امروزه رقابتی سنگین بین وب سایتهای اینترنتی برای دیده شدن در نتایج اوّل گوگل وجود دارد. اما الگوریتمهای گوگل ممکن است آنطور که میخواهید، در سایت و بک لینک های شما را خزش نکرده و به ایندکس شدن آن کمکی نکنند. این اتفاق، ممکن است برای مسئول سایت وحشتناک به نظر برسد. چرا که چنین متخصصی ممکن است هزینههای بسیاری از نظر مالی و زمانی کند و قطعا توقع دارد از این نظر بازخورد دریافت کند. دراین مطلب از سایت مستر بک لینک (مرجع تخصصی خرید بکلینک) قصد داریم شما را با اصلیترین دلایل ایندکس نشدن سایت آشنا کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.
ایندکس نشدن بک لینک و نوشته به دلیل خطاهای سایت
به چندین دلیل ممکن است وب سایت شما در گوگل ایندکس نشود. در این مطلب قصد داریم مهمترین خطاهای سایت که سبب ایندکس نشدن میشوند را خدمت شما معرفی کنیم. مهمترین این موارد به شرح زیرند:
خطاهای DNS
چنین خطایی زمانی برقرار میشود که علی رغم تلاش برای دسترسی به صفحه، ارتباط با DNS برقرار نمیشود. ممکن است بروز چنین خطایی بدلیل از کار افتادن سرور DNS و یا مشکل در مسیریابی DNS به دامنه شما بروز کند. اهمیت این خطاها بسیار بالاست. به همین دلیل درصورت بروز مشکل باید سریعا آنها را برطرف کرد. درصورتی که چنین خطایی بروز کرده است، باید ابتدا به صفحه اصلی گوگل وب مستر بروید و از منوی Crawl گزینه Fetch as Google را انتخاب کنید.
سپس باید در کادر URL لینک صفحه را وارد کنید و گزینه Fetch and Render را وارد کنید. به طور کلی میتوان خطاهای DNS را در دو دسته، تقسیمبندی کرد:
- خطای Timeout: چنین خطایی زمانی رخ میدهد که سرور DNS نتواند به درخواست گوگل در یک بازه زمانی خاص پاسخ بدهد.
- خطای Lookup: چنین اتفاقی در مواقعی رخ میدهد که سرورDNS نتواند به نام میزبان شناسایی کند.
خطاهای سرور
این خطاها زمانی رخ میدهند که سرور برای پاسخگویی به یک درخواست، بیش از اندازه وقت تلف کند. طوری که مهلت این درخواست به پایان برسد. چنین خطایی معمولا زمانی رخ میدهد که ترافیک سایت بیشتراز توان اداره سرور باشد. خود خطاهای سرور انواع مختلفی را دارا هستند که مهمترین آنها به شرح زیرند:
- Timeout: به پایان رسیدن زمان انتظار برای یک درخواست
- Truncated Headers: گوگل توانایی اتصال به سرور شما را دارد، اما این اتصال را پیش از ارسال کامل هدر سایت قطع کرده است.
- Connection Reset: سرور توانسته که درخواست گوگل را با موفقیت ارزیابی کند. اما امکان برگرداندن هیچ محتوایی را ندارد.
- Truncated Response: سرور پیش از اینکه گوگل بتواند پاسخ کامل را دریافت کند، اتصالش قطع شده است. عدم برخورداری از سایت مپ
برای اطمینان از اینکه مانعی برای ایندکس شدن سایت شما وجود ندارد، باید سایت مپ داشته باشید. همچنین بعد از آنکه سایت مپ آپلود شد، باید منتظر ایندکس شدن سایت خود از سوی گوگل بشوید. طوری که گوگل بعد از خزیدن، سایت شما را در نتایج جستجو نشان بدهد.
ایندکس نشدن سایت به علت خطاهای URL
مهمترین این خطاها به شرح زیرند:
- وجود خطای ۴۰۴: درصورتی که کاربر آدرسی صفحهای را بدهد که وجود خارجی ندارد، این خطا نمایش داده میشود. به بیان بهتر این خطا به کاربر و رباتهای موتور سرچ میگویند که چنین صفحهای وجود ندارد. به همین دلیل محتوای آنها نمیتواند از سوی موتورهای سرچ بررسی شود. این مشکل بسیار مخرب است و می تواند بازید و درآمد سایت را به خطر بیاندازد. به همین دلیل به محض بروز این مشکل، باید آن را برطرف کنید.
