کم بود. تاریخچه رجیستری کردن گوشی های هوشمند به اوایل دهه ۸۰ بر می گردد در زمانی که مردم هیچ اطلاعاتی در این زمینه نداشتند و به همین دلیل با نپذیرفتن این طرح، سبب شد که دولت هیچگاه آن را اجرا نکند و در واقع می توان گفت که رجیستر کردن گوشی ها با شکست مواجه شد. اما این ایده و نظر از یادها نرفته! به همین دلیل در اواسط دهه ۹۰ یعنی در اوایل سال ۱۳۹۶ مجدداً این طرح به مجلس ارائه شد و هدف آن نیز مبارزه با قاچاق گوشی های هوشمند و افزایش سطح امنیت جامعه در برابر سارقین بود.
اطلاع رسانی های اولیه در بستر اینترنت سبب شد که پذیرش آن برای مردم ساده تر باشد و به همین دلیل شاهد آغاز طرح رجیستر کردن گوشی های هوشمند در اوایل بهار ۱۳۹۷ بودیم که تمامی گوشی های هر برند خاص با هر قیمتی مشمول این طرح بودند. پیشتر دولت با راه اندازی سامانه همتا سعی کرد تا اطلاعات کافی در رابطه با اینکه چطور این کار را انجام دهیم در اختیار کاربران قرار گیرد که می توانید با ورود به این سامانه و بخش رجیستری تمامی اطلاعات لازم را کسب نمایید؛ اما اینکه سامانه همتا چه کاربردی دارد نیز خود مقوله ای جدا است.

معرفی سامانه همتا و کاربرد آن

مدیریت تجهیزات ارتباطی، همان سامانه همتا است که با همکاری چندین ارگان دولتی شکل گرفته و هدف اصلی آن مبارزه با کالاهای قاچاق و حفظ امنیت جامعه است. اپراتورهای مخابراتی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، گمرک و وزارت ارتباطات و صنعت ۵ ارگان اصلی کشوری هستند که با همکاری سعی در اجرای طرح رجیستر کردن گوشی های هوشمند را دارند.
از مهم ترین کاربردهای سامانه همتا می توان به ثبت اطلاعات کاربران در زمان خرید گوشی اشاره کرد. بر اساس این طرح افرادی که از یک اردیبهشت ۹۷ به بعد گوشی های هوشمند را خریداری می کنند لازم است که در طرح رجیستری شرکت کنند و با استفاده از روش های مختلف ثبت نام خود را در همتا انجام دهند.

نحوه-رجیستر-کردن-گوشی--کار-با-سامانه-همتا-چطوری-گوشی-رو-رجیستری-کنیم

روش های رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا

همانطور که عنوان شد روش های متعددی برای رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا وجود دارد؛ شما می توانید با استفاده از هر یک از این روش ها گوشی های خود را رجیستری کنید. البته توجه داشته باشید که در زمان خرید حتما برچسب رجیستری شده بر روی جعبه گوشی باشد! این برچسب دارای یک کد یکبار مصرف می باشد. در صورت نبودن آن نمی توانید عملیات ثبت در سامانه همتا را با موفقیت انجام دهید. دولت برای رفاه حال کاربران ۴ روش را برای ثبت در سامانه فراهم نموده است که از مهم ترین و ابتدایی ترین آن می توان به ثبت و ورود به وب سایت همتا اشاره کرد.

پس از ورود به این وب سایت در قسمت رجیستری کردن گوشی ها صفحاتی به شما نمایش داده می شود که دارای فیلد و کادرهای خالی است که باید با اطلاعات درست آن ها را پر کنید و پس از ذخیره سازی اطلاعات گوشی خریداری شده به نام شما ثبت خواهد شد.

یکی دیگر از روش های ثبت رجیستری کردن گوشی در سامانه همتا استفاده از اپلیکیشن است این سامانه به منظور رفاه حال کاربران سعی داشته با طراحی و تولید یک اپلیکیشن کاربردی امکان ثبت نام در سامانه را برای افرادی که شرایط دسترسی به وب سایت را ندارند فراهم کند. برای دانلود اپلیکیشن همتا از گوگل پلی می توانید به این وب سایت مراجعه فرمایید.

