چگونه یک سایت خوب طراحی کنیم؟

داشتن یک وب‌سایت، اولین و مهم‌ترین نیاز هر کسب‌وکار، بزرگ یا کوچک، برای حضور در فضای اینترنت است. در واقع، فرآیند بازاریابی دیجیتال و معرفی کسب‌وکار در دنیای آنلاین، با طراحی وب‌سایت آغاز می‌شود. به عبارت دیگر، وب‌سایت شما در اینترنت مانند دفتر مرکزی شما در دنیای واقعی عمل می‌کند. بنابراین، درک صحیح و دقیق در مراحل اولیه بسیار مهم است تا بتوانید هزینه‌های خود را در طولانی مدت کاهش دهید.

به خاطر داشته باشید که ایجاد یک وب‌سایت خوب و مفید کار آسانی نیست. با کمک حرفه‌ای‌های مجرب در این حوزه، مطمئن شوید که قدم‌های صحیحی را برداشته‌اید و نیاز به ایجاد تغییرات اساسی پس از مدتی نخواهید داشت.

مراحل طراحی یک وب‌سایت حرفه‌ای

مراحل طراحی یک وب‌سایت حرفه‌ای

قبل از آغاز ساخت یک وب‌سایت حرفه‌ای، باید هدف خود را به طور روشن مشخص کنید. یک وب‌سایت می‌تواند اشکال و فرم‌های مختلفی داشته باشد:

  1.  یک وب‌سایت فروشگاه آنلاین برای فروش محصولات در اینترنت
  2.  یک وب‌سایت هنری برای نمایش نمونه‌کارهای شما
  3.  یک وب‌سایت تبلیغاتی و صفحه landing برای یک کمپین تبلیغاتی آنلاین.
  4. یک وب‌سایت شخصی که رزومه‌ی شما را نمایش می‌دهد
  5.  یک وبلاگ برای به اشتراک گذاشتن دانش و مهارت‌های شما
  6.  یک وب‌سایت شرکتی برای نمایش اطلاعات مرتبط با شرکت شما

هر کدام از گزینه‌های بالا را که انتخاب می‌کنید، وب‌سایت شما باید تنها یک هدف داشته باشد و برای آن هدف طراحی شود. البته این معنی را نمی‌دهد که وب‌سایت شما باید یک منظوره باشد. برای مثال، یک طراح سایت می‌تواند از یک وب‌سایت برای نمایش نمونه‌کارها و همچنین ارائه مقالات مختلف استفاده کند؛ اما همه این اقدامات در نهایت هدفی دارند و آن یافتن مشتریان جدید و بیشتر است. به خاطر داشته باشید که کاربران شما و گوگل دوست دارند در نگاه اول متوجه شوند که کسب و کار شما چیست و وب‌سایت شما چه هدفی دنبال می‌کند. این اتفاق باید در یک چشم به هم زدن رخ دهد. بنابراین، اگر وب‌سایت شما یک هدف اصلی و مشخص نداشته باشد، ممکن است آن‌ها گیج شوند.

انتخاب بهترین ابزار برای ساخت یک وب سایت حرفه ای

حال که هدف خود را مشخص کرده اید، زمان آن رسیده است که بهترین ابزار برای ساخت یک وب سایت حرفه ای را انتخاب کنید. وب سایت ساز یا CMS (سیستم مدیریت محتوا) یک پلتفرم است که به شما اجازه می دهد بدون هیچ محدودیتی یک وب سایت را ایجاد، سفارشی کردن و راه اندازی کنید. برای اینکار میتوانید از بهترین شرکت طراح سایت در اصفهان کمک بجویید.

قالب سایت خود را مشخص کنید

در گذشته، قبل از ساخت یک وب‌سایت، افراد عادت داشتند ابتدا یک طرح اولیه برای آن را ایجاد کنند و سپس سعی می‌کردند با استفاده از کدها آن را طراحی کنند. اما اکنون شما می‌توانید به راحتی طرح مورد نظر خود را از بین تعداد زیادی پوسته و قالب آماده انتخاب کنید. در واقع، قالب‌ها یا تم‌های پیش‌طراحی شده توسط طراحان حرفه‌ای وب‌سایت ساخته می‌شوند. بیشتر قالب‌ها برای هر دسته‌بندی، یک صفحه منحصر به فرد دارند که از طریق منوی موجود در صفحه اصلی وب‌سایت قابل دسترسی است. با توجه به تاثیر قابل‌توجه دستگاه‌های تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی بر طراحی وب‌سایت‌ها، وب‌سایت‌های تک‌صفحه‌ای که به صورت بی‌نهایت اسکرول می‌شوند، ظاهر شده‌اند. این وب‌سایت‌ها در واقع یک صفحه را به بخش‌های مختلف تبدیل می‌کنند. اگر شما محتوای زیادی ندارید، این نوع قالب‌ها گزینه‌های مناسبی برای شما هستند.