- خطای Access Denied: گوگل میتواند تمامی محتواهایی که در بستر نت منتشر میشوند را به کمک پیوندهای بین صفحات بررسی میکند. درصورتی که گوگل به دنبال بررسی یک سایت باشد، ابتدا باید به آن دسترسی داشته باشد. مفهوم Access Denied بدان معناست که رباتهای گوگل امکان دسترسی به این لینک را ندارند. به دلایل مختلفی ممکن است این مشکل بروز کند. مثلا ممکن است مطلب شما فقط برای کاربران سایت که ثبت نام کرده اند، اختصاصی شده باشد.
- خطای not followed: این خطا معنایش این است که گوگل امکان دنبال کردن URL خاصی را ندارد. چنین خطاهایی معمولا از سوی گوگل مرتکب میشوند که با مواردی مانند فلش، جاوا اسکریپت و… روبروست.
ایندکس نشدن سایت به دلیل وجود مطالب تکراری در سایت
چنین مشکلی زمانی رخ میدهد که در سایت مطالبی مشابه، اما با URL متفاوت داشته باشید. گوگل هیچ تمایلی به بررسی محتوای تکراری را ندارد. چرا که این محتواهای سب اشغال شدن فضای غیرضروری در گوگل میشوند. چنین وضعیتی بیشتر مشابه زمانی است که در کتابخانه خود، دو نسخه مشابه از یک کتاب را داشته باشید. برای گوگل فقط نسخه استاندارد یک مطلب اهمیت دارد. درصورتی که یک صفحه ایندکس نشده باشد، گوگل بهترین برای ایندکس به سراغ بهترین نسخه صفحه میرود.
ایندکس نشدن بک لینک یا صفحه با تگ Noindex
از دیگر دلایلی که سبب ایندکس نشدن بک لینک یا سایت از سوی گوگل میشود، وجود تگ noindex میباشد. چنین تگهایی در فرایندهای توسعه وب کاربرد داشته و مانع از ایندکس شدن صفحات وب توسط موتورهای سرچ میشوند.
ایندکس نشدن سایت بدلیل فعال کردن تنظیمات حریم خصوصی
ممکن است تنظیمات حریم خصوصی را به صورت تصادفی فعال کرده باشید. به همین دلیل احتمال ایندکس نشدن سایت شما از سوی گوگل وجود دارد. درصورتی که مطمئن بشوید چنین تنظیماتی فعال نشده اند، باید موارد زیر را پیش بگیرید:
- وارد پنل مدیریت سایت خود بشوید.
- وارد منوی تنظیمات شوید و بخش تنظیمات خواندن را وارد شوید.
- درنهایت وارد قسمت نمایش به موتورهای جستجو شوید و تیک تنظیمات حریم خصوصی را بردارید
سخن پایانی
در این مطلب به اصلیترین دلایلی که سبب ایندکس نشدن سایت توسط گوگل میشوند، پرداختیم. هریک از وبمستران فعال در دنیای امروز، قصد دارند با ارتقای رتبه سایت تحت مدیریت خود، به رتبههای بالای نتایج سرچ گوگل بروند. اما گاها ممکن است برخی تنظیمات و دلایل دیگر، مانع از این اتفاق بشوند. در این صورت تمامی هزینههای مالی و زمانی که صرف کرده اید، سوخت میشوند. از مهمترین دلایل بروز این مشکلات میتوان به مشکلات محتوایی سایت، تگ noindex، مشکلات URL و… اشاره کرد. آیا به دنبال دریافت بهترین خدمات سئو سایت؛ بخصوص در حوزه بک لینک هستید؟ هم اکنون مستربک لینک (واحد تخصصی لینک سازی مجموعه سئولایت seolight.net) درخدمت شماست تا بهترین خدمات در این زمینه را به شما ارائه کند.