ممکن است که برخی افراد قابل قادر به ورود به سایت و سامانه همراه یا استفاده از اپلیکیشن را نداشته باشند؛ در این حال روشی برای ثبت رجیستری کردن گوشی فراهم شده که از مهم ترین و ساده ترین آنها می توان به ارسال پیامک اشاره کرد. با استفاده از این قابلیت دیگر عذر و بهانه‌ای برای افراد باقی نمی ماند. برای این کار تنها لازم است که شناسه imei گوشی جدید را به سامانه پیامکی ۷۷۷۷ ارسال کنید تا از اصالت گوشی های همراه مطمئن شوید. چنانچه گوشی تلفن همراه متعلق به فرد یا شناسه دیگری باشد از طرف سامانه همتا پیامک هشدار برای شما ارسال خواهد شد.

نحوه-رجیستر-کردن-گوشی--کار-با-سامانه-همتا-نحوه-رجیستر-کرردن-گوشی-با-کد-دستوری

خب برای افرادی قابلیت استفاده از اپلیکیشن را ندارند و دسترسی به سایت همتا و یا ارسال پیامک نیز برای آن ها فراهم نیست، تنها یک را باقی می ماند آن هم استفاده از کدهای ussd است۔ برای این کار ابتدا لازم است که در صفحه شماره گیری کد ستاره ۷۷۷۷ مربع را شماره گیری کرده تا به سامانه همتا وارد شوید.

  • پس از ورود به این سامانه گزینه ۱ یعنی استعلام اصالت را انتخاب نمایید.
  • در مرحله بعدی از شما شناسه ۱۵ رقمی گوشی را خواسته می شود که بر روی برچسب رجیستری شده قرار دارد و می بایست آن را در کادر مورد نظر وارد نمایید؛ سپس روی گزینه ارسال کلیک کنید.
  • خب در این مرحله پیامی برای شما روی صفحه نمایش داده می شود که از شما می خواهد تا منتظر پیامک نتیجه درخواست باشید.

چطور گوشی های دو سیم کارت را در همتا رجیستری کنیم؟

برای فعال سازی سیم کارت دوم در سامانه همتا می توانید از روش های مختلف استفاده کنید. در سال های اخیر و با ورود انواع گوشی های هوشمند دو سیمکارت این قابلیت نیز در سامانه همتا فراهم شد که بتوانید علاوه بر سمت ثبت یک شناسه imei امکان ثبت دومین شناسه نیز وجود داشته باشد. به این ترتیب افراد می توانند بر روی یک دستگاه از دو سیم کارت استفاده نمایند. البته توجه داشته باشید که ثبت دو سیم کارت انجام می شود اما هر دو سیم کارت، زیر مجموعه سیم کارت اول قرار می گیرند.

چطور در سامانه همتا مالکیت گوشی را انتقال دهیم؟

طرح سامانه رجیستری کردن گوشی در سامانه همتا یک طرح موفق برای جلوگیری از قاچاق کالا و افزایش امنیت جامعه است، اما یک سوال اینجا به وجود می آید! در صورتی که یکی از کاربران قصد انتقال مالکیت گوشی را داشته باشد باید چه اقداماتی را انجام دهد؟ خب ساده است شما می توانید با یکی از روش های عنوان شده برای استعلام اصالت گوشی وارد سامانه همتا شده و گزینه انتقال مالکیت را انتخاب و شناسه IMEI را وارد نمایید‌. خب تا اینجای داستان انتقال مالکیت گوشی از شما سلب خواهد شد! برای اینکه بتوانید مالکیت آن را انتقال دهید باید شماره تلفن خریدار را در سامانه ثبت کنید و با فرستادن عدد 1 تاییدیه انتقال مالکیت را انجام دهید.

چطور گوش های مسافرتی را در سامانه همتا رجیستری کنیم؟

مسافرت به خارج و داخل کشور می تواند شرایط و قواعد خاصی را به همراه داشته باشد. افرادی که قصد اقامت در کشور را دارند و اقامت آنها بیش از یک ماه طول می کشد و قصد دارند از گوشی‌ استفاده کنند نیز باید گوشی خود را در سامانه همتا ثبت نمایند و با توجه به مدل و قیمت گوشی عوارضی آن را به گمرک پرداخت کنند؛ چنانچه اقدامات مذکور انجام نشود افرادی که بیشتر از یک ماه در ایران اقامت دارند با مشکل قطع شدن و غیرفعال شدن گوشی مواجه خواهند شد.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.