انتخاب نام دامنه

به زبان ساده، نام دامنه یک مانند آدرس وبسایت شماست که افراد می‌توانند در اینترنت پیدا کنند. بازدیدکنندگان می‌توانند با وارد کردن این آدرس در مرورگرهای خود به وبسایت شما دسترسی پیدا کنند. انتخاب نام دامنه مناسب برای ساخت یک وبسایت حرفه‌ای و موفق بسیار مهم است. وبسایت‌هایی که نام دامنه‌های خاص و مشخصی دارند، به نظر حرفه‌ای‌تر و قابل اعتمادتر می‌رسند. برای آزاد بودن نام دامنه میتوانید از سایت زیر استفاده کنید. همچنین انواع روش های طراحی سایت نیز بسیار مهم هستند.

انواع روش های طراحی سایت

برای انتخاب نام دامنه باید به نکات زیر توجه کنید:

  •  کوتاه: هر چه نام دامنه کوتاه‌تر باشد، به یادسپاری آن آسان‌تر است و احتمال اشتباه در وارد کردن آن کمتر می‌شود.
  •  ساده: از استفاده از نمادها، حروف خاص و اعداد خودداری کنید.
  •  شفاف: بهتر است از نام برند خود برای نام دامنه استفاده کنید تا هرگونه سردرگمی را جلوگیری کنید.
  •  تحریک‌آمیز: سعی کنید بخشی از کسب‌وکار خود را در نام دامنه خود بیاورید.

پس از انتخاب نام دامنه، باید بررسی کنید که این نام قبلاً توسط فرد دیگری استفاده نشده است. اگر قبلاً انتخاب شده است، سعی کنید یک نام جدید پیدا کنید. همچنین می‌توانید از پسوندهای مختلف استفاده کنید یا با تغییرات کوچک در نام قبلی، آن را مورد استفاده قرار دهید. برای این منظور می‌توانید از وب‌سایت Whois استفاده کنید.

بهبود سئو وب‌سایت شما در زمان ساخت حرفه‌ای وب‌سایت

محل ظاهر شدن وب‌سایت شما در نتایج جستجوی گوگل، به عوامل مختلفی وابسته است. کارشناسان بیش از ۲۰۰ سیگنال مختلف در الگوریتم گوگل برای نمایش نتایج وب‌سایت‌ها وجود دارند. این سیگنال‌ها شامل کیفیت محتوا، رقابت در حوزه فعالیت شما، تعداد لینک‌های ورودی و… می‌شوند. سئو یا بهینه‌سازی موتور جستجو در حال حاضر به یک علم بسیار تخصصی تبدیل شده است. برای انجام سئو نیاز به زمان، صبر و دانش زیادی دارید.

علاوه بر این، مراحل مختلفی برای بهبود سئو وب‌سایت وجود دارد که باید در زمان ساخت حرفه‌ای وب‌سایت آن‌ها را پیگیری کنید. در ادامه به چند مورد اساسی که برای بهینه‌سازی وب‌سایتتان نیاز دارید، اشاره می‌کنیم:

کلمات کلیدی

برای پیدا کردن کلمات کلیدی، ابتدا باید از خود بپرسید که مخاطبان هدف شما برای پیدا کردن وب‌سایتی مثل شما، چه عبارات یا کلماتی را در گوگل جستجو می‌کنند. پس از شناسایی این عبارات یا کلمات، می‌توانید مهم‌ترین آن‌ها را به عنوان کلمه کلیدی اصلی و سایرین را به عنوان کلمات کلیدی فرعی انتخاب کنید. کلمه کلیدی اصلی خود را در مکان‌های استراتژیک وب‌سایت مانند صفحه اصلی، عنوان صفحات و… قرار دهید. اما باید مراقب باشید که از کلمات کلیدی بیش از حد استفاده نکنید، زیرا موتورهای جستجو ممکن است وب‌سایت‌هایی که از کلمات کلیدی به شکل بی‌موردی استفاده می‌کنند را پنالتی کنند.

سئو محلی

سئو محلی برای افرادی که کسب‌وکار فیزیکی دارند و می‌خواهند با ساخت وب‌سایت حرفه‌ای مشتریان خود را در اینترنت نیز پیدا کنند، بسیار مهم است. با سئو محلی می‌توانید در نتایج گوگل مربوط به یک منطقه جغرافیایی خاص، رتبه بالاتری کسب کنید. برای این کار باید در Google My Business عضو شوید تا مخاطبانتان بتوانند در گوگل مپ شما را پیدا کنند. برای این کار در شهری مثل اصفهان آژانس دیجیتال مارکتینگ دیدشو بسیار حرفه ای و متخصص است. که میتوانید با جستجوی کلمه سئو سایت در اصفهان با این شرکت ارتباط برقرار کنید.

سئو داخلی

سئو داخلی به موتورهای جستجو مانند گوگل نشان می‌دهد که صفحات شما چه محتوایی دارند. در زمان ساخت حرفه‌ای وب‌سایت، برای هر صفحه‌ای که می‌سازید، توضیحات متا، آدرس صفحه، عناوین و توضیحات را به گونه‌ای تکمیل کنید که نشان دهنده محتوای آن صفحه باشد. قرار دادن کلمات کلیدی در این بخش‌ها اهمیت زیادی دارد.

تگ ALT

تگ ALT برای نمایش وب سایت شما در گوگل بسیار مهم است. گوگل از خیلی از چیزها آگاه است، اما نمی‌تواند تصاویر یا گیف‌ها را ببیند. پس چطور گوگل می‌تواند تصاویر مرتبط را در نتایج جستجو نشان دهد؟ خب، ربات‌های گوگل توضیحاتی که برای تصاویر نوشته می‌شود را می‌خوانند. این متونی که تصاویر را توصیف می‌کنند، تگ عنوان نامیده می‌شوند. این توضیحات به بازدیدکنندگان شما نمایش داده نمی‌شوند، اما به شما کمک می‌کنند تا یک وب سایت حرفه‌ای‌تر ایجاد کنید و جایگاه بهتری در گوگل داشته باشید.

محتوای خود را بر روی وبسایت قرار دهید

حالا برای ایجاد وبسایت حرفه‌ای خود، به محتوای منحصر به فرد نیاز دارید. این محتوا شامل عکس‌ها، ویدیوها، متن‌ها و سایر مواردی است که در وبسایت شما نمایش داده می‌شوند. به خاطر داشته باشید که این محتوا باید به حد امکان منحصر به فرد باشد. یعنی باید توسط شما ایجاد شده باشد و از منابع دیگر کپی نشده باشد. اگر قادر به ایجاد این محتوا به صورت منحصر به فرد نیستید، می‌توانید از محتوای استوک استفاده کنید. وبسایت‌هایی وجود دارند که به شما امکان استفاده از انواع محتواهای مختلف را با پرداخت مبلغ کمی می‌دهند.

  • از محتوای با کیفیت استفاده کنید

در طراحی وب سایت حرفه‌ای  همیشه کیفیت بر کمیت ارجحیت دارد. افرادی که به سایت شما مراجعه می‌کنند کمی حوصله‌ای دارند. اگر می‌خواهید توجه آن‌ها را جلب کنید باید بهترین محتوای خود را به نمایش بگذارید.

  • محتواها باید با برند شما مرتبط باشند

حین طراحی یک وبسایت حرفه‌ای، به صفحات اصلی آن توجه ویژه‌ای بدهید

هر وبسایت مانند هر کسب و کاری ویژگی‌های خاص خود را دارد. با این حال، تعدادی از صفحات اصلی برای هر وبسایت وجود دارند که کاربران به محض ورود به سایت با آن‌ها رو به رو می‌شوند. در زمان ساخت یک وبسایت حرفه‌ای، این صفحات باید در اولویت باشند. در زیر چند مثال از این صفحات که هر وبسایت باید داشته باشد آمده است:

صفحه اصلی

صفحه اصلی فرصتی است برای جلب توجه بازدیدکنندگان بنابراین باید کاملاً منظم و بدون مشکل باشد. حتماً لوگو، جزئیات کسب و کار، شعار و یک دکمه را که بازدیدکنندگان را به بخش‌های مختلف وبسایت هدایت می‌کند، در بالای صفحه اصلی نمایش دهید.

صفحه محصولات و خدمات

برای صفحه محصولات و خدمات، عکس‌های با کیفیت و واقعی باید درج شوند و همچنین توضیحات دقیقی از محصولات و خدمات شما و شرایط فروش، ارسال کالا و تعویض کالا باید ذکر شود.

درباره ما

در صفحه “درباره ما” داستان برندتان، موفقیت‌هایی که داشته‌اید، روش کاری و ارزش‌هایی که برایتان مهم است، برای بازدیدکنندگان توضیح دهید. از “من” یا “ما” استفاده کنید تا به شخصیت سازی برندتان کمک کنید و همچنین عکسی از خود یا تیمتان در این صفحه قرار دهید.

ارتباط با ما

در بخش ارتباط با ما، راه‌های مختلفی مانند شماره تلفن، آدرس پستی، ایمیل و آدرس حساب‌های شبکه‌های اجتماعی خود را برای کاربران در دسترس قرار دهید. در بعضی موارد، به خصوص کسب و کارهای محلی، در نظر بگیرید که یک نقشه آنلاین نیز در صفحه “درباره ما” قرار دهید.

بلاگ

ما توصیه می‌کنیم که هنگام ساخت یک وبسایت حرفه‌ای، یک وبلاگ را نیز در نظر بگیرید. یک وبلاگ نشان‌دهنده توانایی‌ها و دانش شماست و به شما کمک می‌کند تا مشتریان وفادار تری داشته باشید. همچنین یک وبلاگ بهترین راه برای بهبود سئو وب سایت شماست. مطالب بلاگ می‌تواند شامل داستان‌هایی در مورد مشتریان شما یا شما باشد و همچنین مقالاتی که شامل نکات، ترفندها و راه‌حل‌های مربوط به کسب و کار شما هستند.

برای طراحی یک وبسایت حرفه‌ای، به نحوه استفاده مردم از آن فکر کنید

داشتن یک وبسایت زیبا خوب است، اما زیبا بودن برای موفقیت کافی نیست. اگر می‌خواهید بازدید کنندگانتان وقت زیادی را در صفحات شما سپری کنند، از محتوایتان لذت ببرند و در نهایت با شما ارتباط برقرار کنند، باید استفاده از وبسایت را برای آن‌ها آسان کنید. این همان هدفی است که طراحان حرفه‌ای تجربه کاربری (UX) به دنبال آن هستند. تجربه کاربری چند نکته کلیدی دارد.

ساختار

صفحات یک وب سایت مانند اتاق‌های یک خانه هستند که باید به یکدیگر متصل باشند. برای اتصال صفحات خود، از لینک‌های داخلی استفاده کنید. برای داشتن تجربه کاربری خوب در وبسایتتان، در نظر داشته باشید که کاربران هرگز نباید بیش از یک بار کلیک کنند تا به یک صفحه دسترسی پیدا کنند.

رنگ‌ها

رنگ‌ها می‌توانند ابزاری قدرتمند در بازاریابی باشند. برای ساخت یک وبسایت حرفه‌ای، یک رنگ مناسب انتخاب کنید و از سایه‌های مناسب آن نیز استفاده کنید. ترکیب رنگ‌ها و درک روانشناسی پشت آن‌ها بسیار مهم است.

فراخوان به اقدام (CTA)

فراخوان به اقدام‌ها پیام‌هایی هستند که به کاربران تان می‌گویند چه کارهایی انجام دهند. این‌ها باید کوتاه، دستوری و دارای عنصر تحریک آمیز باشند.

فونت

فونت‌هایی انتخاب کنید که قابل خواندن باشند و با برندتان هماهنگ باشند. هرگز از بیش از سه نوع فونت مختلف برای وبسایت حرفه‌ای خود استفاده نکنید.

پانویس

پانویس‌ها، برخلاف هدر، همیشه در دید کاربران نیستند، اما کاربردهای زیادی دارند. شما می‌توانید اطلاعات تماس یا نقشه سایت ساده‌ای را در پانویس نمایش دهید.

طراحی یک وبسایت حرفه‌ای به نظر مهم می‌رسد، اما فقط ایجاد یک وبسایت حرفه‌ای کافی نیست تا موفق شوید. یک وبسایت حرفه‌ای همیشه باید به‌روز شود تا مشتریان وفادار را به خود جذب کند. بنابراین همیشه سعی کنید محتوای منحصر به فرد و تازه را جستجو کنید تا بیشترین استفاده را از وبسایت حرفه‌ای خود ببرید.

ارسال نظر ارزشمندتان

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.